Dnevni horoskop - sekstil Urana i Meseca donosi period važnih odluka, kratkih putovanja i novih saznanja, a evo koji znak raduje uspeh u ljubavi, piše Lovesensa.

Drage Vage, već dugo tragate za srodnom dušom, a ne znate da je možda bliže nego što ste mislili. Razmislite, da li se odnos između vas i jednog prijatelja drastično promenio u poslednjem periodu? Često se viđate, delite zajedničke snove, nadanja i planove za budućnost, a u njegovom prisustvu se osećate potpuno. Iako sumnjate u ovu romansu, konjukcija Sunca i Merkura u Blizancima donosi pozitivan prreokret koji će vam otvoriti oči.

Sunce i Merkur danas Vagama donose dan pun uspeha, bez stresa i komplikacije. Imate puno ideja koje jedva čekate da predstavite pred šefom i klijentima. Danas se savršeno snalazite na polju promocije i finansija. Osćećate da ponovo vladate svojom profesijom i samo tako nastavite!

PROČITAJTE JOŠ:

LJUBAVNI HOROSKOP ZA 5. JUN 2018. GODINE

OVA MELODIJA ODBIJA NESREĆU I DONOSI MIR

OPRA VINFRI OTKRIVA ČUDESNU TAJNU ZA USPEH

Emocije koje truju vašu dušu i razvijaju KOMPLEKSE: evo kako da se oslobodite zavisti i LJUBOMORE

Neki dan sam u društvu napravila malu anketu o 7 smrtnih greha: nabrojala sam ih i svako je trebalo da prizna po jedan. Bilo je tu i škrtih i bludnih i neumerenih i lenjih i oholih, samo zavist niko nije hteo da prizna. Ona je jedina ostala bez "vlasnika". Zašto nam je najteže priznati da smo zavidni? Nema veze, ne morate nikome reći, samo pročitajte naš članak i u potrudite se da se oslobodite tog nezavidnog osećanja.

Tri dana birate haljinu, dva dana cipele, nakit i šminku, da ne pričamo o frizuri u zadnji čas. Sve da biste izgledali bajno i impresionirali gospodina Posebnog. I sve ide kao po loju, kad se najednom pojavi Ona i izgleda bolje nego vi! Hoćete li s divljenjem s drugim podeliti konstataciju da je Ona kraljica večeri, praviti se kako ne primećujete da nosi najnoviji model haljine s potpisom i potajno kovati plan kako ćete je i vi nabaviti? Ili ćete je u prolazu „slučajno“ zaliti crnim vinom? Prva reakcija odaje stabilnu osobu, punu samopouzdanja, druga ljubomornu, a treća zavidnu osobu.

PROČITAJTE JOŠ: Kako sačuvati ljubav u vezi na daljinu

Ljubomornu osobu mori želja za nekim dobrom koje drugi ima. Ljubomora može biti pozitivan podsticaj da se stekne takvo dobro, podsticaj za samorazvoj (da plešemo dobro kao Maja, kuvamo poput Ane). Zavist je neprijatno osećanje povređenosti i tuge, pomešan s neprijateljstvom i mržnjom zbog nekog dobra kojim se netko ističe među ostalima. Uvek uključuje potcenjivanje, ogovaranje, spletkarenje, uživanje u tuđem zlu. Zavidna osoba najviše škodi samoj sebi. Zavist može razviti kompleks manje vrednosti, a prema drevnom učenju joge može ugroziti i telesno zdravlje - naprimer, da izazove pojačano lučenje želučane kiseline, probleme s bubrezima ili artritisom i bolove u kolenima.

Želimo li zaista da dopustimo da zavist zavlada našim postupcima? Ili želimo da budemo zadovoljni sobom i onim što imamo, bez žudnje za posedovanjem tuđeg vlasništva ili čak njegovim uništenjem? Dela jogičke filozofije na jednostavan način objašnjavaju kako zavidnim pogledima, zlim očima, bacamo negativne strelice na auru (energetsko polje) dotične osobe, čime uznemirujemo njen um i zdravlje. S obzirom na to da nam se po zakonu karme sve višestruko vraća, i te zle strelice će se vratiti i pogoditi nas u obliku negativnosti i bolesti.

Borite se protiv zavisti divljenjem (od srca, a ne laskanjem) i čestitkama na tuđim uspesima. Promena se neće dogoditi preko noći – budite uporno pozitivni i osvestite svoje misli. Ako ponekad u vama počinju rasti misli pune zavisti, sasecite ih u korenu i zamenite mislima punim ljubavi i saosećanja. Negujte ih poput najosetljivije biljke u svom vrtu. Neka vam ishrana bude laganija (izbegavajte prženu i masnu hranu), bogata svežim voćem i povrćem.

PROČITAJTE JOŠ: Da li je ljubomora dokaz ljubavi

Untašrnje i spoljno samoposmatranje otkriće vam sve nivoe vaše sopstvene lepote i podići će vam nivo samopouzdanja. Svakog jutra, pre nego što ustanete, osetite zahvalnost što postojite i što je pred vama još jedan prelep i zanimljiv dan.

Izvor: Sensa klub