BIK

Na čvrstim temeljima

Većina sporih planeta će biti na vašoj strani u 2018. pa je to vreme za dugoročna planiranja. Imate priliku da unesete više stabilnosti u bračni i ljubavni život. Ako naiđete na neke probleme, moći ćete da se oslonite na iskustvo i pomoć starijih osoba, kao i onih koje su stručne za pružanje pomoći. Jupiter u Škorpiji je vaš srećan tranzit koji vas čini otvorenima prema ostvarenju novih odnosa. Vrlo je moguće da u život privučete novu ljubav ili čak da u postojeći odnos unesete više novih sadržaja i probudite plamen strasti. Samcima je povećana mogućnost zaljubljivanja u osobu koja živi u drugom gradu ili potiče iz druge sredine. Pitanja koja su vezana uz partnerstvo biće posebno značajna u drugoj nedelji marta i jula, kad će Jupiter da se zaustavi i promeniti smer kretanja. U tom razdoblju dogodiće se nešto značajno što će baciti novu sliku na zatečenu situaciju. Od 15. maja do 7. avgusta Uran će boraviti na prvim stupnjevima vašeg znaka, što je posebno značajno ako ste rođeni od 21. do 23. aprila jer je pred vama jedna nagla i nepredviđena promena koju nećete moći da kontrolišete. Retrogradna Venera od 5. oktobra do 16. novembra budi sumnje i strahove, pa u tim danima nemojte da donosite važne odluke. Od 26. juna do 27. avgusta Mars se kreće retrogradno, moguć je povratak u prošlost, susret sa bivšom ljubavi, ali ne očekujte previše. 

Na Dan zaljubljenih: Možda ćete očekivati nešto što se neće dogoditi. Kad je o ljubavi reč, danas razmišljajte manje srcem, a više glavom.

PROČITAJTE JOŠ: VELIKI HOROSKOP ZA DAN ZALJUBLJENIH I LJUBAV U 2018: kakve romanse očekuju rođene u VATRENIM znacima (OVAN, LAV i STRELAC)

DEVICA

Učite voleti

Pluton i Saturn kretaće se vašom kućom srca i ljubavi. Imate li decu, što god da poduzmete kao roditelj imaće dubok efekat na njih i njihovo vaspitanje. Ako niste roditelj, bićete spremniji da preuzmete tu novu ulogu. Možete da budete privučeni i ljudima koji će doneti vrlo intenzivna, možda i sudbinska ljubavna iskustva. Odnosi neće biti jednostavni, ali će biti intenzivni i duboki, promeniće vas i vaše navike. Magnetska privlačnost biće jača od razuma, pa je moguće da se upustite u vezu sa osobom za koju instinktivno znate da nije dobra za vas. Saturn će nakon dve godine nestabilnih uticaja napokon stati na vašu stranu, želite da se skrasite, svijete sa nekim svoje ljubavno gnezdo, naučićete da dajete i primate ljubav bez straha. Učite da volite. Neće biti jednostavno i ako preživite neka krizna razdoblja, kao što će biti mart, april, potom i oktobar, vaša će veza da potraje. Neptun u sedmoj kući odnosa i partnerstva stvaraće povremeno zabune i konfuzije u odnosu sa partnerom. On ovde donosi mogućnost zabluda i iluzija, ulepšavaćete sliku svog braka. Neke tajne mogu da budu otkrivene, no sve to ne bi trebalo ozbiljnije da ugrozi vaš ljubavni život, posebno ako ste u odnosu u kojem ima iskrenosti i poverenja. Obratite pažnju na događaje koji će se događati oko 18. juna i 27. novembra, kad će Neptun da promeni smer svog kretanja. Pred kraj godine postoji mogućnost preseljenja i promena na stambenom planu, pa čak i proširenja porodice.

Na Dan zaljubljenih: Ukoliko očekujete neki romantičan iskaz ljubavi od strane partnera, učinite vi ono što priželjkujete da dobijete od njega. Potom će vam sve biti jasnije.

PROČITAJTE JOŠ: VELIKI HOROSKOP ZA DAN ZALJUBLJENIH I LJUBAV U 2018: kakve romanse očekuju rođene u VAZDUŠNIM znacima (BLIZANCI, VAGA i VODOLIJA)

JARAC

Emocionalno sazrevanje

Pred vama je jedna od najintenzivnijih godina u dosadašnjem životu, i to na svim životnim poljima, a najviše u odnosu sa samim sobom. Saturn i Pluton u vašem znaku pozivaju vas na introspekciju, emocionalno sazrevanje i snažno će promeniti dinamiku vašeg ljubavnog odnosa. Što bolje budete razumeli sebe, to će vaši odnosi napredovati. Ako osetite nezadovoljstvo i zapnete na mestu s kojeg ne znate kuda i kako dalje, očekuje vas veliki posao. Pitanje kontrole biće vrlo važno, isto kao i pitanja nerešenih problema iz prošlosti, odnosa koje ste napustili, a niste ih do kraja rešili. Zbog toga će mnogi od vas morati “da otputuju” u prošlost, možda i u zagrljaj bivše ljubavi, kako bi mogli napisati poslednje poglavlje nedovršene priče. Primetićete da se takva pitanja približavaju sredinom aprila i prve nedelje septembra, kad će Saturn da se zaustavi pre nego što promeni svoj smer kretanja. Uran, planeta slobode i napretka kreće se vašom kućom porodice tako da tokom 2018. može da dođe do dramatične promene u vašem domu i odnosu sa svojom porodicom, pogotovo sa roditeljima. Tradicionalne veze mogu da budu razrušene, možda ćete morati nešto u potpunosti da srušite da biste ponovno izgradili. Ako vaš partner ne bude sledio vaše planove, doći do razilaženja. U razdoblju od 16. maja do 6. novembra Uran će  privremeno da se prebaci u prostore Bika, otvarajući teme kojima ćete se baviti u idućim godinama, a mogu biti vezane uz decu, seksualnost i davanje ljubavi.

Na Dan zaljubljenih: Mogli biste da primite vrlo neobičan poklon koji će vam pokazati da u vašoj blizini postoji netko ko vas iskreno voli. Očekujte neočekivano.

PROČITAJTE JOŠ: VELIKI HOROSKOP ZA DAN ZALJUBLJENIH I LJUBAV U 2018: kakve romanse očekuju rođene u VODENIM znacima (RAK, ŠKORPIJA i RIBE)

Izvor: 24sata.hr