Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Astro

Kako sam znala da je On baš Pravi muškarac za mene: astrološki saveti za predosećanje idealnog partnera

Autor Jasmina Glišić
Autor Jasmina Glišić

Prava ili Pogrešna ljubav? Koji osećaj treba pratiti u sebi da biste to znali...

Izvor: Foto: Profimedia

Često me klijenti pitaju kako prepoznati baš onog pravog za njih. Kako će znati da je on Taj. Gotovo sve njih muči to pitanje.

Nasmejem se i samo kažem: Osetićete. Tada nastane nepoverenje, sumnja, dileme.

Možda misle da ja ne znam šta govorim. Možda misle da nisu sposobni da osete tako nešto. Možda im sve deluje kao nerealna stvarnost.

Sigurno se pitaju i kako razlikovati osećaje prema svim svojim bivšim ljubavima od osećaja koji treba doći tek za onog Pravog.

Mnoštvo se tu pitanja isprepliće, a sumnja počinje pobijati vrlo jasnu viziju Istine.

Ne postoje Pravi i Pogrešni ljudi u našim životima. Ne postoje Prave i Pogrešne Ljubavi, jer Ljubav se ne stavlja na Wasser vagu, njom se ne zidaju Zidine, ne polaže test, ne zaokružuju tačni i netačni odgovori.

Sve je u našim Životima sa nekom Svrhom. Lekcijom.

I što god mislili o sebi, uvek nosite Osećaj za "Ono nešto". I ako vam kažem da za svaki odnos od početka možete znati kuda vodi i dokle ćete stići, to nije laž. Potrebno je samo da se Slušate.

Sebe. Ne okolinu.

Izvor: Foto: Profimedia

Tako sam i ja na početku svakog odnosa znala koliko daleko i duboko može ići. I za svaki sam znala da neće završiti brakom, a za neke i da neće daleko ni stići.

Kad sam objašnjavala to jednoj starijoj ženi, ona me pitala jedno sasvim logičko pitanje, koje bi postavila i velika većina drugih ljudi: Zašto si onda uopšte ulazila u odnose za koje si unapred znala da nemaju cilj?

Odgovor je vrlo jednostavan: Jer Ljubav nema Cilj.

A voleti nekoga, ima li šta divnije od toga?

Propustiti priliku da volim i budem voljena samo zato što znam da nešto neće trajati ili biti "konačno" ? Bilo bi to sebično.

Ljubav nema Cilj. Ona se dogodi bez razloga, objašnjavanja, bez logike, bez razmišljanja.

Ulaziti u odnose sa Ljudima samo zato što ti odnosi mogu dovesti do nekog cilja, nije ljubav. To je kalkulacija. Niža sfera trljanja osećaja o pločnik. Barikada Duše. Nokaut srca. To je Čovek. Ali, to nije Ljubav.

Ljubav nema Cilj. Čovek ga ima. Brak nije Cilj Ljubavi, on je Čovekov cilj. Veza nije cilj Ljubavi, ona je Čovekov Cilj.

I da se ne shvatimo pogrešno, nema ništa loše u Čovekovim Ciljevima. Ali, to nisu Ciljevi Ljubavi.

Ljubav nema Cilja.

Zato baš ne postoje Pogrešni i Pravi. Ne postoje oni koje bih preskočila znajući da od njih nema dugoročnosti. Postoji samo Ljubav.

I ako je Osetim, onda se i Prepustim.

Tek kad je pronađem, onda imam pravo, ako želim, da zajedno sa partnerom postavimo Cilj. Bio to veza, brak, zajednički život ili dete. Nebitno.

Unapred odlučujući za nekoga ko još nije ni došao, na to nemam pravo. Kao ni Vi.

Imate pravo voleti i biti voljeni. Ali ciljeve unapred izbacite.

PROČITAJTE JOŠ: 6 stvari koje muškarac tajno voli kod žene svog života

Kada osetite da ćete s Nekim trajati i da je to Neko s kim možete provesti Život, shvatićete da ste sve vaše Ljubavi osećali od samog početka.

Da ste baš za svaku znali koliko će trajati i kuda će vas odvesti. Znali biste to i sada kada biste isključili Ciljeve koje zadajete unapred. Oni vam kvare Osećaj za ono Bitno.

Dim vatre nećete osetiti na vreme ako zatvorite sva vrata i prozore, zar ne? Osetićete ga tek kasnije. Kada izgorite i dogorite.

Tako je i sa Osećajem za Ljubav. Kad otvorite svoje srce i maknete barijere ciljeva, znati ćete tačno ko je i sa kojom svrhom u vašem životu. Znaćete koliko će trajati vaše Ljubavi i kuda će vas dovesti.

Tada ćete znati prepoznati onog "Pravog" s kim ćete provesti Život.

Tada ćete se prestati zamarati time hoće li odnos dovesti do braka i koliko će trajati, jer unatoč činjenici da sve osećate unaprijed, shvatit ćete da je sve što morate otvoriti Srce Ljubavi. Jer svaka je Bitna. I svaka se događa sa razlogom.

A Voleti? To je najdivniji Osećaj, zašto ga Propuštati?

Nemojte stajati Zaslepljeni pred samim Sobom. Mrak Duše, često je poslednja Grobnica Ljubavi.

Budite njeno Utočište.

Izvor: Foto: Profimedia

Astrolog: Sanja Paraminski - Astro Aisha

Najbolje iz rubrike

Inicijalizacija u toku...

Popularno

Najnovije