Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uređenje prostora

Kancelarija iz snova u srcu prirode

Autor Katarina Pavlović
Autor Katarina Pavlović

Zamislite da radite u kancelariji koja se nalazi usred božanstvene prirode! Sigurno da će i produktivnost biti veća kad radite u pravom hedonističkom okruženju...

Izvor: Foto: PROMO/Selgascano

Upravo takvu kancelariju iz snova uradile su španske arhitekte Hose Selgas i Lusija Kano na periferiji Madrida, pruživši zaposlenima osećaj kao da se nalaze usred slikovite šume daleko od civilizacije.

Kancelariju zapravo predstavlja aerodinamična cev do pola zakopana u zemlju, kako bi i tokom leta vazduh unutar nje ostao prijatan. Jedan deo ovog neobičnog arhitektonskog dela čini prozor koji se prostire i preko plafona, te tokom dana nema potrebe za veštačkim svetlom što dodatno pruža osećaj prijatnosti. Druga polovina prostorije prekrivena je fiberglasom tako da radnike štiti od direktnih sunčevih zraka.

Pogled na neverovatnu prirodu i na plavo nebo jednostavno predstavlja jedan od najboljih načina za opuštanje uma, a ako tome dodamo i činjenicu da to okruženje predstavlja i radno mesto na kom osobe provode većinu dana dolazimo do činjenice da ova kancelarija arhitektonskog biroa "Selgaskano" slobodno može da ponese titulu radnog prostora iz snova!

U našoj galeriji fotografija pogledajte neverovatno arhitektonsko delo u koje bi svako gotovo odmah poželeo da uskoči.

Najbolje iz rubrike

Inicijalizacija u toku...