Narodna verovanja oduvek su bila zanimljiva tema za razgovor, ponajviše sa starijima, a bake i deke se najbolje sećaju svega što su im stari nekada govorili!

PROČITAJTE JOŠ: 10 narodnih verovanja: kako da novac ostane u kući

Iako odavno znamo da ćemo dobiti neki novac ako nas svrbi levi dlan, jedna beogradska baka otkriva šta treba u tom trenutku da uradimo, ali i šta se dešava ako zasvrbi drugi dlan.

Baki Poleksiji (82) je sve o narodnim verovanjima ispričao njen otac, a njemu njegova baka. Ova beogradska baka ističe da se trudi da i svoje unuke Milana (28) i Ranka (22) navikne da izgovaraju i rade sve što treba, kako ne bi ostali bez novca.

Po narodnom verovanju svrab na levom dlanu znači da ćemo dobiti novac, ali i da to nije dovoljno!

"Kad te zasvrbi leva ruka, moraš da protrljaš dlan po glavi i kažeš: "Koliko vaškica, toliko parica", iako nemaš vaške", kaže uz osmeh baka Poleksija.

PROČITAJTE JOŠ: 3 najvažnija feng šui saveta za više novca u kući

Međutim, problem nastaje kad nas zasvrbi desni dlan. Sasvim suprotno levom, to je znak da ćemo ostati bez novca.

"Ako te svrbi desni dlan pare će negde otići. U najmanju ruku moraš da platiš račune, a verovatno će te zadesiti neki još veći baksuz, pa ćeš plaćati popravke i majstore i, ne daj Bože, lekare. Zato moraš da protrljaš desni dlan po butini, kod džepa, da ostane novac kod tebe", otkriva baka Poleksija.

Tekst: A.L.

Prilagođeno sa: Dnevno.rs