Neki horoskopski znakovi su eksperti za šalu, neki nemaju osećaj za humor, a neki ne prihvataju šale na svoj račun. Položaj određenih nebeskih tela utiče i na to koliko su inače znakovi duhoviti i raspoloženi za dobru šalu, pa čak i neprimetno utiču na naš smisao za humor. Saznajte da li je vaš znak duhovit ili ipak teži ozbiljnosti.

Ovan

Humor ovog znaka je uglavnom prirodan i neplaniran. Ovan je jedan od najduhovitijih znakova u horoskopu i kao vatreni znak skoro uvek je glavni zabavljač u društvu. Ponekad zbog vladavine Marsa može da pretera u svojim šalama. Međutim, iako je najduhovitiji, Ovan retko kad prihvata šale na svoj račun, a to se pogotovu odnosi na muškarce.

Bik

Bik kao jedan od najdobroćudnijih znakova u horoskopu voli sve što je pozitivno, pa tako i šalu i zabavu. Ovaj znak se smeje šalama od srca i često nenamerno ispadne smešan. Bikovi nemaju problem da se šale na svoj račun, čak i uživaju u tome.

Blizanci

Kao vedar i komunikativan znak, Blizanac voli sve šale, pa čak i na svoj račun. Ovaj znak ima dobar osećaj za humor, lako pamti šaljive priče i sa velikom dozom kreativnosti ih izlaže pred drugima. Blizanci po svojoj prirodi uvek traže nešto duhovito, pa čak i u negativnim stvarima.

Rak

Ovaj emotivan znak voli šalu, ali na vrlo specifičan način. Njegov Mesec znatno utiče na njegovo raspoloženje, pa često od toga zavise i njegove šale. Rakovi ne vole humor na račun porodice i prijatelja, jer se tada osećaju povređeno. Ovaj horoskopski znak radije sluša šale drugih, umesto da sam ispadne duhovit.

Lav

Ovaj znak smatra da može sve, pa i da bude duhovit, čak i kad nema smisao za humor. Lavovi vole da budu u centru pažnje, pa će se truditi da stalno zabave okruženje. Oni prihvataju šale na svoj račun, osim ako se one ne tiču njihovog uspeha i postizanja ciljeva.

Devica

Iako se smatraju za jedan dosadan znak, Device mogu biti jako duhovite, ali kada osećaju sigurnost. Ovaj znak će imati osećaj za humor tek kada se dovoljno opusti i počne da vam veruje, a to ćete primetiti po njihovom glasnom smejanju. Uglavnom su Device duhovite na poslu, jer su tada na svom terenu.

Vaga

Vaga je veoma duhovit znak, ali vole šale sa merom. Ljubav je za njih jako važna, pa izbegavaju sa njom da se šale, dok šale na svoj račun prihvataju. Ovaj znak često voli sarkastičan humor, dok zbog vladavine Venere često izbegava vulgarnosti.

Škorpija

Škorpija je pravi ekspert po pitanju sarkastičnog humora i neumesnih komentara, pa ponekad može da pretera. Ipak ovaj znak je jako duhovit, pa njegove šale retko kad prođu neprimećene. Škorpije najviše vole crn humor u kome ne štede čak ni sebe.

Strelac

Strelac je jako duhovit znak, jer mu njegov vladar Jupiter daje veliki smisao za humor i zarazan optimizam. Oni ne mogu bez humora, pa su često atraktivni u društvu zbog svojih šala. Uglavnom ih privlače pozitivne, optimistične i vedre duhovite priče.

Jarac

Jarac teško razume šale, što je teret koji mu je podario vladar Saturn, a glavni je problem njegova prevelika ozbiljnost koja mu ne dozvoljava da se opusti i glasno nasmeje. Iako se retko kad šali, kada se opusti Jarac ume da bude vrlo duhovit. Ovaj znak je ljubitelj ciničnog humora.

Vodolija

Vodolije su jedan od najduhovitijih znakova, pa su šale u komunikaciji sa njima uvek prisutne. One su često nenamerno smešne i zanimljive, pa su zbog toga omiljene u društvu. Uran je vladar ovog znaka, pa oni vole šalu, čak i na svoj račun.

Ribe

Ribe su sklone uglavnom bezazlenom humoru i više vole da se smeju šalama, nego da ih pričaju. Njihov osećaj za humor vrlo zavisi od njihovog raspoloženja, ali ne smetaju im šale na njihov račun, osim ako nisu zlobne pa ih to povredi. Ovaj znak najviše voli da se smeje svojim nedaćama i zabludama.

Izvor: Lisa