Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Astro prognoze: šta nam donosi tranzitna Venera u trigonu sa Uranom

Kada Venera uđe u Devicu, a Uran krene napred, mnoge stvari koje još donekle uspevaju da budu prikrivene, izaći će na videlo.

  Izvor: Foto: Profimedia

Trazitna Venera biće u trigonu sa Uranom od 19. do 25. septembra 2015. godine.

Venera u Lavu još uvek dovoljno polako korača stazama prema znaku Device. Upija svaki stepen i ne žuri joj se. Zašto bi i odlazila od nečega što voli. Ko bi napustio kožu u kojoj se oseća dobro? Ili se možda varamo?

Nisu  sve priče idealne. Sjaj i bleštavilo reklama ponekad ume da nas oslepi. I sada odjednom osećamo kako se raspada sve. Razvezuje se čvor satkan od slave. Udobnost zagrljaja postala je luksuz koji je nepotkupljiv. Mislili ste da je vas  odnos odličan, pa najednom niko ne razume razloge nečijeg odlaska. I ne samo u ljubavi. 

PROČITAJTE JOŠ: Šta nam donosi retrogradni Merkur: evo šta je bolje da odložite do 9. oktobra

Nalazimo se u vremenu u kojem se zahteva saosećanje i empatija, međutim pravi razlozi su skriveni. Od nas se zahteva da volimo. Neupitno. Ono što nam je dato i servirano. Kao da će to učiniti svet boljim. Pa umesto da zaustavimo rat, mi ćemo kao pokušavati da dajemo bezgraničnu ljubav misleći da smo time rešili stvar. Volećemo druge, makar ne voleli sebe same. Jer to tako sada treba. Dok su oči uprte u nas, treba da odglumimo najbolji scenaro. A kad Venera uđe u Devicu, tada će isplivati ono što potiskujemo.

A to je: da u mnogo čemu ne volimo ni sami sebe. Ne volimo ni svoje komšije, pse na ulici. Ne volimo ni svoju, a kamoli tuđu djecu. Ne volimo ni svoje ljubavnike, a kamoli muževe. Ne volimo ni ljubavnice, a kamoli žene. Ne poštujemo često ni svoje, a kamoli tuđe. Ne razumemo sebe, ali pravimo se da imamo razumevanja za druge. 

Jer Venera u Lavu ume da da tu površnost koja se razbije kao porculansko staklo kada stvari nemaju svoju dubinu i uporište. Kada nešto činimo samo zato što nam se radi. Kada pokušavamo dosegnuti zvezde a da nismo nikad pogledali u nebo. I sve što ste mislili da možda postoji, ispariće kao voda na užarenom tlu.  Jer da bi išta u životu činili pravilno, u to treba verovati. Srcem, dušom. Treba to zagristi zubima i raspodeliti po svom telu. Dok ne uđe u svaku poru kože i dok ne postane vaš način disanja. Tek tada i samo tada, možete reći da nešto Živite. 

PROČITAJTE JOŠ: Iskreni horoskop: evo kakve sve NISU osobe rođene u znaku Device

I premda se radi o dobrom aspektu trigona između ove dve planete, Uran je retrogradan i to ne treba zanemariti. Kada Venera uđe u Devicu, a Uran krene napred, mnoge stvari koje još donekle uspevaju da budu prikrivene, izaći će na videlo.  I na globalnom i na personalnom planu. Saturn na poslednjem stepenu Škorpije još uvijek upozorava da je dubina i kvalitet, pre kvantiteta.  Mračne aleje naše ličnosti i fabrike naših zarobljenih tela mogu da proizvedu pravi haos. U nama i oko nas. Jer reflektujemo ono što nosimo u sebi. I u tome nas i najmanje ima. 

Neki pokušaji emotivnih prošlosti proleteće našim ludilom. Tek toliko da nas podsete da postoje i da se mogu vratiti. Pa ćemo krenuti da ostavljamo jedno da bismo bili srećni sa drugim. Jer sloboda za retke znači soliranje. Mnogi ne umeju da  budu  slobodni bez dueta. Pa eto nas. Vezujemo se do večnosti jer ne možemo sami. I odatle počinje svaki naš put u propast.  Pa rađamo decu da bismo učvrstili naše tlo odnosa, a samo ga potkopavamo. Pa čekamo da nam kažu šta i kako. Pa se na sudovima mirimo iz trećeg i poslednjeg puta, da  bi bilo bolje nama, našoj deci... I ne pitamo se da li je zaista tako. 

PROČITAJTE JOŠ: Astro prognoze: kako Mesec utiče na žene a kako na muškarce

Ljubav bi trebalo da bude apsolutna i Neodbranjiva. A mi smo je odbranili od sebe.  I sada beži. Koncima nošena u talozima naših senki.  I ne primećujemo. Odvojeni smo tako od sebi najbitnijeg bića – sebe. Pa zaronimo duboko u prostranstva naših htenja i čekamo Godoa koji nikad neće doći. 

Jer ljubav kao da šapuće: „Čovek koji želi biti Moj, prvo treba da bude Svoj.“

A retki to Jesu. 

Astrolog: Astro Aisha

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije