OVAN 

Godina iskušenja

Vaš ljubavni život u ovoj godini ulazi u razdoblje preispitivanja i restrukturiranja. Kretanje Saturna i Plutona znakom Jarca donosi neke nove obaveze i odgovornosti na profesionalnom planu, u odnosu sa roditeljima i starijim osobama što može da vas stavi pod dodatne pritiske posebno sredinom aprila i tokom prve nedelje septembra, a što će se odraziti na vaš intimni život. Pod ovim uticajima nestabilni odnosi mogu da zapadnu u krizu, pa će morati da se pronađu nova rešenja za stare probleme. Ako u tome ne uspete, lako je moguće da krenete dalje ili da se upustite u vezu ili flert sa osobom koja će biti znatno mlađa ili čak starija od vas. Strast će biti nešto što će vas sve do jeseni snažno inspirisati na delovanje, pa nije isključeno da vam se svidi i neko ko je zauzet. Jupiter u Škorpiji budi želju za intenzivnim ljubavnim iskustvima, pa ćete nešto teže odolevati iskušenjima, posebno ako ste nezadovoljni svojim intimnim životom. Od 26. juna do 27. avgusta retrogradni Mars vas stavlja pred neke dileme i donosi odlaganja od 5. oktobra do 16. novembra, kad će Venera da se kreće retrogradno znakom Škorpije, ne donosite važne ljubavne odluke.

Na Dan zaljubljenih: Ovaj dan krije jedno posebno iznenađenje za vas. Mogli biste da otkrijete da ste nekome mnogo više od prijatelja ili prolazne zabave.

PROČITAJTE JOŠ: VELIKI HOROSKOP ZA DAN ZALJUBLJENIH I LJUBAV U 2018: kakve romanse očekuju rođene u ZEMLJANIM znacima (BIK, DEVICA i JARAC)

LAV

Biti ili ne biti

U ovoj  godini ćete se više posvetiti radnim obavezama, zdravlju i stambenom pitanju, dok će ljubavni život biti u senci ostalih zbivanja. Tranzit Jupitera znakom Škorpije motiviše vas na aktivnosti koje će biti vezane uz uređenje doma i kupoprodaju nekretnina. Prašinu u vašem ljubavnom životu uglavnom će podizati pomračenja koja će se tokom prve polovine godine odvijati u vašem i vama suprotnom znaku, što znači da vas očekuje mnogo posla u postavljanju granica prema drugima. Kako biti u vezi, a ostati svoj i ne odustati od stvari koje su vama bitne, samo su neka od pitanja koja će biti aktuelna u vreme pomračenja, a i u nedeljama koje će slediti iza njih. Reč je o razdobljima od 15. februara, kad pomračenje Sunca u vašem sedmom polju može da označi kraj jednog poglavlja i početak novog. Pomračenje Meseca u Vodoliji, dakle na istom mestu kao prethodna, dogodiće se 27. jula, pa vas u nedeljama iza očekuje rešavanje osećaja koji su ostali zarobljeni ili potisnuti u odnosu s jednom osobom ili u vašem braku. I kao kruna svega, tu je pomračenje Sunca u vašem znaku 11. avgusta koja će zaokružiti ovaj ciklus, nakon kojeg bi  trebaloda vam bude jasnije šta želite od odnosa, braka i ljubavi uopšte. A u potragu za svojom srećom možeteda krenete na krilima Jupitera koji će 8. novembra ući u vaše polje ljubavi i ostati tamo idućih godinu dana. 

Na Dan zaljubljenih: Pred vama je vrlo buran i aktivan dan, prepun zanimljivih razgovora i susreta. Ljubav, strast i zabava usko se prepliću.

PROČITAJTE JOŠ: VELIKI HOROSKOP ZA DAN ZALJUBLJENIH I LJUBAV U 2018: kakve romanse očekuju rođene u VAZDUŠNIM znacima (BLIZANCI, VAGA i VODOLIJA)

STRELAC

Opraštanje s prošlošću

Nakon dve godine Saturnovog tranzita kroz vaš znak, sad je vreme za mali predah, za opraštanje sa onim što je bilo, za otpuštanje jedne vezanosti koja se pretvorila u naviku. Pred vama je godina u kojoj se pripremate za nešto sasvim novo. Zato nemojte da žurite, da forsirate odnos koji vas ne zadovoljava, nemojte da ulećete u odnose sa osobama koje vam ništa ne daju, ništa osim prolazne zabave. Pokušajte da budete malo sami, opipajte svoj puls, odnosno razmislite o tome kakvu biste vezu želeli da imate i koje bi kvalitete trebao da ima vaš partner, a koje bi vas usrećile. Ako ste uspešno i zrelo prebrodili Saturnov tranzit i uspeli da unapredite svoj bračni odnos, sad se malo odmorite od želja, potreba, od borbe, od razmišljanja šta i kako dalje. Dajte i sebi i partneru više slobode. Okrenite se prema sebi i ispunjenju svojih potreba, napunite istrošene energetske resurse, pripremite se za promenu koja će nastupiti ulaskom Jupitera u vaš znak 8. novembra jer će vam taj jednogodišnji tranzit promeniti život, ali samo pod jednim uslovom - da ga dočekate spremni. To podrazumeva mir sa ljubavnim iskustvima iz prošlosti i znanje o tome šta želite od svog ljubavnog života. Mnogi od vas bi već u poslednja dva meseca ove godine mogli da dožive veliku pozitivnu promenu na ljubavnom planu. 

Na Dan zaljubljenih: Poruka koju ćete danas primiti mogla bi da ubrza otkucaje vašeg srca. Postoji neko s kim ćete uživati u dugim razgovorima.

PROČITAJTE JOŠ: VELIKI HOROSKOP ZA DAN ZALJUBLJENIH I LJUBAV U 2018: kakve romanse očekuju rođene u VODENIM znacima (RAK, ŠKORPIJA i RIBE)

Izvor: 24sata.hr