Astrolozi najavljuju poslednji retrogradni Merkur u 2022. godini za 22. decembar. "Glasnik bogova" će doneti haos u komunikaciji, a može izazvati i probleme u putovanjima i korišćenju raznih tehnoloških sprava.

Već od 12. decembra, pripremite se na ulazak Merkura u retrogradnu senku. Posebno je specifično to što će biti u periodu Jarca, kojim upravlja strogi Saturn. Evo kojem horoskopskom znaku stiže nagrada, a kojem kazna.

Blizanci

Nije vam lako da plovite talasima koje će uzburkati vaša planeta, tim pre što morate da odgovorite na brojne zahteve u periodu koji je pred nama. Od vas se očekuje da budete veseli, raspoloženi i spremni da svima pomognete, a vas će zahvatiti setno raspoloženje. Prve želje da se povučete i posvetite malo i sebi osetićete već 6. decembra kad Merkur uđe u znak Jarca, kao i na dan punog Meseca. Najteži dan retrogradnog Merkura za vas je 29. decembra.

drugarice.jpg
Shutterstock  

Jarac

Vama je čitav decembar uspešan, naročito kad se Merkur i Venera poravnaju s vašim Suncem početkom meseca. Niko neće biti tako ponosan, tako svestan svojih kvaliteta kao vi, a upravo ovo samopouzdanje će vam dati novu snagu da preživite i retrogradni Merkur. Po tome ćete biti najuspešniji znak u ovom izazovnom tranzitu.

Najvažnije je da ne dozvolite sebi da se vratite nekim starim, lošim navikama. I, još jedno upozorenje - ako vam se javi stara ljubav, upitajte sebe iskreno - da li ona ima išta novo da vam kaže?

Škorpija

Spremite se na ozbiljne konfrontacije. Mogući su sukobi sa starim, dobro poznatim neprijateljima, ali i sa najbližima - čak će i ljubavni partneri možda zaratiti. Ne dozvolite da vam vladalac Pluton zamagli vidik, iskoristite period retrogradnog Merkura da se konačno udaljite od ljudi uz koje se više ne osećate dobro.

Kako su vam zvezde danas naklonjene? Saveti naših astrologa za zdravlje, ljubav i posao vas čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVITE SE OVDE

Tekst: Lepa&Srećna