OVAN

Danas biste se mogli osetiti malo zapostavljeni, dragi Ovnovi, i to može da vam zagorča život, ali samo ako vi to dozvolite.

Takođe se možete osećati pomalo iscrpljeno ili demotivisano, a pritisci da se nešto završi biće toliko snažni da ćete zaista poželeti da pobegnete od svega. Ipak, ne brinite, postoji jednostavno rešenje koje će vam sve olakšati.

Trigon Venera-Uran podstiče duh napretka i poboljšanja. Izvlačite zadovoljstvo iz svog rada i odgovornosti ili iz osećaja da se budućnost otvra pred vama.

U odličnom ste položaju da stupite u kontakt s ljudima koji su na visokim mestima ili onima koji vam mogu pomoći. Sa vašim novim idejama, novim načinima rada, bićete pravi dah osveženja.

Očekujte i priliv novca, kao i neko olakšanje, osećaj slobode i ohrabrenja. Srećom, ova tendencija se razvija i jača i u decembru.

BIK

Možda vas danas muči neka nesigurnost, kao da brinete da li ćete baš sve stići, dragi Bikovi. Ne dozvolite da to dovede do nekih neprijatnih situacija ili napetosti u odnosima.

Dajte sve od sebe da izbegnete igranje igara i ne držite se nijedne ideje tako čvrsto da ne vidite pozitivnu stranu situacije.

Sve postaje lakše kako dan napreduje - tranzit Venera-Uran je oslobađajući, radostan uticaj. Budući da je Venera sada u vašem avanturističkom sektoru, prihvatate nove oblike užitka i zabave, a danas ste skloni zatvaranju vizije koja je pozitivna i nadahnjujuća.

Razmišljate veoma nekonvencionalno, pa vam zato sada odgovara sve što uključuje komunikaciju, putovanja, projekte koji se vrte oko tehnologije.

Dobro prolaze i oni koji se bave  alternativnim terapijama ili ih praktikuju.

Uspeh i u ljubavnim vezama. Iznenađenja na kraju ispadaju prijatna. Otpuštanje negativnih osećanja kao što je ljutnja sada ide sjajno. Verovatnije je da želite da sačuvate energiju za uzbudljiva osećanja i napravite prostor za pozitivnost. Privlače vas stvari ili proizvodi koji čine vaš život malo lakšim ili prijatnijim. Sviđa vam se sve što je jedinstveno, progresivno i neobično.

Jedna važna veza sada ima šansu da ojača, zahvaljujući zajedničkim idealima, mišljenjima i uverenjima. Srećom, tako će se nastaviti i u decembru.

PageBreak

BLIZANCI

Dragi Blizanci, danas imate tendenciju da se suočavate sa prošlošću, problemima i nedostacima, a mudro bi bilo da se oslobodite pritiska koji ste sami sebi napravili.

U suprotnom, frustracije će biti sve veće. Zato, okrenite se drugim aspektima svog života. Uživajte u trenucima kad se oslobodite sumnji i nesigurnosti. Tek tgada će vam sinuti pred očima nešto veoma važno - bilo u vezi s partnerom, bilo u vezi s vama lično.

Ovo bi mogao da bude predivan dan, baš za intimnost i dublje povezivanje. Takvi će biti i naredni dani, kada Jupiter i Uran uđu u isti aspekt kojim danas Venera i Uran ulepšavaju vaše doživljaje.

RAK

Može doći do napetosti, pa zbog toga možda plane i svađa, ili ćete danas samo biti razdraženi, dragi Rakovi.

Ambicije su dobre samo ukoliko vas motivišu. Međutim, ako toliko pritiskate sami sebe da predugo živite sa stresom, možda ćete možda  baš sada morati da promenite neke stvari.

Srećom, neki drugi događaji danas pomažu da se oslobodite negativne energije i udahnete punim plućima. Oslobodite se da krenete napred i možete biti iznenađeni - osećaćete se toliko lakše i srećnije.

Kad budete ponovo spremni za društvo, sigurno je da će u vaš životu ući i veoma zanimljivi ljudi. Prijatelji vas uvek podržavaju, a nije ni čudo, jer vi uzvraćate svim srcem.

Zato uživajte u druženju, a možda ćete moći i da neki radni odnos pretvorite u partnerski i prijateljski. Vi dobro funkcionišete u timu, pa sve do sredine decembra uživajte u ovom svom talentu.

PageBreak

LAV

Današnji pritisci mogli bi dovesti do nekih napetih interakcija, dragi Lavovi, sa manjim izazovom između Sunca i Plutona.

Da li su to neke davno zakopane frustracije? Iskoristite ovaj aspekt da ih se oslobodite. Trigon Venere i Urana je vreme kad treba delovati krativno. Produktivnost vam je danas veoma visoka, pa ćete uživati kako dugo niste u svom poslu.

I u ljubavi ste danas veoma srećni. Možda baš kroz posao danas upoznajete nekog.

Budite opušteni, dajte svojoj kreativnosti oduška. Zvezde vas podstiču da za praktične probleme nađete kreativna rešenja.

DEVICA

Odnosi su danas mogu biti malo napeti ako vas neko bude suviše gurao u ostvarenje plana, drage Device.

Još će gore biti ako se pojavi neko ko pokušava da sve odluke donosi u vaše ime.

Jednostavno, usporite, odbacite sve što osećate da vas guši, uhvatite svoj ritam. Uvek postoji način da neke suviše obične obaveze pretvorite u zabavu ili, barem, da izvučete najbolje iz neke, ne tako sjajne, situacije.

Takođe vam je jako potrebno nešto malo drugačije, optimistično i angažovanije. Ovaj tranzit se događa u zemljanim znakovima i vas kao da oživljava, otvara jednu duhovitu i socijalno veoma hrabru verziju vaše ličnosti.

Neko iznenadno privlačenje takođe može doći do kraja dana, pa zato ne gubite nadu da će dan možda biti baš za pamćenje. Vreme je da nešto učinite malo drugačije kako bi se zaista dogodilo nešto novo.

PageBreak

VAGA

Danas vas muči borba oko novca ili vlasništva ili briga oko finansija, drage Vage.

Odjednom vaši planovi nailaze na neki otpor, što može biti frustrirajuće, ali može i da vam obezbedi vreme za značajna prilagođavanja i izmene.

Srećom, takođe je u igri tranzit Venera-Uran i pomaže vam da se izvučete iz prilično ozbiljnog načina razmišljanja, pogledate i neku vedriju stranu i konačno izvučete pozitivne pouke.

DAnas uspevate i da završite neki razgovor koji ste dugo odlagali jer je tema veoma osetljiva. Jednostavno, biće dovoljno da budete otvoreni, iskreni i sve vreme ističete svoju dobru nameru.

U kućnim poslovima lepo odmičete, imate kreativna rešenja za sve probleme i odlično se slažete s većinom ukućana. Obradovaće vas da čujete da je ovo trend koji će se nastaviti.

ŠKORPIJA

Možda ćete danas osetiti neki nemir u određenim poljima, drage Škorpije, ili se možda samo ne slažete s nekim oko osnovnih vrednosti ili metoda.

Interakcije mogu biti malo napete, neko se stalno brani a vi ga, zapravo, ne napadate.

Kad se to bude rešilo, dan se nastavlja u srećnom ritmu, a vaša iskrenost će nekoga veoma iznenaditi. Umete da budete izuzetno privlačni u tom otvaranju, pa važan odnos kreće na novi nivo. Ulazite u fazu kad ste na istoj talasnoj dužini, a tada se rađa prava ljubavna magija.

Oslobađanje, rast, to je ono što će vas ispunjavati u narednim nedeljama.

PageBreak

STRELAC

Možda ste preblizu nekoj situaciji ili trpite prejak pritisak pa zato ne vidite baš jasno neke stvari, dragi Strelčevi.

Pazite da se konflikti ne rasplamsaju u otvoreni požar, bolje je da zauzmete mesto sa kojeg imate neku širu perspektivu. Neka sve ostane u podnošljivim razmerama, zvezde će pružiti podršku zataškavanju nesporazuma.

Uzbuđenja će biti oko novčanih pitanja i poslovnih problema. Treba samo malo otpustiti višak negativne energije, sve će se vratiti na svoje.

Može se čak napraviti i dobra šala od svega toga, samo je važno izaći iz jednostranog stila razmišljanja. Promenite ritam, nađite nek uzbudljive stavke i život će odjednom ponovo izgledati lep i vredan života. Tako će ostati i narednih nedelja.

JARAC

Do skoro je bilo jakih pritisaka, pa ne čudi što ste danas povređeni, dragi Jarčevi. Osećate da vas nisu razumeli.

Izbegavajte da vi pokušavate da na neki poseban način upravljate situacijama i pokušajte da očuvate svoju fleksibilnost.

Srećom, kad Venera formira zdrav trigon s Uranom, pomoći će vam da upravo to učinite. Venera je od nedavno u vašem znaku i donosi vam mnogo zabave do 20. decembra.

Zato možete pretvoriti frustraciju u pozitivan impuls - dobijate hrabrost da, na primer, učinite nešto što ste oduvek želeli.

Izdvajate se od ostalih na neki poseban način. Vaš kreativan talenat dolazi u centar pažnje. Ne čudite se ako se pažnja usmeri ka vama, mogući su novi pratioci, lajkovi, komentari pa i poslovne ponude. Osećate se veoma hrabri da izrazite sebe, a ova tema će se verovatno izgraditi i proširiti u narednih nekoliko nedelja. Jupiter će uskoro ući u vaš znak i formiraće isti srećan odnos prema progresivnom Uranu.

PageBreak

VODOLIJA

Neke povremene napetosti mogu se pojaviti danas, drage Vodolije, sa skrivenim planovima u igri ili informacijama koje još uvek nisu poznate, a koje će vas frustrirati samo delimičnim pričama o nekoj temi.

Može doći do napetosti zbog nekih prošlih problema, neobavljenih poslova ili odstupanja od očekivanog, ali potrudite se da to ne stane na put sreći u sadašnjosti.

Srećom, aspekt Venera-Uran je takođe aktivan danas i pomaže vam da vas oslobodite. Venera prolazi kroz vašu zonu privatnosti. Ipak ne dozvolite da neko čačka po vašim intimnim temama, imate pravo da i na simboličkom nivou ostanete netaknuti.

Inače će vas nagli osećaj otvaranja dovesti i do težine i tuge. Lepše je ostaviti nešto pod velom tajne, nego otvoriti sve i omogućiti kontrolu. To ne znači da ne smete da izrazite svoje tajne želje. Vi birajte kad i koliko. I tako treba da ostane narednih nedelja, zvezde su spremne da vam u tome pomognu.

RIBE

Određene tenzije danas mogu da ojačaju, drage Ribe, a imaju veze sa previsokim ambicijama ili nezdravim očekivanjima.

Međutim, trigon Venera-Uran vas podstiče zablistate čak i pod tolikim pritiscima. Srećom, stiže vam nov "paket" lake energije, spremni ste da krenete u nove vanture, imate mnogo ideja, ne tražite velike garancije, već ste spremni i na žive veze koje se menjaju od dana do dana. Vi ste ti koji imate jedinstvenu perspektivu i sigurno će to upasti u oči onih do kojih je vama stalo.

Danas je i dobar dan za poslovne strategije i komercijalne sporazume.

Izvor: Lepa & Srećna