Venera će u noći mladog Meseca u Ribama biti na 27. stepenu gde je najuzvišenija, egzaltirana Venera. Venera je ta koja u Ribama ima sposobnost da se prilagođava onome koga voli, obožava, ali ona na tom stepenu zna i tajnu zavođenja, ostvarenja svoga ideala ljubavi. Ona u sebi ima nešto anđeosko, uzvišeno, jer predstavlja najuzvišeniju ljubav. Ona je tu izuzetno snažna i pojačava ljubavna osećanja, čežnje i želje. Mistična, takva Venera je sklona da snove pretvori u stvarnost.

U noći mladog Meseca koji je 19. februara 2015. godine odmah nakon ponoći na 0 stepenu Riba, počinje poslednji tajanstveni znak, koji u sebi nosi sva iskustva prethodnih znakova, jer se sa njim završava jedan ciklus.

PROČITAJTE JOŠ: Ljubavna astrologija: evo kako da zavedete i zadržite njegov horoskopski znak

Na dan mladog Meseca, da bi se podstakle novine i promene koje dolaze i da bi one bile pozitivne i dobre po nas, dobro je radimo vizualizaciju. Ovoga puta je mlad Mesec u Ribama koje pojačavaju intuiciju, maštu, uticaj posvesnog, snova, moć isceljivanja, ozdravljenja, kreativnosti i plodnosti, pa je dobro u toku dana 19. februara krenuti sa promenama, bilo da je reč o lečenju, ili početku neke druge važne promene, nove ljubavi, nov način zarade ili nešto drugo. Da biste podstakli novine, najpovoljnije vreme za vizualizaciju i maštanje o onome što biste želeli da privučete je odmah na početku 19. februara u 00.47.

Obratite pažnju te noći i na snove, jer oni naročito mogu da ukažu na promene koje vam predstoje. Poznato je da ukoliko se u noći mladog Meseca sanja nešto što je radosno, to je dobro za ceo mesec, a ako su snovi neprijatni, na to ne treba obratiti pažnju i to može nestati.

PROČITAJTE JOŠ: Astro saveti za sve horoskopske znake: kako da 2015. godina bude srećna za vas

U znaku Riba je moć imaginacije, mašte, a podsvesno je izraženo i moćno. Mlad Mesec u Ribama daje veliku mogućnost da privučemo nove promene i to maštajući o njima.

Takve promene mogu i da znače privlačenje željene ljubavi, jer će Venera biti na 27. stepenu Riba, na mestu gde je najjače njeno delovanje, te je dobro da zamišljate ljubav onakvu kakvu vi želite. Ako dubinski verujete u to, ljubav iz vaše mašte zaista može da postane stvarnost. Pokušajte da vizualizujete sve ono što bi ste želeli da osetite i doživite kroz tu ljubav. Ako ste sami, zamislite kakva bi trebalo da bude voljena osoba, njeno ponašanje prema vama, njena ličnost, njen izgled, način na koji bi vas volela i vi nju.

Venera je u konjukciji sa Marsom u Ribama i kako je ona sada jača, očekujte i pojačanu potrebu za ljubavlju i snažne emocije. Posebno će biti snažne privlačnosti i strasti u narednim danima, a najviše u noći 21. februara kada će se Venera i Mars naći u Ovnu u konjukciji sa Mesecom.

PROČITAJTE JOŠ: Ljubavni horoskop: koje su najgore kombinacije u Zodijaku

Ljubavne strasti i eros biće tada izuzetno jaki. U novom periodu koji počinje ovih dana, bilo bi dobro da budete spremni da sa voljenom osobom udružite energiju, kao i da mudro prepustite vođstvo jačem polu bar u vremenu dok je Mars u Ovnu. Ako ste spremni da sledite, možete da doživite radost i strast intenzivne ljubavi. U suprotnom, lako bi moglo doći do ljubomore i ljubavnih sukoba, jer se želje mogu razlikovati. Potrebno je i dobro bi bilo puno zajedničkog rada, fizičke aktivnosti, velike dinamike, više kretanja, ali i prepuštanja pojačanim fizičkim strastima. Potrebno je da se energija troši u što više aktivnosti.

U noći mladog Meseca možete da maštate i o materijalnom obilju koje želite da imate. Dejstvo vizuelizacije biće vrlo snažno, tako da će i matrica stvorena u vašem podsvesnom lako privući ono o čemu maštate. Važno je da se u to vreme otvorite za novu energiju koju donosi period Riba, naročito za mogućnost započinjanja nečeg novog.

PROČITAJTE JOŠ: Ljubavni horoskop: da li ćete sresti srodnu dušu u 2015. godini

Ribe su znak tajni, mističnog, snova, podsvesnog, imaginacije, vere i isceljivanja, pa će događanja u periodu koji sledi doneti i izvesnu tajanstvenost. Očekujte i objedinjavanje prethodnih iskustava i prepreme za mnogo veće promene koje će doći sa sledećim mladima Mesecom, odnosno pomračenjem koje će biti na poslednjem stepenu Riba 20. marta.

Ribe su i znak vere, moć sugestije i autosugestije je vrlo velika i zato dočekajte promene koje dolaze sa radošću i verujte da je moguće ostvariti ono što želite.

Astrolog i bioenergetičar: Svetlana Milenković-Filipović