Vikend horoskop obeležiće konjukcija Venere i Marsa u Devici u subotu, 24. avgusta 2019. godine!

Petak je dan kada će Sunce ući u znak Device, a Mesec u znak Blizanaca. Budući da će Sunce boraviti u znaku Device sve do 23. septembra, u narednom periodu ćemo biti fokusirani na vredan rad, dobru organizaciju, preciznost i tačnost. Svolju energiju ćemo usmereti ka svakodnevnici, vodeći računa o tome da sve poslove obavimo na vreme.

Na jednom nivou, može postojati potreba da se povučemo i zadovoljimo malim stvarima. Bićemo disciplinovani i preokupirani mentalnim aktivnostima u želji da pronađemo adekvatna rešenja.

Kako kaže astrolog Gregori Skot, "Devica je na svoj način komplikovana, vrlo je osetljiva na informacije koje prima. Istog dana, ali poslepodne, Mesec ulazi u Blizance. Zato ćemo u petak tajno procenjivati ljude – jesu li prikladni za ono što planirate, bez obzira na ulogu koju ste im namenili: ljubavnika, asistenta, bilo šta. Birajući, bićete nemilosrdni i hladne glave – u obzir će dolaziti samo najbolji.

U subotu će Venera napraviti konjunkciju sa Marsom u znaku Device, aktivirajući na taj način priču odnosa. Ovo je energija spajanja muškog i ženskog principa, gde strasti mogu biti dominantne, naglašene i nesvesno nas voditi ka određenim izborima.

Stoga ovaj aspekt može delovati na nas veoma jako ukoliko ne osvestimo pravi izvor postojećih problema ili nesuglasica koje često mogu stvoriti nezadovoljstvo. Sa druge strane, on nam daje mogućnost da budemo aktivni učesnici koji će poželeti da nešto transformišu ili promene - pre svega kod sebe, a potom se menjaju i svi ostali odnosi.

PageBreak

Postoji želja za nadmetanjem i dokazivanjem što može narušiti harmoniju u odnosima. Kada uspemo da pomirimo ova dva principa u sebi, postajemo celoviti i dopuštamo energiji da pravilno kruži.

Subotu će obeležiti egzaktna konjunkcija Marsa i Venere u Devici. I Mars i Venera u Devici vrlo su pronicljivi. Stoga, ako u subotu nekog upoznate, moraće zadovoljiti čisto praktične stvari, kaže astrolog Skot. Ono što će vas impresionirati kod nekoga je stručnost, da je nešto postigao, da ima veliko znanje, da je profesor, pisac, lingvist, matematičar, astronom... – neko tko je naučio nešto određeno, ali i da nije dosadan kad se povede razgovor.

U subotu uveče, srodne duše biće u potrazi jedna za drugom. Ovo je pravo vreme da dvoje ljudi kojima je suđeno da budu zajedno nalete jedno na drugo, i to u retkim, neobičnim, pa i bizarnim okolnostima. Sad možete upoznati ljude na koje inače ne biste naišli. Mesec u Blizancima u opoziciji je s Jupiterom u Strelcu te u kvadratu s Neptunom u Ribama kao i sekstilu s Merkurom u Lavu.

U nedelju će Mesec i dalje biti u znaku Blizanaca, a tek u večernjim satima će ući u znak Raka. Šta god da budete radili, bitno je da se dobro zabavljate i učinite da vaša komunikacija sa drugima bude potpuno opuštena. Možete otići na kraće putovanje ili izlet sa prijateljima. Ovaj dan provedite u društvenim aktivnostima. “Budite toliko radosni da to postane zarazno”.

Možda ćete se probuditi s osećajem da nešto nije u redu, kako nešto nije isceljeno. Ali razmislićete o tome i brzo ustanoviti da je posredi samo (ne)raspoloženje. Dan je odličan za druženja iz čistog zadovoljstva i zabave.

Izvor: Profesionalna astrologija / Sensa.hr