OVAN

Ljubavne veze Ovna u oktobru 2018. godine su intenzivne, ponekad i ekstremne. Može doći do prekida, pomirenja ili raščišćavanja stvari koje su ostale nerazrešene. Mogu se dogoditi fatalne privlačnosti i vruće veze i afere. Za one koji nisu u vezi ovo je povoljan mesec za obnovu stare ljubavi ili za veze na kratke staze. Venera, vladar veza Ovna, 5. oktobra kreće retrogradno, u 8. kuću Ovna, kuću seksualnosti, osećaja i intimnosti.

Glavne teme ovog meseca su teme obostranog poverenja, odanosti, vernosti ili prevare i sklada. Može biti spletkarenja, ali i prilike za novi početak, veridbu i slično. U kući partnerstva Ovna imamo mlad Mesec 9. oktobra. Tu se nalazi i Sunce, do 23. oktobra. Zatim, vladar ljubavi Ovna ulazi u 8. kuću Ovna i pridružuje se Veneri, Merkuru i Jupiteru. Imaćete priliku za konstruktivne razgovore s boljom polovinom i osveženje odnosa novim pogledom na stvari, odlukom o zajedničkom životu ili ulaganju u zajednički cilj. Ne samo da ćete se povezati više emotivno i intelektualno, nego ćete imati priliku da više uživate u zajedničkom druženju. Ako ste u vezi koja ne funkcioniše najbolje i krize su česte, očekujte oko 24. oktobra probleme, jer tada je pun Mesec u 8. kući Ovna.

BIK

Kuća partnerstva i braka Bika puna je planeta u oktobru 2018. godine. To je sedma kuća i aktiviraju je Venera, Jupiter, Merkur (od 10. oktobra) i Sunce (od 23. oktobra). Imate o čemu da razmišljate. Venera, vladar Bika, je retrogradna od 5. oktobra, u kući partnerstva i braka i ponovo na videlo donosi stare probleme koji se sada moraju razrešiti. U ovom periodu nikako nemojte donositi konačne odluke. Uprkos nemiru, posesivnosti ili nepoverenju, što je deo rutine tokom oktobra, i dalje je potrebno da razgovarate. Sada možete razgovarati o osetljivijim pitanjima ili nekim starijim problemima koje ste potisnuli ili o kojima ste izbegavali razgovore, jer razgovori mogu doneti novu nadu.

Na sreću, drugi deo oktobra povoljan je za obnovu odnosa i donosi Bikovima emotivnu stabilnost u ljubavnom životu. A Bikovi koji nisu u vezi mogu se naći u osetljivim i škakljivim situacijama s kakvima se do sada nisu susretali. Možda se ludo zaljubite i sanjarenja o braku preplave vaš dan, ali osoba o kojoj maštate nije u istom filmu ili se može dogoditi da se nađete u avanturi i ne pomišljate na nešto ozbiljno, no druga osoba je spremna brzo reći da. Bili u braku ili ne, porodica može imati pozitivan uticaj na vas. Roditelji ili starije osobe iz porodice mogu biti dobra moralna podrška i dati vam vredan savet iz sopstvenog iskustva.

PROČITAJTE JOŠ:Horoskop otkriva šta morate da učinite do 9. oktobra 2018. godine: kakav će pečat ostaviti na vama Sunce i Merkur u Vagi

BLIZANCI

Kada se radi o ljubavi, izbirljivi ste već neko vreme, možda vam je i nemoguće ugoditi. Zapitajte se da li možete vi ponuditi drugima ono što od drugih tražite zauzvrat. Venera, planeta koja vlada kućom ljubavi Blizanaca, kreće retrogradno 5. oktobra 2018. godine, u kući posla i zdravlja Blizanaca. To znači da ćete moći da razjasnite sebi samima svoje ponašanje, stavove i afere koje ste započeli na poslu. Ako vas je privukao neko sa posla, možda ćete doći do zaključka da nije vredno truda i da ulazak u vezu s tom osobom može doneti puno zbrke i galame i da biste mogli propustiti druge prilike. Blizanci koji su u potrazi za novom ljubavi ili su tek ušli u vezu moći će da se nose s komplikovanim situacijama tokom oktobra, ali tek krajem meseca naći će privremeno rešenje za bilo koji problem koji iskrsne.

Bilo da se radi o braku ili vezi, suočavaćete se s nizom obaveza, rutinom i dosadom - svime što narušava bilo koju ljubavnu priču, bez obzira koliko se lepom činila. Sunce obasjava vašu kuću ljubavi do 23. oktobra i zato savetujemo da razgovarate s bliskim osobama i sa voljenom osobom o svemu onome što vas brine i što vam smeta. U stabilnim vezama menjaju se pravila, ali tokom oktobra neće biti radikalnih promena, više će to biti zatišje. Okolnosti će vam pomoći da nađete što želite kao par dalje u životu i da uskladite one male svakodnevne stvari koje čine život.

RAK

Kuća ljubavi Raka je aktivna tokom oktobra 2018. godine. Jupiter čuva ljubavni život Rakova već neko vreme, a 10. oktobra pridružuje mu se Merkur, zatim nakon 23. oktobra i Sunce.

I Venera je prisutna, ali je retrogradna od 5. oktobra - unosi nered u planove Rakova ako su tek ušli u vezu ili ako traže novu ljubav. Ljubavni potencijal je i dalje jako dobar tokom oktobra, ali može voditi prema opsesiji i emotivnim dramama. Budući da Venera vlada vašom kućom prijateljstva, grupa i nade u budućnost, njeno retrogradno kretanje kroz kuću ljubavi Raka može pokrenuti zbrku i zbunjenost kada se radi o ljubavi i prijateljstvu, posebno ako je bilo već flertova s prijateljem ili prijateljicom. Može biti i obrnuta situacija, iz ljubavi u prijateljstvo, tako da se starija strast pretvara u platonsku vezu. Nemojte donositi konačne odluke i umesto toga iskoristite ono najbolje u ovom periodu kako biste analizirali vezu ili određeni odnos.

Rakovi koji su u braku ili ozbiljnoj vezi u prvom delu meseca mogu očekivati napetost ili se može raditi o brigama vezano za decu. Problem može nastati i zbog pitanja vernosti ili zbog toga koliko ko doprinosi emotivno. Na sreću, druga polovina meseca je povoljna za razjašnjavanje i smirivanje situacije.

Kliknite OVDE da pročitate nastavak ljubavnog horoskopa: LAV, DEVICA, VAGA, ŠKORPIJA!

PageBreak

LAV

Odnosi s drugima i ljubavni život na prvom su mestu i glavni interes Lavova tokom oktobra 2018. godine. Povremeno ćete doći do zaključka da previše energije trošite na ljubavni život, posebno ako ste duže u braku i napetost je rasla tokom vremena. Komunikacija neće biti lagana budući da je Venera retrogradna od 5. oktobra, a vlada kućom komunikacije Lava.

Potrudite se više, nemojte biti tvrdoglavi i nemojte zanemariti osećaje i želje voljene osobe. Ako ne budete obazrivi, vrlo brzo može doći do svađa. Iskoristite povoljne okolnosti tokom oktobra i razgovarajte o zajedničkim obavezama i planovima. Parovi koji dobro funkcionišu mogu razgovarati o prinovi, preuređenju doma ili selidbi.

U drugom delu meseca planete podržavaju ponovno zbližavanje para, pronalazak zajedničkog tla i emotivnu usklađenost. Lavovi koji nisu u vezi i dalje su opušteni i dobro im je, nemaju interesa za ulazak u vezu, nego su više usmereni na raščišćavanje stvari u privatnom životu.

DEVICA

Tokom oktobra 2018. godine bićete društveniji. Zbog puno planeta u vašoj 3. kući rado ćete razgovarati sa susedima, kolegama i ljudima iz okoline. To se može odraziti i na ljubavni život.

Ako niste u vezi, mogli biste da upoznate vrlo zanimljivu osobu. Ako ste u braku, druženja s rodbinom, kolegama i prijateljima spašavaće vas od osećaja usamljenosti udvoje i dosađivanja u društvu partnera. Venera kreće retrogradnim hodom 5. listopada u kući komunikacije Device, što može doneti nesporazume i pogrešno tumačenje partnerovih reči ili osobe koja vas privlači.

Budite strpljivi i slušajte šta vam drugi govore, posebno što vam voljena osoba govori. Budite strpljivi i kada pojašnjavate šta zapravo želite i izbegavajte sukobe zbog nekih svojih principa. Ovo je period u kom se puno važnih stvari može shvatiti delikatno i na neki način kao šala.

Budite obazrivi kada razgovarate, posebno kada se radi o odnosima na daljinu ili sa osobama druge nacionalnosti, jer vrlo lako može doći do nesporazuma zbog drugog jezika i kulture. U drugom delu meseca nemojte biti netolerantni prema boljoj polovini.

PROČITAJTE JOŠ: VELIKI MESEČNI HOROSKOP ZA OKTOBAR 2018. godine

VAGA

Sunce obasjava vaš znak do 23. oktobra 2018. godine i daje vam samopouzdanje i veru u sebe, ali vladar Vage, Venera, je u retrogradnom hodu od 5. oktobra. Ovaj mesec ćete biti usmereni na sebe, pa to može stvoriti poteškoće i otežati odnose. Voljena osoba se može osećati zanemareno i zbog toga može doći do svađa i neprijatnosti. Neke Vage će pomisliti da ih voljena osoba ne shvata ozbiljno ili da ih vara.

Nemojte žuriti s donošenjem zaključaka i pokušajte se opustiti u društvu voljene osobe. Vage koje nisu u vezi lako se mogu upustiti u avanture. To nije nužno loše, ali vrlo lako može doći do nesporazuma. Nemojte nikog zavaravati ili iskoristiti činjenicu da je došlo do nesporazuma! Potreba za intenzivnim osećajima mnoge Vage dovešće u nevolju, bilo da su u braku ili traže avanturu.

Iskoristite povoljne okolnosti i napravite red u svom ljubavnom životu, nemojte još više komplikovati. U poslednjoj nedelji oktobra prijatelj/prijateljica vas može razočarati ili izdati kada se radi o ljubavnom životu.  

ŠKORPIJA

Venera, vladar veza Škorpija, kreće retrogradnim hodom 5. oktobra 2018. godine. Budući da je Venera u Škorpiji nećete moći da shvatite šta voljena osoba zapravo želi od vas. Možda ćete se osećati pod pritiskom, preplavljeni željama voljene osobe, možda i nagovoreni na brak.

Neke Škorpije vrlo ozbiljno shvataju brak i zapitaće se da li ih ulazak u brak ograničava na privatnom polju i umanjuje druge mogućnosti. Druge Škorpije mogu u razvodu braka videti oslobođenje. Kakva god da je vaša situacija, imajte na umu da ovo nije pravo vreme za donošenje konačnih životnih odluka. Tokom oktobra puno planeta će se sastati u Škorpiji. Venera i Jupiter već su tu, pridružuje im se Merkur (10. oktobra) i Sunce (23. oktobra).

Imaćete potrebnu energiju da se nosite sa svime što vam dođe na put zato što ćete moći da nametnute svoje mišljenje. Škorpije koje nisu u vezi, nisu ni zainteresovane da uđu u novu vezu, najviše zbog straha od vezivanja. No, čini se da ste šarmantni i atraktivni. Ipak, krajem meseca mogli biste se zaljubiti u prijatelja/prijateljicu ili u osobu koju ćete upoznati preko kruga prijatelja. I nećete zažaliti!

Kliknite OVDE da pročitate nastavak ljubavnog horoskopa: STRELAC, JARAC, VODOLIJA, RIBE!

PageBreak

STRELAC

Tokom oktobra 2018. godine puno Strelaca biće zabrinuto za brak ili vezu i daće sve od sebe da brak ili vezu sačuvaju i spase. Ako voljena osoba želi isto, uspećete. Ako ste u vezi koja već duže vremena ne funkcioniše mogli biste doći do zaključka da je raskid najbolja opcija za oboje.

Većina Strelaca u ovom periodu može ostaviti snažan utisak kroz želju da se žrtvuju, da oproste i zaborave i da se dokažu. Onima koji su tek ušli u vezu savetujemo da pripaze i da ne grade temelje nestabilne veze u kojoj druga strana uvek očekuje žrtvovanje.

Merkur, vladar veza Strelca pravi harmonične i napete aspekte tokom oktobra. Često ćete ići u krajnost, iz agonije do ekstaze ili obrnuto, od radosti i nade do očaja i nepoverenja.

Bilo da ste sami, u vezi ili braku, neko iz prošlosti će se pojaviti u vašem životu ili ćete vi želeti da stupite u kontakt s bivšom ljubavi. Imajte na umu da su izgledi da se taj odnos održi dugoročno vrlo mali. Nemojte se zavaravati i pažljivo donesite takvu odluku.

JARAC

Venera, vladar kuće ljubavi Jarca, je u kući prijatelja, društva, zajedničkih projekata i humanitarnih poduhvata, ali je u retrogradnom hodu od 5. oktobra. Može doći do zabuna između prijateljstva i ljubavi.

Prijateljstva koja sada sklopite mogu biti opterećujuća i kratkotrajna. Iskoristite najbolje iz ovakvih okolnosti i pogledajte kakve mogućnosti imate, upoznajte što više novih osoba, ali nemojte uletati u ljubavne veze. Nije isključeno ni da se probudi stara strast prema osobi s kojom ste sada u prijateljskom odnosu. Moguće je i da se dugogodišnje prijateljstvo pretvori u strastvenu ljubav ili da se zaljubite u nekog iz okruženja.

Venera vam donosi priliku da sagledate potencijalnu budućnost veze ili da procenite koja su vaša očekivanja i očekivanja voljene osobe. Ako ste u dugoj i stabilnoj vezi, uživaćete u dobrom i stabilnom odnosu i harmoničnoj atmosferi tokom oktobra. Možda ćete se zajedno upustiti u nekakav dugoročan projekat.

PROČITAJTE JOŠ: HOROSKOP ZA JESEN 2018: kakvu sudbinu i promene donosi položaj planeta ove jeseni

VODOLIJA

Merkur, vladar kuće strasti Vodolije je aktivan tokom oktobra 2018. godine. Ljubavni život je pun iznenađenja, baš onako kako volite. Spletkarenja su deo događanja, a može doći i do tajnih veza. Dobro razmislite u šta se upuštate i kako se to može odraziti na vaš brak ili vezu.

U vašoj 10. kući je više planeta, izdvajamo retrogradnu Veneru (od 5. oktobra) koja može doneti neprijatnosti i tračeve koji mogu uništiti vaš ugled. Zato izbegavajte ljubavne trouglove. Stavimo na stranu takve komplikacije, jer neke Vodolije mogu doživeti iznenadnu privlačnost, provokativnu, punu strasti i stimulišuću. Ako niste u vezi, mogli biste da upoznate nekog posebnog i poigrate se s moći zavođenja, strašno uživajući u toj romantičnoj i strastvenoj igri u ljubavnom životu.

Vodolije u braku osećaće će kao da nemaju dovoljno slobode, ali s druge strane, mogli bi da budu dosta ljubomorne. Bilo bi dobro da nađete nešto u čemu oboje možete uživati i provoditi više vremena zajedno. Ako ignorišite voljenu osobu, neprijatno ćete se iznenaditi kada shvatite da se voljena osoba još više distancirala od vas, posebno u poslednjoj nedelji meseca.

RIBE

Merkur, vladar veza Riba, je energičan i veseo tokom oktobra 2018. godine. Obećava puno akcije u vašem ljubavnom životu ili u životima onih koji žele i planiraju ući u brak. Za mnoge od vas, oktobar je vreme kada ćete se ponovno povezati sa voljenom osobom na poseban način i probuditi uspavanu strast, to će se videti i kroz fizičku privlačnost, erotiku i želju da pronađete mesto na kojem se oboje osećate sigurno.

Glavna tema je intimnost, posebno zato što Sunce obasjava to područje života sve do 23. oktobra, a Venera, vladar kuće strasti, kreće retrogradnim hodom od 5. oktobra. Ribe koje nisu u ozbiljnoj vezi i ne znaju još šta žele, mogu se odlučiti za pogrešan izbor. U ovom periodu pokušajte na nov način sagledati stare probleme i više pažnje posvetite potrebama voljene osobe.

Koristiće vam ako se udaljite iz svakodnevnog okruženja, na primer, da odete na zajedničko putovanje, čak i na kraće, da posetite mesto na kojem ste se upoznali i koje vam je drago i koje budi lepa sećanja. Ribe koje nisu u vezi mogu biti očarane nekim ko nije u blizini ili se mogu vratiti osobi s kojom su imali nešto ranije, iako nije sve išlo kako treba.

Nekim Ribama se može dogoditi da počnu ceniti osobu koja je bila uz njih tek onog trenutka kada je izgube. U kakvoj god situaciji se zatekli, nemojte donositi konačne odluke u vezi ljubavnog života u ovom periodu.

Izvor: Tarot horoskop