OVAN

U profesionalnom životu neće vam nedostajati novih prilika. Venera, Mala Sreća, prvi deo nedelje provodi u kući karijere Ovna i ostatak u kući zaštitnika i onih koji vas podržavaju. Dodatno tome, Saturn, vladar kuće karijere Ovna, susreće se sa Suncem. Srećan uticaj ima i trigon kojeg prave Mars, vladar Ovna i Jupiter, Velika Sreća. Ipak, profesionalne odluke pažljivo razmotrite zato što je Merkur, vladar kuće posla Ovna u kući statusa i karijere Ovna i 19. decembra kreće retrogradno. To znači da stvari neće uvek biti onakve kakvima će se činiti. Informacije, studiranje, komunikacija i mediji mogu imati važan uticaj na postizanje profesionalnog uspeha. Možda ćete nastaviti sa starim planom.

BIK

Decembar je odličan mesec za napredak na poslu i uspeh. Venera, vladar Bika, nalazi se u kući karijere Bika. U istoj kući nalazi se i Mars, planeta inicijative, ambicije i akcije. Očito je da ćete imati nešto da kažete i da ćete biti u centru pažnje. Venera i Mars prave trigon s Jupiterom, Velikom Srećom, smeštenim u kući posla i obaveza Bika. Otvaraju vam se nove perspektive i povoljne okolnosti su pred vama. Sada ste u sjajnoj poziciji za napredovanje i ako date sve od sebe postižete sjajne rezultate. Novac vam dolazi kroz druge ljude (članovi porodice, partneri, saradnici), ali morate oprezno da donosite finansijske odluke.

PROČITAJTE JOŠ: Godišnji horoskop zdravlja i sreće u 2017. godini: energija, ishrana i idealan antistres za vaš horoskopski znak

BLIZANCI

U periodu od decembra 2016. godine do januara 2017. godine ozbiljnije razmislite o pitanjima karijere, zarade i finansija. To je period u kojem se Merkur, vladar Blizanaca kreće poljima koje imaju veze s karijerom, finansijama, ulaganjima, kreditima i novcu dobijenom kroz saradnju. Decembar je važan mesec za ta pitanja, aktivan, možda i najstresniji ili težak, ali isto tako i donosi važne spoznaje i lekcije. Nije povoljan period za preduzimanje važnih koraka vezano za finansijska pitanja, ali je povoljan za analizu situacije i planiranje. Možete očekivati dobre rezultate i pomak na poslovnom planu, kao i dobru saradnju.

RAK

Sekstil koji formiraju Saturn, smešten u kući posla Raka, i Jupiter, vladar te kuće, predviđa plodan mesec na profesionalnom planu. Puno toga ćete napraviti u ovom mesecu, bićete organizovani, sjajno ćete obaviti zadatke i poslove i napredak će biti solidan. Sada možete postaviti temelje za dugoročne projekte. Ako želite da ostvarite promene i možete. Možete poraditi na usavršavanju metoda, veština, vizija, pa čak i radnog okruženja. Verovatno ćete morati da donesete neke važne odluke. Što se tiče finansijskih pitanja, decembar je aktivan mesec. Očekujte priliv novca iz dodatnog izvora. Budite oprezni i razboriti kada se radi o saradnjama i kontaktima.

NA SLEDEĆOJ STRANI PROČITAJTE FINANSIJSKI HOROSKOP ZA LAVA, DEVICU, VAGU I ŠKORPIJU!

PageBreak

LAV

Ono što ćete ostvariti tokom decembra zavisi od toga kako ćete  se odnositi prema drugima (saradnicima, radnim kolegama. itd.) Venera, vladar kuće karijere Lava, nalazi se u kući veza Lava. Ali, tamo se nalazi i Mars. To znači da možete pokrenuti druge kako bi ostvarili zajedničke ciljeve ili drugi mogu pokrenuti vas. Postoji mogućnost takmičenja i suparništva, rivalstva i nesuglasica. Što se tiče samog posla, suočićete se s raznim komplikacijama ili nepredviđenim situacijama. Morate dobro da se organizujete i koncentririšete na posao koji obavljate u datom trenutku. Kada se radi o novcu, situacija je slična, dobro procenite, ne žurite i nemojte rasipati novac.

DEVICA

U decembru 2016. godine očekujte puno posla. Imaćete puno toga, ali kroz sve to zaista ćete uživati, bićete puni energije i puno ćete postići. Posao vam donosi emotivno i finansijsko ispunjenje, jer su Venera i Mars u kući posla Device. Položaj Merkura, koji je vladar vašeg znaka, ali i vladar kuće karijere Device, kaže da ćete se pokazati u najboljem svetlu i biti najbolji kroz aktivnosti koje uključuju intelekt, komunikaciju, spretnost, kreativnost, način na koji se prikazujete i ... sreću. Tokom decembra stvari neće stalno teći glatko (zbog retrogradnog kretanja Merkura), možda ćete prolaziti periode sukoba, traženja odgovora i poteškoća, ali rezultati (koji će biti očiti u periodu januara i februara 2017. godine) biće vredni svakog uloženog truda.

PROČITAJTE JOŠ: Ovnovi vole Vage, a Škorpije Vodolije: otkrijte ko vam je najbolji prijatelj po horoskopu

VAGA

Ovo je odličan mesec za promovisanje vaših talenata ili onog sa čime se bavite. Tokom decembra su Venera i Mars na vašoj strani, ne samo u ljubavi, nego i kada se radi o privlačenju novih profesionalnih prilika. Dobro smešteni i u harmoničnom aspektu s Jupiterom (vladarem kuće posla Vage), Venera i Mars vam pomažu da se istaknete na najbolji mogući način, da pokažete svoje kvalitete u što sjajnijem svetlu i podupiru vaše akcije. Isto tako, podstiču umetničku kreativnost i izražavanje, čak i aktivnosti vezano za sport. Odlični ćete biti i kroz poslove u kojima je važna komunikacija i sticanje informacija. Čitav mesec je povoljan za obrazovanje, pisanje, održavanje govora, intervjue, pregovore i tako dalje. Očekujte finansijski napredak.

ŠKORPIJA

Tokom decembra Sunce se nalazi u kući novca Škorpije. Nastoaćete da povećate prilev novca, preduzetnički duh se izoštrava i donećete odluke vezano za novac, porodični novac ili novac firme (ako imate vlastitu) i bićete skloni kupovanju raznih stvari. Imovina i nasleđe, isto tako, mogu zahtevati puno akcije. Razmišljaćete o stvarima vezano za prevoz i informacije (kompjuteri, seminari i slično). Razmislite dobro o ulaganju novca u nešto, u pregovaranju budite oprezni i pazite što potpisujete. Uopšteno, pazite što govorite, pišete i odlučujete ovaj mesec.

NA SLEDEĆOJ STRANI PROČITAJTE FINANSIJSKI HOROSKOP ZA STRELCA, JARCA, VODOLIJU I RIBE!

PageBreak

STRELAC

Decembar je značajan mesec za vašu finansijsku situaciju. Vreme je da napravite analizu i spoznate šta je krenulo lošim putem, a šta pravim i onda donesite zaključak. Vreme je da sredite svoje finansije, da otplatite dugove i slično. Nije povoljan period za donošenje profesionalnih odluka zato što je Merkur retrogradan. Sada je vreme za analiziranje, a odluke, ako nisu hitne, mogu biti donesene nakon 8. januara, kada Merkur završava svoj retrogradni hod. Najviše uspeha postižete kroz intelektualne aktivnosti, informacije i komunikaciju.

JARAC

U prvom planu biće finansijski interes, pregovori i transakcije. Puno ćete putovati, upoznaćete razne ljude, davati ili primati puno informacija.  Decembar može zahtevati dosta intelektualnog napora, može usmeriti ponovo vašu pažnju na određeni stari projekat ili obaveze. Razmišljaćete o svojim poslovnim ciljevima, o karijeri i onome što ste uložili do sada i koji su rezultati ulaganja vašeg truda. Tokom decembra mogu se ukazati prilike za poboljšanje zarade, ali izdaci mogu biti dosta veliki, pa vam neće puno ostati.

PROČITAJTE JOŠ: Bračni horoskop: prednosti i nedostaci svih horoskopskih znakova

VODOLIJA

Bićete aktivni tokom decembra i preduzimaćete razne inicijative, na neki način ćete testirati samog sebe i svoju snagu, borićete se za ostvarenje svojih ciljeva ili ideale, zato što je Mars, vladar kuće karijere Vodolije, u Vodoliji. Decembar će biti produktivan mesec, finansijski, posebno ako vaši poslovi imaju veze s inostranstvom, internetom, višim obrazovanjem, novinarstvom ili s duhovnosti. Bićete omiljeni u društvu, kroz saradnje, timski radi i kroz grupne aktivnosti. Imaćete korist i kroz privatne kontakte, zahvaljujući vašem šarmu. Pazite, iza scene, neko može širiti glasine o vama.

RIBE

Tokom decembra vaš profesionalni život biće pokrenut. Sunce prolazi kroz kuću karijere Riba, a vladar kuće karijere, Jupiter, je u dobrom aspektu s Marsom (inicijativa, akcija) i Venerom (sreća, nove prilike). Razgovori sa saradnicima podstaćiće vas da razmislite o projektima koji vam u budućnosti mogu doneti promene. Čini se da tokom decembra morate doneti odluku. Razmišljaćete i o staroj saradnji ili nečemu što ste nameravali napraviti pa odustali u prošlosti. Značajnu ulogu za vaš profesionalni život imaju društvena i grupna događanja, zajednički interesi. Finanaijski, nije lako tokom decembra, ali uspećete.

Izvor: Tarot horoskop