Početak vikenda u petak 16. avgusta 2019. godine popodne obeležiće tenzije koje prouzrokuje kvadrat Merkura i Urana. Ovaj napeti aspekt posebno je nepovoljan za romantične parove koji mogu biti skloni nepromišljenim izjavama i brzopletim pitanjima.

Kraj vikenda, u nedelju 18. avgusta, dočekaćemo uz prelazak Marsa u znak Device - računajte na početak velikih poslova, marljivost i sistematičnost.

A evo kako ćemo provesti vikend i šta nam predviđaju astrolozi...

Kako se nedelja primiče kraju, pažnju sve više usmeravamo na druge ljude. U petak Mesec ulazi u Ribe i nivo energije opada, isključujemo se kao da je neko pritisnuo prekidač, kaže astrolog Gregori Skot.

S obzirom na ovaj aspekt, vikend možete iskoristiti za potpunu relaksaciju i odmor – bilo da odlučite da provedete vreme blizu vode, na nekom tihom mestu u prirodi ili stvarajući nešto veoma kreativno.

Mesec je u konjunkciji sa Neptunom u Ribama podstičući nas da govorimo o svojim osećajima, spiritualnost, kreativnim stvarima. U sekstilu je sa Saturnom i Plutonom u Jarcu, osveštavajući nas da se sve menja; kao duhovna bića i na temelju svog iskustva shvatamo kako je sve fluidno i da možemo menjati stvari. Mesečev kvadrat sa Jupiterom u Strelcu kaže pak da radimo sa onim što imamo, a ne posežemo za nečim drugim.

Možemo biti senzibilniji i emotivniji nego inače, tako da pratite svoju intuiciju i neka vas ona odvede do potrebnih odgovora. Izađite na neko mesto sa lepom muzikom koja će vas povezati sa svim vašim čulima.

Ovaj Merkur je glasan i bune se protiv stvari koje mu se ne sviđaju, što je u suprotnosti sa tim kako se osećamo – želimo tišinu i mir. Ali sa Uranom je Mesec u harmoničnom sekstilu, zato je sad najbolji put da unapred tražite unutrašnje vodstvo i mudrost i da uzmete u obzir i druge ljude, a ne samo da idete za onim što želite. To će umanjiti haos u našem životu i pridoneti mirnijoj budućnosti.

U subotu Mars prelazi u Devicu, znak u kojem je prilično kritičan, zanima ga samo savršenstvo, a sve ostalo ga iritira. Ali, kvaka je što Devica mrzi da objašnjava šta želi – "ako kaže i jednom, to je previše" – i samo želi da drugi to jednostavno naprave (i to, naravno, savršeno). Zato ulaskom Marsa u taj znak budite svesni da ćete možda biti preterano kritični.

Nedelja je dan kada Mesec ulazi u znak Ovna. Budući da će Mars biti u znaku Device sve do 4. oktobra, period koji je pred nama nam donosi mogućnost da vrednim radom dođemo do ostvarenja svih svojih ciljeva. Pre bilo koje akcije, trudite se da napravite dobru strategiju koje ćete se pridržavati, budući da Mars u Devici poštuje strukturu i organizovanost.

Nemojte biti previše samokritični, već se fokusirajte na male akcije koje će vas voditi do velikih projekata. Takođe, ne zaboravite da svom telu priuštite lakoću, uvođenjem novih i zdravih navika.

“Uspeh se nalazi u kreiranju koristi za sve i uživanju u tom procesu. Ako se fokusiraš na to i usvojiš ovu definiciju, uspeh je zagarantovan.”

U subotu se usredsređujemo na upravljanje praktičnim stvarima kako najbolje možete nalaziti nove načine služenja drugima, čime na neki način služite i sebi i ispunjavate svoju životnu misiju, kaže astrolog. To je dan kada imate priliku da dođete do osećaja ispunjenosti radeći nešto u čemu ste dobri, a čime možete pomoći drugima.

Nedelju obeležava promena energije. Mesec prelazi u Ovna i dolazi u konjunkciju sa Chironom i inkonjunkciju sa Marsom u Devici. Nedelja je dan obnove, puni ste energije i uzbuđenja, kaže G. Scott. Na umu imate nešto na čemu biste želeli radi, a što vodi ka isceljenju i poboljšanju ne samo za vas nego i za druge ljude.

Izvor: Sensa.hr / Profesionalna astrologija