Razlog za tugovanje može biti naizgled nevažan ali duboko intiman. Svi možemo zaplakati i javno i tajno. Spoznajte u tekstu koji sledi kako koji horoskopski znak plače.

Ovan

Vrlo ste sujetni i emotivni, pa vas izuzetno može povrediti ako osoba do koje vam je stalo i za koju ste bili spremni sve da učinite prevari, izneveri i napusti. Tada plačete jer ste nemoćni da joj se osvetite, zato što je još volite. Takođe, osetljivi ste na decu, pa bilo kakav oblik nasilja nad njima izaziva u vama strahovit otpor i tugu, pogotovo ako ne možete da učinite bilo šta kako biste im pomogli.

VIŠE: Saznajte kako se koji horoskopski znak bori sa teškoćama

Bik

Svi misle da ste praktični, jer čvrsto stojite na zemlji i ništa vas ne može pokolebati, što je uglavnom tačno. Ali kada počnu da vas proganjaju sećanja na nezaboravnu ljubavnu romansu koja se nije mogla ostvariti suze kao da same od sebe počinju da vam teku niz lice.

Patite u tišini, uz omiljenu muziku i piće koje ste nekad zajedno pili, ne javljate se na telefon, sve dok nekako sami sa sobom ne odbolujete svoju tugu, iako znate da je to nemoguće.

VIŠE:Astrologija snova: šta koji horoskopski znak sanja i zašto

Blizanci

Obično plačete kad vam je nešto uskraćeno i kada ste nemoćni da bilo šta preduzmete. Zbog svoje hirovite prirode u stanju ste da se rasplačete zbog stvari koje svima iz vaše okoline deluju krajnje nevažno. Nedostatak ljubaznosti i poštovanja prema starijim osobama i brige za njih može vas rastužiti, jer ih u njihovoj "trećoj dobi" na neki način vi najbolje razumete.

Rak

Zbog naglašene taštine u stanju ste da se rasplačete i u velikom društvu, kad vas neko povredi pa niste u stanju da briljirate onako kako ste navikli ili kako biste vi to želeli. Međutim, ako je neko od vaših najbližih bolestan ili mu je potrebna pomoć, uposlićete celu porodicu, obavestićete sve za koje mislite da mogu nešto da učine, ali će vama biti najteže da se lično uključite u brigu oko te osobe.

Lav

Bolest ili loše zdravstveno stanje bliskog člana porodice ili situacija u kojoj ne možete da zaštitite svoju porodicu može vas dovesti u očaj, pa imate osećaj kao da su vam ruke vezane. Agresivno ponašanje, pogotovo prema deci i životinjama, može vas zaista rastužiti. Možda suze nećete roniti na javnom mestu, ali vam sigurno neće biti lako da ih zadržate, jer ste vrlo osetljivi na patnju bespomoćnih i nezaštićenih.

Devica

Kada je vaš ego povređen, to vam zaista teško pada, mada češće znate da se rasplačete nad sudbinom drugih nego nad sopstvenom. Posebno ste osetljivi prema starijima, bespomoćnim osobama, pa vas poseta staračkom domu zaista može dotući. Kada u nekom grmu spazite malo napušteno mače ili štene vaše telo kao da vas gura prema tom milom stvorenju koje će vas ispratiti pogledom koji govori ''Zašto me ne uzmeš?''.

Vaga

Iako znate vrlo burno da reagujete na emotivnom planu nije vas lako rasplakati, jer ste po prirodi suzdržani. Grozite se scena na javnim mestima i izražavanja emocija pred drugima, ali vas osoba koju volite može povrediti ukoliko vas vara, obmanjuje i laže.

Kada uđete u kuću i skinete svoju masku nehajnosti i šarma, plačete do iznemoglosti zaronjeni u jastuk i zaklinjete se sebi da nikome više nećete dopustiti da vas tako prevari.

Škorpija

Možete zaplakati kada ste istinski uzbuđeni usled nekog značajnog događaja, bilo da se radi o svečanom prijemu, svadbi, rođenju ili krštenju deteta, kada vas nešto jako dirne i pogodi najtananije niti vaše slojevite duše. Ako ste impresionirani uspesima vaših prijatelja ili najbližih rođaka kojima ste i vi pridoneli, može vam teško pasti ukoliko vas te osobe iz nekog razloga slažu ili razočaraju.

Strelac

Dođe vam da se rasplačete od muke kada ostanete bez novca, jer vas tada hvata panika, zbog nepovoljne finansijske situacije u kojoj ste jednostavno nemoćni. Vi posebno ne volite osećaj nemoći i siromaštva. Pogađa vas i nepravda prema ljudima koji tamo negde u belom svetu stradaju, zbog bolesti i neimaštine, bede ili prirodnih katastrofa, dok neki drugi profitiraju na njihovim mukama.

Jarac

Setno listate porodične albume sa starim fotografijama dok vas obuzima neobjašnjiva melanholija koja samo najavljuje suze... Zatvarate album i otvarate drvenu kutiju ukrašenu ornamentima u kojoj još čuvate nečija ljubavna pisma uvijena plavom baršunastom trakom. Ako ste mladi, prelistavate poruke prepisane iz mobilnog telefona ili mejlove koje ste dobili od nekog koga ste voleli, a sada živi u drugoj državi.

Vodolija

Uglavnom plačete kada "upadnete u jamu koju ste sami sebi iskopali", najčešće zbog ljubavnog partnera koji vas je ostavio, jer ste mu obećavali kule i gradove a ništa niste ispunili. Ipak, vaš konstruktivni mozak "radi trista na sat" i smišlja kako da zaustavi suze.

I prijatelji vas mogu rastužiti ako vas iznevere, kao i ljudska bezočnost, vesti o ostavljenim bebama, zlostavljanoj deci, izbeglicama i humanitarnim katastrofama.

Ribe

Pripadate jednom od najosetljivijih znakova pa vas je lako rasplakati, pogotovo ako se osetite izneverenim ili izmanipulisanim od strane osobe koju volite. Suze vam lako krenu i kada gledate romantičan ljubavni film ili meksičku sapunicu, a može vas pogoditi i kada čujete kako neko muči životinje koje nikom ništa nisu skrivile. Da biste se zaštitili, želite da pobegnete od takve stvarnosti što i činite maštajući ili putujući.

Izvor: Altertv.org