Tranzitni Mesec se 7. decembra 2016. godine kreće drugom i trećom dekadom znaka Riba, dok mu iza leđa ostaje Neptun.

Konjunkcija Meseca i Neptuna u znaku Riba će uvek predstavljati zanos (religijski zanos, emotivni zanos ...), maštarenje i zaljubljenost u svoj izmišljeni svet. No, kako je danas na delu separacija ovih planeta, početak dana će obeležiti upravo to skidanje ružičastih naočara, razbijanje iluzija, povratak u realnost i tu, tako dosadnu, svakodnevicu.

Mesec u Ribama takođe predstavlja sanjarenje o dalekim, nepoznatim krajevima, želju da posetite Indoneziju ili Novi Zeland, da se okupate u reci Gang ili da posetite neku usamljenu katedralu u brdima Portugala. Dok je Mesec u Ribama jednostavno želite da se opustite, prepustite i nestanete u toj magiji, daleko od svih, samo vi i vaš odraz u kristalno čistoj vodi nekog tropskog mora.

PROČITAJTE JOŠ: Veliki finansijski horoskop za decembar 2016. godine: mesečne astro prognoze za posao

Danas još uvek osećamo pozitivan uticaj sekstila, koji grade Uran iz znaka Ovna i Mars iz znaka Vodolije. Kako je Uran otišao u Marsov znak, a taj isti Mars je u znaku, kojim vlada Uran, između njih postoji tzv. "uzajamna recepcija". Uzajamna recepcija, uz blagonakloni aspekt sekstila, pojačava sadejstvo planeta i njihovu pozitivnu manifestaciju. Konkretno, sekstil Marsa i Urana donosi oslobađanje od strahova iz prošlosti, kreaciju novih ideja, razbijanje tabua, te pojačan osećaj slobode. Ovo je odličan trenutak za rešavanje bilo koje vrste problema (posebno ako se te stvari bespotrebno razvlače već duže vreme). Ovo je dan za poslovnu komunikaciju, dogovore sa partnerima, plaćanje zaostalih računa i slično.

U prepodnevnim časovima, Mesec gradi sekstil sa Plutonom. Ovaj aspekt jača intuiciju, te nas poziva da se oslonimo na vlastiti unutrašnji glas. Mesec do Neptuna može ukazivati i na lažnu dobronamernost, ali aspekt sa Plutonom će Vas pretvoriti u hodajući poligraf, pa nemate razloga za brigu. Kao što je već rečeno, dan je dobar za nove poslovne dogovore, ali ovaj put, zanemraite brojeve na papiru, oslonite se na vlastito iskustvo i predosećaj.

No, vratimo se još malo na separacioni aspekt između Meseca i Neptuna. Verovatno sinoć niste mogli da spavate ili vam je jedan jako neobičan san poremetio večernji spokoj. I dok razmišljate o propuštenim prilikama za spavanje u toku prošle noći, gotovo sigurno osećate da su vam hladna stopala, da vam noge lagano podrhtavaju, bez nekog posebnog razloga. Osetićete blagu mučninu i bol u potiljačnom delu glave. Ne brinite, to vam samo organizam poručuje da danas malo usporite tempo.

PROČITAJTE JOŠ: Veliki ljubavni horoskop za decembar 2016. godine

Zato, na kraju dana, uzmite najveći pokrivač koji imate, najudobniji jastuk, čašu vina ili šolju kafe/čaja, pronađite dobar film, zagrlite dragu osobu i uživajte, sve dok vas neko novo jutro ne prekine.

Astrolog: Miloš Tomić