Kineska nova godina započinje posle drugog mladog Meseca nakon zimskog solsticija. Tako ove godine počinje 16. februara i traje do 4. februara 2019. Napuštamo godinu vatrenog Petla - za kojeg su karakteristični akcija, posvećenost, napredak i ulazimo u godinu zemljanog Psa. On nam kaže da ove godine moramo da budemo tolerantni i saosećajni kako bismo održali karmičku ravnotežu i izbegli nepotrebne sukobe...

Godina velikih promena

Zemljanim Psom vlada element zemlje, jang. Ova će godina biti puna dešavanja i naglašavaće važnost univerzalnih vrednosti dijaloga i solidarnosti, koje su karakteristične za kineski znak Psa. Pas ceni direktnost i suočavanje s poteškoćama.

Mnogima će ova godina postati početna tačka novog, mirnog i srećnog razdoblja. Sebičnost, pohlepa i neznanje glavni su izvori patnje na Zemlji, a samo empatija i saradnja, društveni i kulturološki napredak mogu nam pružiti novu nadu.

Zdravlje i životne navike

Ova je godina odlična za usvajanje novih, zdravih navika i rešavanje poroka. Dobro je vreme i za veće promene - selidbu ili početak nove karijere.

Međutim, možemo očekivati razdoblja usamljenosti ili prolazne melanholije, koja s druge strane može hraniti najosetljivije i najkreativnije umove među nama. Ostalima ti trenuci mogu dovesti do poteškoća u sprovođenju životnih planova i odgađanja do sledeće godine.

Osobe čija energetska karta u kineskoj astrologiji sadrži elemente vode i drveta biće osetljivije od ostalih na specifične oscilacije 2018. godine. Ljudi kod kojih dominira element zemlje osetiće ravnotežu tokom čitave godine, a to će im pomoći da s većim samopouzdanjem i učinkovitošću organizuju privatni i poslovni život.

PROČITAJTE JOŠ: VELIKI LJUBAVNI HOROSKOP ZA FEBRUAR 2018. GODINE: velika sreća za Bika, ljubavne ponude za Rakove

Novac, karijera i uspeh

Znakom Psa dominira element zemlje, a slede ga elementi vatre i metala. Kreativan ciklus vatre, zemlje i metala znači da će oni koji u poslovnom smislu izaberu iskrenost i pravdu sa lakoćom zaraditi novac. Firme koje se brinu za dobrobit i zdravlje, koje se bave recikliranjem i obnovljivim izvorima energije, biće nagrađene povećanim prihodima.

Poželjno je pokazati solidarnost i plemenitost kako bi se plemenita i snažna pravednost zemljanog Psa pretvorila u materijalno i duhovno bogatstvo.

Za razliku od ekscentričnog vatrenog Petla, koji je vladao prethodnom godinom, zemljani Pas ne odobrava nepotrebno rasipanje i trošenje. Uspeh u 2018. godini, kako u ljubavi tako i na poslovnom planu, najviše zavisi od kvalitetne međuljudske komunikacije i nesebičnosti i velikodušnosti.

Kliknite OVDE da pročitate nastavak kineskog horoskopa vezan za ljubav i porodicu i društvo! 

PageBreak

Društvena pravda i inovacija

Godina zemljanog Psa snažno će uticati i na muškarce i na žene, dajući im priliku za promenu. Snažan karakter, edukacija, moral, društveni život, zdravlje i briga za starije, u ovom su razdoblju veoma važni. Pojava novih književnika i filozofa, kao i ponovno otkrivanje zaboravljenih klasičnih pisaca i pesnika trebala bi da probudi i nahrani kolektivnu svest.

Tokom godine zemljanog Psa možemo očekivati i pokretanje novih industrijskih projekata koji će promeniti dosadašnji način proizvodnje i eksploataciju izvora energije. To se posebno odnosi na područje solarne energije, koje je dovoljno razvijeno da postane jedan od glavnih izvora struje.

PROČITAJTE JOŠ: NAJVAŽNIJE ASTRO PROGNOZE ZA FEBRUAR 2018: evo šta će vašem znaku doneti februarsko pomračenje Sunca

Ljubav i porodica

Važno je zapamtiti da element jang zemlje, koja se povezuje sa znakom Psa, baš poput planine, iznutra vibrira istinom i pravdom. Postupci bazirani na nagonima i demagogiji biće društveno neprihvaćeni jer je naglasak na univerzalnim vrednostima empatije i društvene pravde.

Značenje i važnost porodice ključni su za ostvarenje težnji svih 12 znakova kineskog zodijaka ove godine. Ako ste trenutno sami, ne biste trebali da imate problema s pronalaskom partnera pre sledeće kineske nove godine 2019.

Znak Psa, simbol inteligencije i zaštite, 2018. godinu može učiniti vrlo "socijalno osetljivom", pa je moguće da će aktivisti zahtevati radikalne promene životnih uslova i boriti se za bolju budućnost svoje dece.

U kineskom se horoskopu često kaže da su godine Psa nositelji nasilnog konflikta. Ipak, jedino se godine metalnog Psa, zbog snažnog uticaja metala, vežu s ratovanjem i destruktivnim energijama. Iduća takva godina dolazi nam tek 2030.

Tekst: Tena Ožegić

Izvor: Sensa klubkarmaweather.com