Sastojci:
- 750 g krompira
- so, biber
- 1 kg svinjskog mesa u komadu
- kašika senfa
- 7 šargarepa
- 3 glavice crnog luka
- 3 kašike ulja
- kašika paradajz-pirea
- 1 l bujona od povrća
- 2 dl piva
- ½ kašičice začinskog bilja
- list lovora
- 4 kašike putera
- malo šećera
Priprema:
- Operite krompir i u slanoj vodi kuvajte oko 20 minuta. Ocedite ga i ostavite u poklopljenoj šerpi da se potpari, pa ga oljuštite. Očistite šargarepu, pa tri sitno iseckajte, a ostatak isecite na štapiće i skuvajte u slanoj vodi.
- Operite meso, osušite ga salvetom, posolite, pobiberite i premažite senfom.
- Iseckajte dve glavice crnog luka. Zagrejte ulje i propržite meso sa svih strana. Dodajte luk i iseckanu sirovu šargarepu i sve zajedno propržite. Smanjite vatru, sipajte paradajz-pire, supu, pivo i začine, poklopite i dinstajte oko dva sata.
- Preostali luk isecite na rebarca i propržite na zagrejanom puteru. Dodajte krompir isečen na kolutove, propržite još malo i začinite. Obarenu šargarepu pomešajte s vrućim puterom i začinite solju, biberom i šećerom.
- Izvadite meso i uvijte u foliju. Dinstano povrće propasirajte kroz cediljku i začinite. Isecite meso na komade i servirajte sa šargarepom, krompirom i sosom.
Vreme pripreme: 120 minuta
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka