Prostor stana na fotografijama u našoj galeriji ograničen je na svega 43 kvadratna metra, no zbog toga su arhitekte iz studija Rue Temple iz Rusije pronašli rešenje i pretvorili dostupan prostor u niz višenamenskih prostorija uz pomoć centralne drvene strukture.

Osnova stana je od betona koji je još uvek vidljiv na plafonima, a ostatak prostora karakteriše vešta upotreba drveta i jednostavna paleta boja.

Drvena "građevina" koja deli stan izrađena je od svetlih drvenih ploča i kreira prostor u kojem je smešten zanimljiv zeleni kauč dnevne sobe. Od istog drvenog materijala napravljena je i platformica sa tri stepenika na kojoj se nalazi prostor za odmor s foteljama.

S njega se ulazi u spavaću sobu s krevetom smeštenim na samom podu. Zidove ove drvene "kutije" u kojoj se nalazi krevet arhitekti su razbili staklenim površinama koje liče na prozore, a sam se prostor ne može zatvoriti. Tim otvorima je omogućeno da svetlost prodre sve do hodnika koji se nalazi na drugoj strani čitave strukture.

U samoj strukturi skriva se i mnoštvo prostora za skladištenje koji deluju kao ormari i mesta za police za knjige i drage predmete.

Rešenja za uzane prostorije

U pozadini strukture nalaze se kupatilo i kuhinja. Kuhinja je mala i jednostavna, s belim kuhinjskim elementima i lebdećim šankom za obedovanje. Kupatilo je izrađeno od velikih sivih kamenih ploča i podseća na industrijski dizajn.

KAKO TO SVE IZGLEDA POGLEDAJTE U FOTO-GALERIJI!

Prilagođeno sa: Jutarnji

LepaiSrecna U stanu male kvadrature treba voditi računa o tome da svaki centimetar bude pametno i kreativno iskorišćen! Evo neobične ideje za garsonjeru...