Nije neobično za Lava da pokaže malo svog arogantnog ponosa a i sunčane vedrine u isto vreme. 

Lav vlada u životinjskom svetu. Čovek u znaku Lava vlada vama i svima ostalima! 

Najbolje je popustiti mu. Onda prede umesto da urla i na smrt vas plaši. Raspoloženje Lava se kreće od naglašene društvenosti do simpatične lenjosti kada pokušava da priguši svoje zevanje. Ako hoćete da ga proučite, posetite sva sjajna i svetlucava mesta u gradu. Uverićete se, da je bar polovina ljudi koje ćete sresti na tim mestima rođeno u znaku Lava. Lako ćete ih prepoznati po načinu života koji je pun stila i elegancije. 

VIŠE: Saznajte sve o Bikovima: strastveni, uporni i odani

Oni stidljivi Lavovi živeće u svojim kućama ali isto na visokoj nozi. Lav mrzi mrak i dosadu podjednako. Ako vidite da neki Lav lako pocrveni, proverite da niste pobrkali to crvenilo sa onim koje prouzrokvje ponos ili ego. Postoji mnogo veća razlika između te dve vrste crvenila nego što mislite. Njegovi rumeni obrazi mogu bti znak umora od plesa ili zato što se u njegovoj blizini nalazi ljubav koja mu život znači ali nikad odraz introvertnosti ili bojažljivosti. 

Jednostavno nema introvertnih Lavova. Samo ima Lavova koji se prave da su introvertni. To je važno zapamtiti. Ima Lavova koji ne dozvoljavaju svojoj vladajućoj planeti Suncu da dođe do izražaja a prave se da su snažni, ponosni i smireno odlučni. Ne dozvolite da vas zavara takvo ponašanje. I povučeni Lavovi su u sebi pretplaćeni na svoje kraljevsko pravo da vladaju prijateljima i porodicom dok im se ne ukaže prilika da budu u centru pažnje. 

Ako ne verujete - samo nađite mirnog Lava koji se pravi da je povučen i povredite njegov ponos. Uzmite nešto od njega za šta on veruje da mu po svemu pripada, izdajte mu naređenja i nemojte mu ukazati dužno poštovanje. Čućete tu navodno povučenu mačku kako zavija odavde do zoološkog vrta. Samo zaista hrabra ličnost može da se usudi da izaziva Lava onda kada on brani svoje pravo i ponos. Neki Lavovi omekšaju sa godinama, ali nikad ne spuste svoju ponosnu glavu. Nikad.

Što se tiče fizičkog izgleda ovog Sunčevog znaka, samo potražite ljude koji liče na Lava ili Lavicu, sa grivom koja je očešljana od lica i varljivo lenjim izgledom. Lavovi hodaju pravo i ponosno, gipkim hodom jedne mačke. Žene ovog znaka odlikuje gracioznost ispod koje se krije ustreptala energija. Ova energija je obično prikrivena nežnom, mirnom i stabilnom prirodom. Ali nemojte zaboraviti da je Lavica uvek spremna da skoči ako se oseća ugroženom. Njene kandže su uvučene ali oštre. 

VIŠE: Saznajte sve o Rakovima: kreativni, brižni, romantični

Kod muškarca Lava ćete primetiti zapovednički izgled i dostojanstveno ponašanje dok posmatra "obične smrtnike". Pokreti i govor su mu promišljeni. Lavovi retko govore brzo, trče ili pak hodaju žustro, (osim ako imaju za ascedenta Ovna, Blizanca). Nećete moći dugo da ignorišete Lava u grupi. On će biti u centru pažnje ili zbog svojih dramatičnih izjava i nastupanja ili zbog svoje mrzovolje i durenja iza posađenih palmi dok mu neko ne priđe da ga pita šta mu je. 

U ovom znaku ima dosta plavih očiju, ali mnogi Lavovi naročito žene imaju tamnosmeđe oči koje su u početku meke i nežne, a onda počinju da sevaju od vatre. Često su okruglog oblika i blago opuštenih uglova. Kosa je tamna ili crvenkastoplava i obično valovita. Nosi se razbarušeno, nemarno ali tako da ide nagore, stoji čvrsto na glavi i sa strane ili je pak priljubljena uz glavu. U svakom slučaju jedna krajnost ili druga je prisutna. Ten je primetno ružičast.

Izvor: Spicum