Rak kipi od iskrenih osećanja pa u jednom trenutku može biti izrazito tvrdoglav, u drugom popustljiv, u idućem pak ljutit, a već u sledećem blag. 

Ima jaku volju i ustrajan je, ali nekad zna da bude i vrlo rezervisan te je sklon povlačenju u svoj "račiji oklop" ako oseća da ga neko uzrujava ili provocira.

Izrazito osećajna, nežna, romantična, brižna, kreativna, strastvena, mirna, intuitivna, maštovita - sve je to žena Rak!

VIŠE: Vaše glavne astro vrline: 7 prednosti vašeg horoskopskog znaka

Nigde se ne oseća bolje i sigurnije nego u svom domu, a porodica je za nju najveća svetinja. Po prirodi je brižna i porodični je tip žene, Račica uvek u vezi više daje nego što želi da uzme.

Izrazitu osećajnost ne gaji samo prema sopstvenim potrebama već i prema potrebama drugih što je čini jednim od najsaosećajnijih horoskopskih znakova. I najmanju kritiku koja joj je upućena itekako će primiti k srcu i neće je lako zaboraviti. Krasi je duboka intuicija zbog čega vredi poslušati njeno mišljenje o nečemu ili nekome i onda kada se u prosudbi služi samo svojom intuicijom. 

Njen pojam savršenog partnera je neko ko voli da se mazi na kauču, da gleda televiziju u dvoje i toči joj vino. Voli miran, stabilan porodični život, a sigurnost i vernost su joj najvažniji u ljubavnoj vezi. Zavođenje i senzualne fantazije su ono u čemu žena Rak neizmerno uživa.

Za nju je seks lagan i senzualan ples i s partnerom s kojim se upušta u ovaj ljubavni čin mora biti emotivno vezana. Želi muškarca koji će u seksu biti dominantan i uz kojeg će učiti nova čulna zadovoljstva.

Kakav je prijatelj žena Rak pročitajte na drugoj strani teksta!

PageBreak

Briga za sve oko sebe ispunjava ih i život čini smislenim zbog čega su vrlo brižne i obazrive prijateljice. Ona je ta koja će se pobrinuti da svi sigurno dođu kući nakon ludog večernjeg izlaska i koja će uvek nazvati da vidi jeste li dobro. Treba vam neko da vas uteši - prijateljica Rak će u tome biti najbolja!

Ona jer rame za plakanje i uvek će znati kako da pruži utehu ljudima koje voli. Svoja prijateljstva čuvaju poput najvrednijeg blaga, a i same su prijateljice koje vredi čuvati. Krase ih privlačne crte lica, udubljene, razmaknutije oči sivkaste ili plave boje, prćast nos, pune usne i širok osmeh; jaka, izražena vilica... karakteristike su lica po kojima ćete prepoznati ženu Raka. Lice joj je obično najšire između ušiju, boja puti svetlija, odnosno žućkasta, a kosa smeđa.

Mnoge Račice imaju bujne grudi, ali ako su i male lepo su oblikovane jer grudi su deo tela kojim vlada ovaj ženstveni znak. Prosečne su visine s vrlo vitkim rukama i nogama. Uz to imaju duge ruke i jake šake i stopala koja su često i velika. Imaju dugu liniju struka, raskošne bokove i bedra. 

VIŠE: Saznajte sve o Bikovima: strastveni, uporni i odani

Vole tradicionalan i konvencionalan stil odevanja s naglaskom na ženstvenost i udobnost. Tipična žena Rak će najradije nositi lepršave svilenkaste materijale. Bela, bledo plava i srebrna boja za nju su najbolji izbor. Uvek će radije biti negde sa strane nego u centru pažnje zbog čega je gotovo nikada nećete videti u nekoj prenapadnoj odevnoj kombinaciji. S obzirom da imaju prirodno privlačne crte lice ne vole da nose mnogo šminke. Radije će više novca potrošiti na kvalitetan šampon i omekšivač nego na puder jer lepa, bujna kosa je njen najveći ponos. 

Obožava da kupuje na sniženjima i majstor je u pronalaženju odličnih komada odeće i obuće sniženih cena. Krasi je sposobnost da se s ograničenim budžetom odeva fenomenalno! Retko kad kupuje impulsivno jer ona nije rastrošna i uvek će radije prebrati po staroj garderobi ne bi li pronašla neki komad na koji je zaboravila nego otići u šoping po novi. 

Idealan parfemi za senzibilne žene Rakove su elegantni, ženstveni i klasični mirisi koji ih podsećaju na dom, poput parfema kao što su Šanel 5, Diorisimo ili neke Živanšijeve i Este Lauder nežne mirisne note.

Izvor: Zadovoljna