Poslednji dan marta, u petak, Mesec ulazi u Blizance, a Merkur u Bika. Komunikacija postaje bolja, manje agresivna, a više uzemljena, manje kompleksna i "misaona", a više vizualna. Vreme je za povezivanje s ljudima putem jednostavnih stvari, vizualnih stvari, stvari koje imaju veze sa svakodnevicom. One će početi zauzimati više vašeg vremena i misli kako bi vas povezali s drugima, kaže astrolog Gregory Scott.

PROČITAJTE JOŠ: 8 verovanja za privlačenje BOGATSTVA: kako da izaberete i čuvate NOVČANIK za više novca u kući

Prvog aprila Mesec je u Blizancima u sekstilu je sa Suncem u Ovnu, što trenutno daje mnogo energije i snage, u kvadratu s Neptunom u Ribama i trigonu s Jupiterom u Vagi, pa inkonjunkciji (150 stepeni) s Plutonom u Jarcu. "Subota je zaista pozitivan dan. Odlična je za društvene aktivnosti, pa nadiđite prošla razočaranja kako biste ponovo pokušali i otvorili prostor za nove prilike u svom životu, posebno ako te nove mogućnosti dolaze putem drugih ljudi", kaže G. Scott.

U nedelju 2. aprila 2017. godine"ljubav jezaista u vazduhu", kaže britanski astrolog. Mesec ulazi u znak Raka, a Venera - u retrogradnom kretanju - ulazi u Ribe. "Venera je u Ovnu bila prilično 'muškobanjasta'; Venera nije zaista srećna u tom znaku jer je agresivan. Kreće se retrogradno, natrag u Ribe, gde se oseća puno prijatnije, gde je nesebična, obzirnija, nežnija, brižnija i spiritualna", kaže G. Scott.

PROČITAJTE JOŠ: Horoskop za proleće 2017: astro prognoze za sve znake sa glavnim ASTRO datumima

Ističe da ne treba zaboraviti kako je Venera trenutno retrogradna, zbog čega nije u svom elementu i pomalo je emocionalno nestabilna. Međutim, u nedelju je pozitivno to što je u skladnoj vezi s Mesecom u Raku pa je podsticajna za ljubav i romantiku. Ta je ljubav manje fokusirana na sebe, zbog prelaska Venere u znak Riba, mnogo je emocionalnija i više daje, romantična je i produhovljena.

Zato je nedelja dobar dan za povezivanje s voljenom osobom, ali ne samo za to nego i za povezivanje sa svemirom, spiritualnošću, ljubavlju prema porodici, prijateljima, bilo s kim ko ima važno mesto u vašem životu. Nedelja je dobra kako za one koji već izlaze s nekim tako i za one koji sreću nove ljude, ali valja imati na umu da je Venera retrogradna, povećati oprez i kritičnost i paziti da ne uđete u nezdrav odnos ili svesno izbegavate da vidite znakove upozorenja.

Tekst: Patricia Lucija Tomasović

Izvor: Sensa klub