Dnevni horoskop - opozicija Meseca u znaku Lava sa Marsom u znaku Vodolije ukazuje na pojačane emocije i želju da ponovo proživimo prošlost, a naročito će uticati na ženski pol, piše Lovesensa. Međutim, jedan znak Zodijaka spreman je da rizikuje i otvori srce kako bi osetio blagodeti srećnog života.

Dragi Lavovi, odlučili ste da se oslobodite strahova i spremni ste da se ponovo ukrcate na brod srećnih ljubavi. Ništa ne može da ugrozi vaše dobro raspoloženje, a energija kojom zračite čini da ste vrlo privlačni suprotnom polu. Moguće je da ćete uspostaviti kontakt sa jednim poznanikom koji vam se odavno sviđa. Iako sada izgleda kao prolazna ljubavna avantura, njegov pogled i reči iskrene ljubavi brzo će vas razuveriti.

Moguće je da ćete na poslu imati problema u komunikaciji sa kolegama i poslovnim partnerima. Možda će vam neko važan otkazati pomoć ili sastanak, ali vi nikako nemojte izgubiti kontrolu. Vreme je da pokažete koliko se dobro snalazite u kritičnim situacijama, a vaše sposobnosti neće proći nezapaženo.

PROČITAJTE JOŠ:

NA NEBU JE OTVORENA LAVLJA KAPIJA: evo šta treba da uradite za sreću u budućnosti

NEDELJNI HOROSKOP ZA PERIOD OD 5. DO 12. AVGUSTA 2018: ljubavni brodolom za Vage, Strelčevima prete ljubomorne scene

DA LI JE ZDRAVO JESTI PARADAJZ I KRASTAVAC U ISTOJ SALATI: ovo neverovatno otkriće šokiraće Srbiju

5 ZNAKOVA KOJI POKAZUJU DA JE VAŠA LJUBAV BAŠ ONA PRAVA: kako da prepoznate srodnu dušu

Uprkos čestom mišljenju da se suprotnosti privlače, srodne duše se možda baš nalaze među ljudima sličnih karaktera jer, kako kaže izreka, sličan se sličnom raduje.

A radost bi mogla biti dobar početak jedne ljubavi. Radost zato što mu čujete glas, radost kada ga ugledate... Ukoliko se ljubav dogodi ljudima potpuno različitih psiholoških profila, utoliko će ona imati više posla ako želi da opstane. Jer, treba prihvatiti razlike, piše Lepa & Srećna.

Francuskinja Florans Eskavaraž, specijalista za savete parovima, smatra da srodne duše zapravo ne postoje. Možemo govoriti o komplementarnosti u određenom trenutku, kaže ona, a to znači da dve osobe koje se dopunjuju prolaze kroz period potpune otvorenosti i uzajamnog prepuštanja, što se drugim rečima naziva ljubav. 

PROČITAJTE VIŠE: ZAŠTO JE LETO NAJBOLJE GODIŠNJE DOBA ZA LJUBAV: vreli dani za vreo seks

Prema Floransinom mišljenju, postoji pet znakova koji sigurno potvrđuju da smo u dobroj, uspešnoj vezi.

1. On me pokreće 

Osećate razmenu energije i razumevanje tokom razgovora bez mnogo reči, što nije bio slučaj na početku. U stvari, svaki čovek je složen i zanimljiv, i ne može se tek tako, odjednom, otvoriti pred drugim. Moraju da se steknu uslovi i da se prevaziđu predubeđenja koja često imamo jedni o drugima. 

2. Različiti smo i dopunjujemo se

Kvalitet razmene je najvažniji u jednoj ljubavnoj vezi. Da bismo bili složni, treba da postoje stvari u kojima se dopunjujemo, a u kojima možemo biti različiti. Moguće je da je vaš partner u sebi razvio nešto što vi niste i što biste voleli da dostignete. 

3. Naša tela su se povezala

Fizička veza je svakako važna za ljubavni par. Međutim, pažnja! Treba znati da se tela ne prepoznaju uvek pri prvom fizičkom kontaktu. I to ne treba da nas obeshrabri ili navede da vezu prekinemo. 

4. Ravnopravni smo

Ravnoteža je osnova svakog uspešnog odnosa. Ako nema ravnoteže u vezi, verovatno još niste našli pravu osobu za vas. Da bi veza funkcionisala, treba uspostaviti uravnotežen odnos, biti sposoban za izgradnju zdravih odnosa, na bazi ravnopravnosti. 

5. Moj partner poštuje moju ličnost

I obrnuto, naravno. Nijedan partner ne sme da nastupi s idejom  menjanja onog drugog. On voli vašu ličnost, ne želi da vas promeni, uprkos vašim manama. Čak i ne pokušava da vam kaže šta je bolje za vas i dozvoljava da budete takvi kakvi jeste, a isti stav imate i vi prema njemu. Oboje se držite principa: poštujem te, poštuješ me. Princip poštovanja individualnosti i jedinstvenosti od suštinskog je značaja za svaku vezu. Morate imati osećaj da se to samo po sebi podrazumeva i da vaš partner potpuno prihvata vašu ličnost, savetuje Florans Eskavaraž. 

Tekst: Sonja Atanasijević

Izvor: Lepa i Srećna