Budući da je bliže Zemlji, Supermesec deluje veći, 5 do 16 posto, nego uobičajeni pun Mesec i ima snažniji uticaj na nas. I ne samo to: ovo je najjači Supermesec ove godine jer biće na tački najbližoj našoj planeti.

Takođe, ovaj pun Mesec na nultom je stepenu Device: "Moje je uverenje da kad je nešto na prvom ili 29. stepenu znaka, postaje čak i snažnije u smislu te energije; ne smatram da se meša sa sledećim znakom, mislim da se drži znaka u kojem jeste.

A kad je nešto na nultom stepenu, kao što je ovaj pun Mesec, dobijate suštinsku prirodu te planete", kaže astrolog Gregory Scott.

Mesec je najosetljiviji deo nas, naša suština što vlada našim osećajima, upravlja time zašto donosimo neke odluke, zašto se bojimo nekih stvari, stvari koje nisu logične, nego se temelje na osećajima, intuiciji i sličnom. Budući da je na nultom stepenu, dobijamo čistu i potpunu energiju Meseca u Devici, zemljanom znaku kojim vlada Merkur.

"Ovaj će vas pun Mesec pre svega učiniti vrlo otvorenim prema svemu što se događa oko vas, obraćaćete pažnju i zaista ćete biti u trenutku. (...) To je gotovo kao iskustvo mindfulnessa, usredsređene svesnosti", objašnjava astrolog. Ta je otvorenost za informacije tolika da gleda iza fizičkih, "opipljivih" informacija i čini sebe vidovitom.

PageBreak

Mesec i intuicija

"Mnoge su Device neverovatno intuitivne jer izbace antene da apsorbuju što je moguće više informacija. Doduše, mnoge nisu naročito spiritualne jer to je zemljani znak, ali veruju svom "osećaju u stomaku" i intuiciji te uključe sve moguće izvore informacija. A potom to rastave i izvuku smisao."

Upravo će se tako nešto dogoditi tokom ovog punog Meseca – neke će stvari jednostavno "kliknuti", stvari koje pre niste razumeli odjednom će imati smisla.

Svetlost Meseca doneće kristalnu jasnoću, bićete u stanju analizirati bilo koju situaciju i doći do odgovora. Stavite sada različite stvari iz svog života pod mikroskop i vidite jeste li zadovoljni time, čini li vas srećnim, savetuje astrolog.

Mesec nam govori da prestanemo da se zavaravamo, da nam jasno pokazuje kakav naš život zaista jeste upravo sada (a ne kakvim ga mi zamišljamo da jeste ili sanjarimo da bi mogao biti), bez ulepšavanja i zamatanja u celofan.

Ovo je idealan pun Mesec za one koji žele biti iskreni prema sebi, koji žele napredovati i postati onakvi ljudi kakvi žele, jer sada je idealno vreme za "ličnu transformaciju".

Izvor: Sensa.hr