OVAJ NAPITAK UBIJA GLAD: 3 recepta sa voćem za ukusni šejk - osnova je super jeftina namirnica

Isprobajte napitke od ovsenih pahuljica - evo recepata.

Shutterstock

Ovsena kaša je postala prava "superhrana" i skoro da nema nutricioniste koji je ne preporučuje jednom dnevno.

Istraživanja pokazuju da je dovoljna samo jedna šolja ovsenih pahuljica da napravite doručak koji će utrostručiti sagorevanje masti na stomaku. Sada je društvenim mrežama zavladao novi trend - spremanje napitaka od ovsenih pahuljica.

Ovsene pahuljice su dobar izvor proteina, ugljenih hidrata, ali i topivih vlakana, pa su svakako bolja opcija od mnogih drugih varijanti za doručak. Što je najvažnije, zdravi sastojci će vas dugo držati sitim.  Izaberite pahuljice visokog kvaliteta, koje su higijenski ispravne, jer se za napitke koriste sirove.

Potrebno je da pahuljice budu veoma sitno samlevene u blenderu, a važno je i da proverite kako vaš organizam reaguje na njih - ne samo u pogledu eventualne alergije, već i mogućnosti da se jave nadimanje i gasovi.

Shutterstock  

Ako nemate tih tegoba, slobodno navalite na neki od sledećih ukusnih napitaka. Ako se pojave gasovi, smanjite količinu i polako navikavajte organizam na ovu žitaricu.

Napitak od ovsa i bresaka

Pola šolje ovsenih pahuljica sameljite u blenderu da dobijete fini prah. Dodajte jednu zamrznutu bananu i šolju seckanih bresaka (svežih ili iz zamrzivača). Umutite napitak dodajući jednu šolju mleka (može i biljnog), malo vanile i cimeta, kao i zaslađivač po izboru.

Shutterstock  

Napitak od ovsa i borovnica

Umutite u blenderu jednu bananu, šolju zamrznutih borovnica i pola šolje samlevenih ovsenih pahuljca. Dodajte po jednu kašiku čia semenki i kikiriki putera (ili putera od nekih drugih orašastih plodova) i nalijte šoljom ovsenog mleka.

Napitak od ovsa sa proteinom

U blenderu sameljite pola šolje ovsenih pahuljica, zamrznutu bananu i šolju bilo kog mleka. Dodajte kašiku čokoladnih mrvica i mericu proteinskog praha s ukusom vanile.

Vodite računa da se pripremljeni napitak popije odmah ili stavi u frižider, gde može da ostane svež 24 sata. Pročitajte i kako da napravite integralni keks sa ovsenim pahuljicama.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

"DEDA MI KAŽE: OVIM SAM 4 DANA HRANIO KONJA PRED PARENJE" Gastroenterolog otkrio šta je ŠKOTSKI DORUČAK, zdrav obrok I AFRODIZIJAK  Kurir TV

Tekst: Lepa&Srećna