OVAN

Mars, vladar Ovna i dalje je u vašoj 12. kući. U konjunkciji je s Neptunom, početkom meseca, pa postoje predispozicije za dnevno sanjarenje, prevelika očekivanja, sumnje i brige. Zbog prevelikih očekivanja mogli bi se razočarati. Napravite nešto u dobrotvorne svrhe ili se vratite radu na duhovnosti ili veri kako bi se vratili u ravnotežu i imali unutrašnji mir. U drugoj polovini meseca osećaćete se bolje, optimistično. Ako imate poteškoća, sada ćete lakše naći tretmane i rešenja, ako tražite savet specijaliste.

Savet: Budite otvoreni i strpljivi u komunikaciji i nemojte delovati samo na temelju svojih ideja, posebno kada takve odluke utiču na druge.

BIK

Optimizam i pozitivan pogled na život pomoći će tokom decembra 2018. godine. Ponekad će vas okolnosti naterati da izađete iz svoje komforne zone brže nego što biste pomislili. Ipak, bolje ćete se nositi s tim situacijama nego inače. Nemojte preterivati u kulinarskim izazovima. Možete se osloniti na intuiciju koja će vas voditi prema pravim izborima i uspehu u budućnosti, te prema rešenjima s kojima ćete biti zadovoljni.

Savet: Nemojte odustati od projekta koji ste pokrenuli, čak iako vam se u nekim trenucima čini da ne vodi nigde! To ne mora biti tako. Razlog odustajanja može biti vaša želja da ostvarite nešto veliko ili da idete kući.

BLIZANCI

Decembar može biti veoma stresan mesec. Nemojte dopustiti opsesivnim mislima o moći i uticaju na druge da vam preplave um i preuzmu kontrolu. Ako primetite promene u navikama spavanja ili ishrani i pojave se problemi, posavetujte se sa specijalistom. Zdravlje nemojte zanemariti, posebno ako imate hroničnih problema.

Savet: Zbog umora i iscrpljenosti moguće je da donesete pogrešne odluke i zato morate potražiti način opuštanja. Odvojite vreme za sebe i za porodicu!

RAK

Nakon 13. decembra 2018. godine naći ćete odgovore za neka zdravstvena pitanja. Vaš doktor reći će vam dobre vesti ili će se krvna slika popraviti ili će neke sumnje biti razjašnjene i slično. Ako primetite neke simptome, obratite se doktoru za savet, nemojte sami nešto preduzimati, poput neproverenih terapija. Nemojte preterivati sa hranom i pićem tokom praznika, posebno ako ste završili sa dijetom.

Savet: Ako ste tužni i neraspoloženi, otvorite se bliskim osobama i tražite savet! U suprotnom se može dogoditi da se previše nadate i da vas iskoristi osoba sklona manipulaciji.

LAV

Tokom decembra 2018. godine bićete dobro, psihički i fizički, ali trud koji ulažete u stvari može vas koštati.

Odvojite dovoljno vremena za dobar san, za svoje hobije, ali izbegavajte šoping kao terapiju, jer ćete biti depresivni kada računi stignu. Mnogi od vas biće zabrinuti zbog debljine. Želećete da vežbate više. Aktivnosti u prirodi najviše će vam prijati. Lavovi sa starijim zdravstvenim problemima mogu dobiti nova upozorenja nakon analiza krvi.

Savet: Budite diskretni kada govorite o svojim idejama i planovima i birajte mudro kome to govorite!

DEVICA

Tokom decembra 2018. godine bićete pod stresom zbog materijalne nestabilnosti. Sada je pravo vreme da reorganizujete svoj život. Pristupite stvarima na konstruktivan način, inače biste mogli imati zdravstvenih poteškoća, nesanicu ili tahikardiju. Prijatelji i porodica na vašoj su strani, iako vam neće uvek reći ono što želite čuti. Objektivno mišljenje nekog ko vam želi dobro može puno pomoći. Kako biste izbegli psihičku i fizičku iscrpljenost, dobro je da promenite malo okolinu i da upoznate nove ljude. Možete se odlučiti za odlazak u teretanu i slično.

Savet: Izbegavajte velike novčane uloge i srežite troškove što je više moguće. Ako ste u dugovima, odredite prioritete otplate!

PageBreak

VAGA

Tokom decembra na umu će vam biti praznici, zabava i dobar provod u mislima. Dosađivaćete se i osećati pritisak zbog obaveza na poslu i svakodnevnih obaveza kod kuće. Izbegavajte preaktivan i zahtevan društveni život, potražite društvo uz koje se možete opustiti i posvetiti svojim hobijima ili okruženje koje vama odgovara. To je način na koji možete naći ponovno unutrašnju ravnotežu i možete nahraniti svoju dušu radije nego da se iscrpljujete zabavom i neprospavanim noćima.

Savet: Budite oprezni pri potpisivanju novih dokumenata i kada se radi o novim saradnjama! Stvari nisu onakve kako vama izgledaju na prvi pogled.

ŠKORPIJA

Sami ćete pronalaziti razloge za stres, najpre kroz loše upravljanje ili koncentrisanje samo na priliv novca. U decembru 2018. godine odredite šta vam je zaista važno i šta vam je potrebno. U suprotnom ćete raditi previše ili se brinuti oko zarade. Razmislite i odredite novčane prioritete i uspostavićete unutrašnju ravnotežu i mir.

Savet: Pozdravite neočekivane promene u svom životu, jer će vam pomoći u privatnom i poslovnom životu!

STRELAC

U dobroj ste formi tokom decembra 2018. godine. Puni ste energije, optimistični i prijatno ste društvo. Ipak, kako biste napunili svoje baterije trebaće vam puno sati kvalitetnog sna i odmora.

Praznici su dobar period za ponovno povezivanje sa svojom duhovnom stranom ili za predivne trenutke provedene sa članovima porodice.

Savet: Budite oprezni sa novcem, tražite savet stručne osobe ako treba i ako ne znate raspolagati sa novcem!

JARAC

Dobrog ste zdravlja tokom decembra 2018. godine. Oni koji nemaju dobro zdravlje i koji pate od hroničnih bolesti, ovaj mesec mogu se nadati poboljšanju. Naći ćete učinkovite alternativne metode, ali može vam pomoći i razgovor sa stručnom osobom, duhovnom ili sa dragom osobom. Savetujemo da napravite dobar raspored obaveza, jer ćete ovaj mesec naporno raditi. Nivo stresa biće povećan.

Savet: Upoznajte nove osobe i nemojte ignorisati signale onih koji se žele zbližiti sa vama, bilo da se radi o privatnom ili poslovnom životu!

VODOLIJA

Prebrzo ćete se i previše uzbuditi oko poslovnih pitanja i mogućnosti tokom decembra 2018. godine, što može dovesti do razočaranja koje će uticati na koncentraciju i inspiraciju. Pripazite na ishranu i izbegavajte isprobavanje raznih dijeta. Budite aktivniji, vežbajte i više vremena provodite na otvorenom.

Savet: Ne upuštajte se u sumnjive poslove i laku zaradu i poštujte pravila!

RIBE

Moguće su povremene faze obeshrabrenja tokom decembra, uglavnom zbog nejasnog viđenja svojih potencijala. Razradite ideje koje imate i budite objektivni, pa nemojte dopustiti da vas osećaji preplave. Mogli biste imati poteškoća sa zadržavanjem vode. To ne znači da treba manje vode da pijete, nego da izaberete čaj i ishranu koja će pomoći da se oslobodite viška.

Savet: Ako morate putovati, pogotovo zbog posla, budite oprezniji!

Izvor: Tarot horoskop