Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Astrolozi upozoravaju na redak tranzit na nebu: evo šta treba da radite dok Merkur prelazi preko Sunca (9. maj 2016)

Merkur će najzad ukloniti važne prepreke, tvrde astrolozi - najzad ćete naći način da učinite ono što već dugo želite!

  Izvor: Foto: Shutterstock

Planeta Merkur prelazi 9. maja 2016. godine ispred Sunčevog diska.

Ovaj prelaz se i u astrologiji i astronomiji naziva prolaz ili tranzit, a počeće u 13:12 i završiće se u 20:40, piše Lovesensa.

Kako Sunce u Srbiji zalazi ranije, u Beogradu u 19:53, "silazak" Merkura sa Sunca se neće videti. Ovo je prvi put u poslednjih 10 godina da je tranzit Merkura vidljiv sa Zemlje. Tranzit Merkura iste je prirode kao i pomračenje Sunca, ali je planeta Merkur suviše mala, te se, za razliku od Meseca koji može da zakloni Sunce u potpunosti, ovo ne može videti golim okom. 

Ukoliko želite, ovu pojavu možete pratiti putem okularne projekcije, što znači da lik Sunca treba projektovati na beli ekran ispod okulara teleskopa; moguće je i direktno posmatranje kroz teleskop, ali u tom slučaju ispred njegovog objektiva treba postaviti specijalne filtere. Zaljubljenici u astronomiju mogu ovaj nebeski događaj posmatrati i na sajtu NASA.

Tranzit Merkura fokus stavlja na vaše razmišljanje i komunikaciju, kažu astrolozi, čineći ovo vreme mentalno vrlo zahtevnim. Vaš um žonglira sa mnogo interakcija, papirologije, računa, slanja i primanja pisama i mejlova, a nisu isključena ni kratka putovanja van grada. 

Želećete da ćaskate i započinjete razgovore na teme koje vas zanimaju, a pošto razmišljate i izražavate se jasno, ovo je idealno vreme da planirate i inicirate poslovne poduhvate, cenjkate se, kupujete i prodajete. 

  Izvor:

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije