Popularni turski glumac Mert Firat (37), Burak Indžeoglu iz “1001 noći”, neodoljivi šarm i strastvenost duguje arapskoj i čerkeskoj krvi koja teče njegovim venama, piše Lepa & srećna. Ovom poznatom zavodniku malo koja žena je mogla da odoli, pa je javnost sa zaprepašćenjem primila vest da se Mert odlučio na veliki korak – žendbu.

PROČITAJTE JOŠ: POGLEDAJTE KAKO IZGLEDA KUĆA ZGODNOG TURSKOG GLUMCA: ovo je raskošan porodični dom turskog Breda Pita (VIDEO + FOTO)

Da stvar bude još intrigantnija, on je svoju devojku Idil Firat, lepoticu iz istanbulskog visokog društva, zaprosio posle samo dva i po meseca veze, u čemu je po brzini prestigao i svog kolegu MurataJildirima koji se sa svojom Imane Elbani upoznao u julu, a u decembru su već bili venčani. I to dvaput!

Mert trenutno igra u hit seriji “Mali zločini”, a partnerka mu je Gokče Bahadir, Lejla iz serijala “Kad lišće pada”. Kad je prošle jeseni počelo snimanje, bio je u vezi s lepom koleginicom Hande Dogandemir, ali kako je serija odmicala, njihov odnos je zapao u krizu iz koje nisu mogli da nađu izlaza.

Tabloidi su odmah našli i razlog: ljubavne scene između Merta i Gokče izazvale su strahovitu ljubomoru kod Hande, a neki su tvrdili i da se između glavnih glumaca rodila ljubav. Bilo kako bilo, nakon višemesečnog natezanja Hande i Mert su se razišli.

Mert je, između ostalog, bio u vezi s glumicom Berak Tuzunatač, Mihrunisom iz “Sulejmana Veličanstvenog”, i poznatom turkom novinarkom Ilksen Bašar. A tabloidi tvrde da je u svim tim vezama imao ljubavnih izleta, jednostavno nije mogao da propusti ukazanu priliku.

Kliknite OVDE da pročitate kakav život ima bogata verenica turskog glumca!

PageBreak

Idil Firat (30) ćerka je potpredsednika sportskog kluba Fenerbahče. Rođena sa zlatnom kašičicom u ustima, diplomirala je međunarodnu politiku na vašingtonskom univerzitetu. Lepa i bogata, živela je punim plućima. Stalno u potrazi za ljubavlju (neki kaži i slavom), bila je u vezi s najpoznatijim turskim facama kao što su; Kivanč Tatlitug, Engin Ozturk, princ Selim iz “Sulejmana”, glumac Engin Altan Duzjatan i pop pevač Murat Dalkilič koji se mesec dana ranije razveo od glumice Merve Bolugur.

Uvek u odeći s potpisom slavnih dizajnera, Idil je ovog puta sve iznenadila izborom haljine za ceremoniju proševine održanu prvog dana jula: na internetu je kupila belu čipkanu haljinu od 120 lira, oko 24 evra!

PROČITAJTE JOŠ: SKANDAL KOJI TRESE TURSKU! POPULARNI TURSKI GLUMAC ZAVRŠIO NA SUDU: devojka je ispričala priču o zlostavljanju, a svi su ostali u šoku (FOTO)

A i venčanje zakazano za drugu nedelju avgusta neće baš biti čista tradacija. Naime, svedok će joj biti poznata turska pevačica Sezen Aksu koja je od 2003. do 2006. godine bila u vezi s njenim tatom Onderom. Idil je s njom sačuvala prisan odnos i često o njoj govori kao o dragoj maćehi, pa ju je pozvala i na proševinu kojoj po običaju prisustvuju samo članovi porodice obe strane.

Tekst: M. Ranisavljević

Izvor: Lepa & Srećna