Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO ELEMENTI HOROSKOPSKIH ZNAKOVA UTIČU NA EMOCIJE: Bik najbolje usmerava Škorpiju, vatreni Ovan intrigira Vagu

Veza između Blizanca i Raka je nestabilna, dok je jedna od omiljenih kombinacija u zodijaku između Lava i Vodolije. Proverite sa kim se najbolje slaže vaš horoskopski znak...

  Izvor: Foto: Profimedia

Biti zaljubljen je tek jedna od faza ljubavnog odnosa, ona narcisistička ali neophodna za učvršćenje veze. Kako sazrevamo, počinjemo prihvatati razlike i prestajemo u drugom da tražimo lik koji smo izmislili.

Ljubav obično počinje zaljubljivanjem, uskakanjem u ludilo neprimećivanja ničega osim predmeta naše zaljubljenosti.

Ipak, tog ludila se ne bi tako lako odrekli, jer ono nam daje imunitet na prljavštine sveta u kome živimo.

Astrološki gledano, hemija fizičke ljubavi predstavljena je položajima Venere i Marsa u našim horoskopima. Žene se najviše osećaju ženama ako se poistovećuju s njihovom Venerom, muškarci su uglavnom onakvi kakve ih opisuje njihov Mars. U ludu vodu ljubavi obično skačemo na glavu, ne videći nikakve opasnosti.

Ponekad neko na vrlo kratko vreme svrati u naš život i učini nam se - zbog te kratkoće - da se radi o nečemu manje važnom. Ali vreme nije jedinica mere za ljubav. Uostalom, kad je o ljubavi reč, vreme uopšte ne postoji. Osoba koja se kratko zadržala u našem životu nas je možda podučila nečemu jako važnom unutar procesa kroz koji smo upravo prolazili.

Jedna američka studija pokazala je da su najsrećnije ljudske grupacije one slobodnih žena i oženjenih muškaraca. Ovo je pomalo zlo žensko podsećanje na društvene okolnosti koje pogoduju čvrstim vezama, naravno, gledano sa stanovišta muškaraca.

VIŠE: Astro prognoze: evo kako da privučete novu ljubav uz mlad Mesec od 19. februara 2015. godine

Da bi bili upozoreni na još neke razlike u načinima voljenja (iako je svaka veza jedinstvena i neponovljiva, sa svakom osobom smo drugačiji i nikada više ne možemo da ponovimo neku vezu, ma koliko to pokušavali - kao ući u istu reku), podsetimo se kako Sunce u našem horoskopu predstavlja ego, odnosno odrasli deo naše osobe. Saturn je superego ili onaj roditelj u nama, dok je Mesec naše unutrašnje dete.

Stoga su najzrelije i najsvesnije one ljubavne veze koje astrološki predstavlja naše Sunce (odnosno znak Zodijaka u kojem smo rođeni), odnosno one u kojima je Sunce najviše aspektirano planetima iz horoskopa našeg odabranika ili odabranice. Veze u kojima je aktiviran naš Saturn često su vrlo teške i ograničavajuće, u skladu s prirodom ove prekrasne planete, ali su istovremeno i sudbonosne (a time i neodoljive) jer Saturn uvek otkriva nešto od karme koju treba da "odradimo" u ovom životu.

Kako je zaista pripadati nekome u ljubavi pročitajte na drugoj strani teksta!

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije