Dnevni horoskop - mlad Mesec donosi čudesnu energiju koja nas podstiće da se lišimo loših navika i otkriva tajne iz prošlosti, a evo koji znak će najbolje iskoristiti čudesnu energiju Meseca, piše Lovesensa.

Dragi Bikovi, vreme je za ljubav i čišćenje energije! Ako ste u vezi, danas ćete osetiti koliko ste zaista povezani sa partnerom. Shvatićete da imate čiste ljubavne želje, zagledani ste u zajedničku budućnost i spremni sve da rizikujete kako bi vaša ljubav postala još jača. Još malo uživajte dok lebdite na romantičnim oblacima, a onda se posvetite razradi zajedničkih planova kako bi sreća bila osigurana.

Usamljeni Bikovi danas imaju neverovatan šarm, a zvezde im donose magičan susret sa osobom na koju dugo čekaju. Prepustite se strastima i željama srca i nikako nemojte da propustite ovu priliku. Osim na ljubavnom, Bikovi će danas dominirati i na poslovnom planu. Sve ste bliži uspehu i ne plašite se da svaku poslovnu ideju iznesete i hrabro zastupate.

PROČITAJTE JOŠ:

INTERNET U ŠOKU - CECA RAŽNATOVIĆ DRASTIČNO SKRATILA KOSU: pogledajte kako srpska pevačica izgleda sa novom frizurom (FOTO)

KINESKI HOROSKOP ZA MAJ 2018: mesec obnove za Zmaja, velika sreća za Tigrove

NEDELJNI HOROSKOP ZA PERIOD OD 13. DO 20. MAJA 2018: Bikove očekuje veliki novac, a Vodolije treba da budu oprezne

HOROSKOP PRED REVOLUCIJOM! POSLE 83 GODINE, URAN ULAZI U ZNAK BIKA: proverite da li je rizičan i vaš datum rođenja!

Uran je planeta kojoj su potrebne čak 83 godine da prođe svih 12 zodijačkih znakova. Tako je poslednji put ušao u Bika 1934. godine, u njemu je boravio oko sedam godina i označio jedno od najvažnijih razdoblja u novijoj ljudskoj istoriji. Nažalost, ne po dobru. Kakav će nam Uran biti u ovom ciklusu, zavisi od toga koliko smo napredovali u svesti. Revolucionarna planeta ponovno ulazi u zemljani znak i može da napravi revoluciju u svemu što je povezano sa Zemljom, hranom, materijalnim, finansijskim. Na testu će biti i lični i ljubavni vrednosni sistemi, potrudimo se da ovaj put test položimo i na globalnom i na ličnom nivou.

Planeta Uran je drugo ime za revoluciju, vizionarstvo i slobodu. Zanimljivo je da je otkriven 1791. godine, dok je boravio u znaku Lava, baš u doba francuske revolucije. Francuska revolucija započela je 1789. i iako ga tada još nismo poznavali, on je "neotkriven" boraveći u Lavu svrgnuo lavovsku francusku monarhiju.

Uranovo kruženje oko Sunca (prolazak kroz svih 12 zodijačkih znakova) traje 83,83 godine, okrenut je "na bok", tačnije: osa rotacije nagnuta mu je čak 98° u odnosu na putanju oko Sunca dok se lagano kotrlja ekvatorom po stazi. Neobičan, poseban, ili uvrnut, kao i znak kojim vlada - Vodolija. Svojeglavi vizionar, revolucionar, naelektrisan, dinamičan, bog ideja, nekonvencionalnog razmišljanja.

Međutim, uvek postoje dve strane novčića. Srešćemo Vodoliju najvećeg humanistu i spasitelja čovečanstva, ali srešćemo i lagano "pomerenog" suseda koji hoda stazom kao Napoleon i kuje sam sa sobom planove o nekoj suludoj revoluciji (a možda i ne suludoj, s Vodolijom se nikada ne zna koliko je ispred svog vremena).

PROČITAJTE JOŠ: VELIKI GODIŠNJI HOROSKOP ZA 2018: astro prognoze za ljubav, posao i zdravlje

Sve vam ovo govorim da dobijete utisak koliko je Uran nepredvidljiv, te zato ne znamo koji Uran nam dolazi u susret 15. 5. 2018, na dan kada prvi put od 1934. godine (nakon 83,83 godine) ulazi u znak Bika.

Nezahvalno je da se nagađa, Uran se - kao ni bilo šta u znaku Vodolije - ne voli ponavljati a ni najaviti, "boluje" od originalnosti. Ako pogledamo u prošlost, 1934. godinu obeležio je Hitlerov Nemački Rajh, za šta ne možemo da okrivimo Uran u Biku, nego čoveka zlih namera, ali napetost izazvana finansijskim (Bik) poteškoćama pokrenula je i Drugi svetski rat.

Bik je zemlja, teritorija, pa je tako i u toj simbolici sa masovno pokrenutim naučnim projektima Uran (izumitelj) potpomogao osvajanja. Projekat Menhetn takođe je pokrenut tokom Urana u Biku i prve ideje atomske energije pa kasnije i bombe. Čitav monetarni sistem kakvog danas poznajemo i koristimo stvoren je sa Uranom u Biku nakon velike depresije i pada berze 1929-1939. godine.

I sad se monetarni sistem već počeo menjati pojavom kriptovalute. Sigurno je da u znaku Bika Uran donosi inovacije, ali i je moguć i pad monetarnog sistema, bankarskih sistema, nov način baratanja novcem, vrednostima, bankarskih usluga, oslobođenje od imaginarnog novca kojim banke stvaraju profit... 

Kliknite OVDE da saznate na koje znakove će najjače uticati ulazak Urana u znak Bika!

PageBreak

Radi se sa ovim Uranom u Biku i o hrani, o zemlji i domaćim životinjama i našem odnosu prema njima. Mogao bi doneti nov način uzgoja hrane, ekspanziju GMO-a, nove načine laboratorijski "uzgojene" hrane, mesa životinja... Hoće li nam dati scenario ludog naučnika u biogenetičkoj laboratoriji, koji će ili spasiti svet od gladi ili uništiti floru i faunu, to je uvek kao i do sada do čovečanstva i čoveka.

Uran je tu da inspiriše, savest i svest pripadaju čoveku i njegovoj slobodnoj volji. Planeta utiče, a čovek na nju reaguje, možda nas nagna da krenemo masovno na selo, ili da u gradu gde živimo unesemo više života i prirode i kao Mobi u Njujorku na vrh zgrade posadimo vrt. Naelektrisanost koju možda već sada osećate nije zbog konkretnog događaja ili situacije, ali sigurno je da već predosećate o čemu će se raditi. Uran se sluti. 

Uran se neće dobro osećati u Biku, jer Bik je stabilan znak kojem su sigurnost, udobnost, komfor, novac, imetak, hrana, hrana i hrana najvažniji na svetu, Bik voli poznato i dosadno. Uran (Vodolija) ni za šta od toga preterano ne mari. Njegova je sloboda izražavanja, postojanja, kretanja važnija od bilo čega, bratstvo, čovečanstvo, utopijski idealizam. Bik je trom, Uran je agilan. Bik se kreće sporo i sigurno, Uran poput munje. Jedino što im je zajedničko jeste – tvrdoglavost.

Dobili ste utisak kako se njih dvoje poklapaju zajedno. Uran prignječen postaje nervozan, ljut, revolucionaran i buni se. Tektonski pokreće zemlju, potresima ili vulkanima, pucanjem tla. Uran ruši tabue, ruši brda i doline. Ako nas je u Ovnu provocirao da izrazimo ko smo i da pokažemo šta je za nas sloboda "biti ono što jesam", u Biku će nas pitati "šta su naše vrednosti?; šta tačno cenite?; vredi li? Vredi li još uvek kao nekada kada smo usvojili neko životno uverenje?"

Sve što je u domenu Bika, Venere, drugog zodijačkog polja na malom je testu Urana. Uran nema emocije, ne uči nas kao Saturn, ne gradi nas, on je tu da drmne, ako je sve ok, nastavlja dalje. Hoće li nas probuditi bankrotom? Hoće li nas probuditi otkazom i gubitkom stalnih primanja? Hoće li nas navesti da radimo za sebe umesto za poslodavca? Hoće li nas na taj način naterati da revidiramo sistem vrednosti i postavimo novi, stabilniji, prilagođen "novim nama" - šta volimo, a šta i koga više ne.

PROČITAJTE JOŠ: DETALJAN GODIŠNJI HOROSKOP ZA 2018. GODINU: otkrijte šta je vašem horoskopskom znaku zapisano u zvezdama

Može biti i sasvim blag, može vas inspirisati na novi stil, frizuru, Venera je planeta lepote. Može vas dovesti i do razvoda ako već nije Uran u Ovnu, razvod vas može obogatiti, ali i osiromašiti. Ljubav od 15. maja postaje naelektrisana. Konvencionalne veze u kojima partnere vezuje sigurnost, Uran će staviti na test. Zašto ste sa tom osobom, osim materijalne ili kakve druge sigurnosti? Finansijska slika se može promeniti i može, na primer, finansijski protresti brak koji se možda nema na čemu drugom održati.

Uran tokom 2018. neće daleko napredovati u Biku, do novembra će dospeti na oko tri stepena znaka i nakon toga će se još jednom vratiti u Ovna. Od proleća 2019. trajno se kreće znakom Bika sledećih sedam godina.

Prvi ulazak Urana u znak Bika tiče se svih fiksnih znakova: Škorpije, Lava, Vodolije i Bika, onih koji su rođeni u prvih nedelju dana svakog navedenog znaka, imaju podznak od 0-3 stepeni ovih znakova ili lične planete na tim stepenima.

Jedno je sigurno, možemo napisati 658 scenarija predviđanja Urana u Biku, a on će izvesti 659. koji nam nikada ne bi pao napamet. Smešno je reći na kraju teksta, ali očekujte neočekivano.

Tekst: Stella Neutronica

Izvor: Sensa.hr