Pomračenje Meseca će se odigrati 31. januara, a njegov uticaj ćemo osećati i mesecima kasnije, iako će razdražljivost i napetost biti na vrhuncu dan pre, na sam dan i dan posle pomračenog Meseca.

Pomračenje Meseca će se dogoditi na 11. stepenu znaka Lava. Kod nekih osoba, uticaj pomračenja može da se oseća i do šest meseci. Iako su pomračenja uvek bila predstavljena kao strašna i zlokobna, ona - u najvećem broju slučajeva - nemaju tako razoran efekat.

PROČITAJTE JOŠ: VELIKI LJUBAVNI HOROSKOP ZA FEBRUAR 2018. GODINE: velika sreća za Bika, ljubavne ponude za Rakove

Postoji više tipova pomračenja koja nisu istog intenziteta. Takođe, raspored planeta u trenutku pomračenja opisuje kolika je snaga pomračenja, kao i to na šta će ono da se odnosi. Međutim, jedno je sigurno - a to je da znak u kome se desi pomračenje, kao i astrološka kuća u koju pomračenje nekom padne u horoskopu, mogu negativno da utiču na određene segmente života.

Ovo pomračenje će se desiti u znaku Lava, što znači da su na udaru osobe rođene u ovom znaku i to naročito ko je rođen krajem prve, odnosno početkom druge dekade (kraj jula/početak avgusta). Tog dana svi, a naročito Lavovi, trebalo bi da izbegavaju bilo kakve početke, a naročito važnih stvari. Na pomračenje se ne počinje posao, ne potpisuju ugovori, ne kupuje stan, ne useljava se u njega, ne venčava se, ne prave se svadbe, ne dogovara se o važnim stvarima, ne donose se važne odluke, itd. Smatra se da sve što počne na dan punog Meseca nema nikakvu budućnost, ili sa sobom nosi puno problema i komplikacija. Dakle, ovaj dan treba da prođe kao i svaki drugi, ali bez bitnih događaja u smislu njihovog započinjanja.

Kada je Mesec pomračen, on je naravno i pun, ali kad je pun ne mora da bude i pomračen. Pun Mesec donosi razdražljivost, konflikte, probleme, sukobe, saobraćajne nezgode, povećano nasilje, zlostavljanje, maltretiranje, emotivne povrede, izdaju, razdvajanje i slične neprijatne događaje. Kada je Mesec pomračen, sve ovo je još gore, pa se savetuje da tada više pažnje obratimo na sve ono što bi moglo da donese probleme ili neprijatnosti. Jak uticaj pomračenja se oseća dan pre, na sam dan i dan posle pomračenog Meseca. Ipak, efekat pomračenja, kao što sam rekao, može da se oseća nekoliko meseci nakon njega.

Mesec simbolizuje emotivno i psihiloškostanje, pa se obično uticaj pomračenja najviše proživljava u ovim segmentima. On u trenutku pomračenja nosi određenu emotivnu nestabilnost i razdražljivost, pa su periodi oko pomračenja obično problematični. Emocije su uvek pod jakim pritiskom. Osobe koje su psihički i emotivno labilne ovo osećaju intenzivnije, pa je kod njih stanje komplikovanije.
S obzirom da je period Vodolije, kada je aktivan Uranov princip, sve može odjednom da se preokrene. Moguće su nagle životne promene. Ovo se prvenstveno odnosi na ljubavne odnose, s obzirom da Venera ceo ovaj period tranzitira kroz Vodoliju. Vreme kada se Venera nađe u Vodoliji je neobično za ljubavna iskustva, jer se sve dešava naglo, bez najave i upozorenja. Dolazi do iznenadnih ljubavi tamo gde se najmanje nadamo i kad se najmanje nadamo. Ulazi se u ljubavne avanture bez razmišljanja. Strasti se pojačavaju i sve negde ide u smeru potrebe za novim, drugačijim iskustvom. Venera ovde prima uticaj Jupitera iz Škorpije, što ukazuje na snagu emocija, preterivanje, naglašenu seksualnost, potrebu da se napokon nešto drugačije desi i slično.

Ovo, svakako, nije period kada se stvaraju veze koje traju. Tranzit Venere kroz Vodoliju, gde se nalaze Sunce i Merkur, nikad nije garancija trajnosti odnosa. Vladar ovih planeta je Uran, koji najmanje može da garantuje trajanje. Za one koji ne žele da im odnosi predugo traju i koji su avanturisti, neće biti naročitih problema. Ipak, ako neko narednih dve nedelje uđe u novu vezu ili brak, sigurno je da to neće biti trajnog karaktera. Ovo potvrđuje i pomračenje Meseca, koje širi svoj negativan uticaj i na Veneru zato što se nalazi preko puta nje.

Dakle, pomračeni Mesec opozicija Venera, Sunce, Merkur nije dobar znak za sve ono što Venera treba da donese. Prvenstveno mislim na harmoniju, sklad, zadovoljstvo, pomirenje, diplomatiju, ljubav i sl. Čak i ako se ove stvari dese na početku jednog odnosa, samo su mamac da se osobe vežu, a efekat pomračenja će da osete u narednih nekoliko meseci. Jupiter nimalo ne pomaže svim ovom aspektima, jer napada kako Veneru, tako i pomračen Mesec. Svojim kvadratom sve ovo pojačava jer donosi preterivanje, nemanje mere, prenaglašenu seksualnu potrebu, kao i zavisnost koju ne može da obuzda. Ukoliko ne uspe da se zadovolji, onda nastaje problem koji pravi dalji razdor.

Kliknite OVDE da pročitate nastavak horoskopa!