Vikend horoskop otkriva kakav će biti kraj ovog teške, komplikovane nedelje sa brojnim izazovima, pročitajte šta na savetuje astrolog Gregori Skot.

"Postoji zaista mnogo prostora da rastete kao osoba i da svoju vezu počnete da razumete mnogo bolje, ali ovo nije laka nedelja", ističe. U petak, 16. marta Mesec i Neptun u Ribama biće u konjunkciji. "Neptun je vodena planeta, vlada Ribama, zato je u tom znaku vrlo srećan", objašnjava astrolog. Zbog naglašenog elementa vode emocije će biti duboke.

Mesec i Neptun u sekstilu su sa Plutonom u Jarcu, planetom transformacije i promene, pa će to doneti snažne emocije i njihove velike oscilacije. Njihov trigon s Jupiterom u Škorpiji ipak govori da sreća dolazi posredovanjem emocija. U petak ćete biti uronjeni u more emocija, koje će vas udariti poput talasa, oko vas će se događati toliko toga vezanog uz osećaje da taj dan prioritet trebate da date sebi i pokušate da dokučiti šta to osećate.

PROČITAJTE JOŠ: HOROSKOP OTKRIVA KAKAV STE PRIJATELJ: Bikovi nikad ne odustaju, Device uvek najbolji oslonac

Toliko emocionalne energije mnogi neće moći da podnesu pa će se pokušati "da se isključe", na primer alkoholom, kako bi izbegli suočavanje sa njom. A zapravo u takvoj situaciji treba ostati "prisutan" i steći vredne uvide u svoj emocionalni život, koji će u budućnosti biti blagoslov za vaš celokupni život. "Ostanite u sadašnjem trenutku, ostanite sa svojim osećajima, osećajte", savetuje astrolog. U petak se pripremite za mnogo osećaja i za njihovo izmenjivanje. Zato pokušajte da se u petak uveče opustite jer će vas emocionalna plima zaista iscediti i umoriti.

Subotu će, osim Dana svetog Patrika, obeležiti i Mladi Mesec u Ribama, približavanje koje je i intenziviralo emocije prethodnoga dana. Mesec u drugom delu dana prelazi u Ovna, prelazeći tako put od pasivnog i emocionalnog do energičnog i usmerenog na budućnost i kretanje napred. Mars ulazi u Jarca, donoseći usmeravanje na posao i praktične stvari.

PROČITAJTE JOŠ: MESEČNI HOROSKOP ZA MART 2018: dobre vesti za Ovna, Devica uživa u čarima nove ljubavi

Emocionalno izrazito složena subota

Subota je, ističe britanski astrolog, ekstremno složen dan kad je reč o emocionalnom životu. S jedne strane postoji velika nada da ćete nešto postići krenete li u akciju, ali sa druge strane možete upasti u zamku samosažaljenja ako ne uspete da ostvarite svoje želje.

Upravo zato što su emocije tako snažne i naglašene, bićete skloni velikim očekivanjima, skloni da maštate i sanjarite o svemu onome što bi moglo da bude, pa i zaleteti se sa procenom da je neko vaša srodna duša i ljubav vašeg života. Pazite da ne pokušate "da otupite" svoje emocije, posebno ne različitim štetnim sredstvima (a na Dan svetog Patrika biće veliko iskušenje da ih "utopite" u alkoholu), ali i da ne gradite kule u oblacima.

Zbog čega se ovo događa?

"Ravnoteža je ključ, a način da postignete emocionalnu ravnotežu jeste meditacijom i drugim oblicima duhovne prakse, povezivanjem sa svojim duhovnim vodičima i anđelima. Ne pitajte samo 'Šta ja osećam', nego i 'Šta mi osećamo', 'Zbog čega se sve ovo događa'. Mlad Mesec je početak nečega, stoga manifestujte ono što želite u svom životu – znak Riba krasan je za manifestovanje", savetuje Skot.

Zbog naglaska na energiji vode, petak i subota odlični su za sve koji se bave bilo kojim oblikom isceljivanja jer imaju sposobnost da je kanalizuju tako da pomaže i služi drugima. Oni koji nemaju isceliteljske sposobnosti, mogu zapisati šta žele u budućnosti – i zatim te želje otpustiti i dopustiti da se one ostvare sa vremenom, a ne očekivati da se to dogodi odmah.

Zapišite šta to želite – na primer, vezano uz posao iz snova (npr. "posao iz snova je izazovan, dobro plaćen, sa prilikama za putovanje, sjajnim kolegama, mogućnošću napredovanja), a na dno liste dodajte nešto u stilu "posao koji uopšte ne mogu da zamislim, posao koji je izvan mojih najsmelijih snova ili šta god da svemir želi za mene". Ista je stvar i s manifestovanjem veze iz snova: zapišite šta želite – Mlad Mesec u Ribama pomoći će vam da u to unesete intenzivne emocije – ali i tu ne očekujte da će se željena veza manifestovati preko noći. 

Ravnoteža između želja i nadanja

U nedelju će Mesec u Ovnu biti u konjunkciji sa Venerom, Kironom i Merkurom. Energija se menja i naglasak sa emocija prelazi na delovanje i usmerenost na budućnost. "Zbog toga je dobro da zapišete manifestaciju u subotu jer ćete biti zaglavljeni u emocijama, izrazito pasivni, dok ćete u nedelju postati vrlo aktivni pa možete da budete vođeni u akciju da počnete da manifestujete ono što želite", savetuje G. Scott.

Mesec je u kvadratu sa Saturnom u Jarcu: delovanjem ste sad u mogućnosti da stvorite i izgradite nešto solidno u stvarnom svetu. U nedelju biste mogli da budete i u misiji svog emocionalnog isceljenja. Zbog naglaska na znaku Ovna mogli biste da budete i potpuno usmereni na sebe, na ono što osećate i ono što želite – najbolji način da izbegnete da preterate u tome jeste da pomognete drugim ljudima, da nađete ravnotežu između svojih želja i nadanja a i služenja i pomaganja drugima, da nađete ravnotežu između sebe i ljudi koji vas okružuju.

Upravo u nedelju imate priliku uspostaviti takvu ravnotežu, poduzeti akciju da ostvarite svoje želje i nade a da pritom ne budete previše sebični i egocentrični.

Tekst: Patricia Lucija Tomasović

Izvor: Sensa.hr