Većina ljudi ne treba da ima strah od ovog pomračenja, ali je zdrav oprez uvek dobar. Astrologija treba da bude smernica u životu. Ona daje savete kako što bezbolnije i lakše da prođemo kroz neke periode, kao i kako i kada da iskoristimo one dobre. Ukoliko budemo u savezu sa našom sudbinom, možemo puno toga da popravimo i promenimo. Ako ne, onda se sile karme i sudbine obrušuju ne nas zato što ih ne usmeravamo na adekvatan način, već prepuštamo da nas stihijski vode, kao da nemamo uticaj nad svojim životom. Zato su pomračenja oni mračni kanali koji se otvaraju da nam zagorčaju život. Ako im se prepustimo i otvorimo se za njih, onda će da nas progutaju. Međutim, ukoliko znamo da kanališemo tu energiju i ne dajemo joj prostor u našem životu, već preusmeravamo njen pravac, onda smo se sklonili od direktnog sudara negativne energije.

Saturn u znaku Jarca donosi izdržljivost, stabilnost, jaku ambiciju, spremnost na žrtvu i odricanje radi uspeha. Ovo je jedna od najambicioznijih pozicija koja će svojim efektom da pomogne mnogim poslovnim ljudima. Za sve koji su spremni da prihvate odgovornost i obaveze, Saturn će da donese uspeh u vremenu koje dolazi.

Jupiter i dalje prolazi kroz Škorpiju, otvarajući mogućnost različitih duhovnih i okultnih iskustava. Oni koji se bave sličnim temama, u periodu koji dolazi, mogu da očekuju uspeh, kao i neobična mistična iskustva. Jupiter u Škorpiji donosi sreću Škorpijama. One će imati sreće sa novcem, iako poslovno, zbog pomračenja, mogu da pretrpe neke gubitke. Malo manje, ali dosta dobrih stvari dešavaće se u životima Rakova i Riba. Promene na svim životnim poljima mogu da očekuju Ovnovi i Vage. Oni su trenutno najnestabilniji u horoskopu po svim pitanjima. Mars je ušao u znak Strelca, pa će ovom znaku da donese snagu, energiju, strasti i entuzijazam.

PROČITAJTE JOŠ: NAJVAŽNIJE ASTRO PROGNOZE ZA FEBRUAR 2018: evo šta će vašem znaku doneti februarsko pomračenje Sunca

Ipak, ovo je konfliktna planeta rata i agresije, pa treba da se obrati pažnja kakvu energiju može da isprovocira. Strelčevi, kao i Blizanci, zbog tranzita Marsa mogu da pretrpe neku povredu ili da idu na neku operaciju. Biće više podložni virusima, visokom temperaturama, groznici, ali i prekomernom opterećenju. Oni sa slabijim srcem treba da obrate naročito pažnju da se dodatno ne zamaraju i ne iscrpljuju.

Sunce je na nebu u znaku izgona, pa će više da bude problema sa pritiskom, srcem, kičmom i slabom voljom. Ženama ovo donosi problem sa muškarcima (Sunce) a muškarcima problem sa ženama (pomračen Mesec). S obzirom da je Mesec majka u horoskopu, može da bude problema sa zdravstvenim stanjem majke. Nekima od njih, koje su u teškom stanju, pomračenje u narednim mesecima nagoveštava kraj života.

Osobe u znaku Raka osetljivije su u vreme pomračenja Meseca zato što je on njihov vladar. Mesec upravlja svim Rakovima. Kad je on na nebu u tako lošem stanju, to mora da se odnosi na osobe rođene u ovom znaku. Na svu sreću, Jupiter ima šalje dobru zaštitu i energiju iz Škorpije, pa je onda situacija mnogo lakša.

Oko pomračenja, tj. posle njega, počeće da se ispoljava karma iz vaših horoskopa. Pomračenja su uvek povezana sa karmom, zato što ona mogu da se dese jedino kada ih napada jedan od mesečevih karmičkih čvorova (Rahu/Ketu). Bez ovih mesečevih čvorova, koje su karmičke tačke, nema pomračenja.

U odnosu na znak ili podznak u kojem ste rođeni, pomračenja mogu da imaju manji ili veći značaj. Ovo što sledi primarno je povezano sa podznakom, ali može da se gleda i u odnosu na znak.

Kliknite OVDE da pročitate nastavak horoskopa!

PageBreak

Za Ovnove pomračenje pada u 5. kuću koja se odnosi na ljubav, zabavu, potomstvo, decu i dr. Efekat pomračenja će se, znači, osetiti u ovim oblastima. Mogući su problemi sa trudnoćom, decom, raskid ljubavne veze, ili neke teškoće i problemi u vezi sa tim.

Bikovima je to 4. kuća i odnosi se na porodicu, kuću, majku, nekretnine. Očekujte sukobe sa porodicom, roditeljima, naročito sa majkom, ili brigu zbog njenog lošeg zdravstvenog stanja. Moguće je preseljenje, ali nije dobro da se ono desi makar dve nedelje posle pomračenja. U najgorem ispoljavanju, pomračenje donosi smrt majke ili nekoga iz kuće.

Za Blizance je ovo 3. kuća, pa bi trebalo da se obrati pažnja na saobraćaj, učenje, ispite, braću, sestre, putovanja i sl. Rakovima pomračenje pada u 2. kuću, koja se odnosi na finansije. Mogući su troškovi ili neki drugi odliv novca, kao i teškoće da se zaradi. Neka obećanja neće biti ostvarena.

Lavovima je ovo 1. kuća, pa može da se odnosi na bilo koji segment, jer je pomračenje u njihovom znaku. Devicama je to 12. kuća, što znači da će imati faze usamljenosti, preispitivanja, osamljivanje, boravak u bolnici. Takođe, čekaju ih karmička ispoljavanja, gubici, ali i jaki spiritualni uvidi i sl.

Vagama je ovo 11. kuća, pa neki od problema mogu da se pojave među prijateljima. Neko vam tu radi iza leđa, pa pripazite kome ukazujete poverenje.

Škorpijama je ovo 10. kuća i odnosi se na karijeru. Moguće su neke zakulisne radnje na poslu, ogovaranje, neko vam radi iza leđa, previše obaveza, strahovi, a u najgorem slučaju otkaz ili prekid posla. Međutim, čak i ako dođe do nekih komplikacija, tranzit Jupitera u Škorpiji će sigurno da zaštiti ovaj znak. Čak i ako dođe do gubitka posla, Jupiter će brzo da donese novi, bolji.

Strelčevima pomračenje pada u 9. kuću. Ovde mogu da budu problemi sa studijama, zakonom, Crkvom, u inostranstvu i sa strancima. Ako se neko bavi uvozom i izvozom, treba da bude oprezniji narednih meseci u poslu.

Jarčevima je ovo 8. kuća. To je teška kuća i može da ukaže na periode borbe, krize, zdravstvene smetnje, potencionalne opasnosti ali i magijske napade, ili na otvaranje dugova predaka i prokletstva, ako postoje.

Vodolijama je ovo 7. polje, što ukazuje na odnose i brak. Nemojte se nikako udavati i ženiti makar do maja, jer pomračenje ima negativan uticaj na odnose. Mnoge Vodolije će se u narednih nekoliko meseci razvoditi. Zapravo, ovo je znak koji će imati najviše problema u odnosima, a većina neće uspeti da sačuva vezu sa partnerom. Dakle, dosta razvoda, loši odnosi, a u najgorem slučaju smrt partnera.

Ribama je ovo 6. kuća koja predstavlja bolest. Ovo je polje koje može da donese negativne posledice, tako da bi Ribe trebalo da obrate pažnju na psihofizičko zdravlje.

Sve ove pozicije planeta su tu da nam otvore nove vidike, da se preispitamo i krenemo napred ka ispunjenju svojih ciljeva. Sve što se dešava ima neku svrhu, bez obzira da li je u određenom trenutku mi vidimo ili ne. Viđenje zavisi od stanja svesti u kojem se nalazimo. Planete nam ne kroje život. One su samo znaci koji nam objašnjavaju događaje i osvetljavaju put kojim treba da prođemo. Potrebno je samo da imamo vid za to svetlo. Čak i kada su pomračenja, ako imamo u sebi svetlo, nećemo biti dodirnuti tim mrakom.

Tekst: Predrag Petković

Izvor: Treće oko