Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PSIHOLOŠKI RITUAL ZA MLAD MESEC: imate šansu za oproštaj, oporavak i lečenje slomljenog srca

Mlad Mesec je idealan za promenu perspektive!

  Izvor: Foto: Shutterstock

Mlad Mesec u Škorpiji naučiće nas da naša svetla i tamna strana mogu da budu jednako dobre, piše Lepa & Srećna.

Važno je da prihvatimo i jednu i drugu kako bismo bili celovita ličnost - ne treba da budemo perfektni da bismo zdravi i srećni.

U tome nam može pomoći jedan koristan psihološki ritual kojim se služimo kad želimo da nešto razumemo kod sebe ali i kod drugih, kad nam teško pada da nešto oprostimo, kad se oporavljamo od teškog raskida.

Potrebno vam je tridesetak minuta i mirno mesto gde možete da ga obavite bez prekidanja, olovka i papir.

Ako želite, upalite i mirišljavi štapić da storite atmosferu mira i mentalne jasnoće.

Nacrtajte dve kolone i naslovite ih "Moja odgovornost" i "Odgovornost drugih". Ispod svakog naslova nabrojte postupke kojima ste vi doprineli problemu pred kojim se nalazite, odnosno postupke drugih koji su do njega doveli.

Povezane vesti

Potrudite se da iskreno nabrojite sve što ste uradili ali i ono što NISTE uradili, tojest, što ste propustili da uradite - pristajanje na neželjeno, ignorisanje ranih simptoma problema, ućutkivanje sopstvene intuicije koja vas je upozoravala.

Takođe, strogo vodite računa da ne preuzimate odgovornost za druge ljude, za okolnosti na koje niste mogli da utičete.

Kad ste zadovoljni spiskovima, odmorite se par minuta a onda se vratite na problem i postavite sebi pitanje kako se sad osećate povodom njega. Da li se nešto izmenilo u vašim stavovima? Koju lekciju je život pokušao da vas nauči tim iskustvom? Šta ćete ubuduće uraditi ako vam se ponovi sličan susret ili situacija?

Nagradite sebe na kraju ovog samoispitivanja, opustite se i zabavite. Škorpionska energija je, sećate se, senzualna i puna senki, a mlad Mesec podstiče na kreativnost. Uživajte u stvaranju svoga oslobođenog "ja".

Tekst: K. I.

Izvor: Lepa & Srećna

Ovo ne smete propustiti

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije