Divan stančić u jednom singapurskom soliteru pravi je dokaz da minimalizam uopšte ne mora da bude dosadan. Dizajnerski par  je upotrebio veliku veštinu da uredi dom tako da bude udoban za život, a pritom bude efektan kao neko umetničko delo.

Najviše se za ovo uspelo renoviranjemože zahvaliti umešnom korišćenju dve boje. Tamnozelena čini ulaz elegantnim i od samih vrata pokazuje da vas čeka poseban enterijer. Ovom bojom su okrečeni zidovi, ali se ona nastavlja i na ormarićima čija jednostavnost vizuelno uvećava kuhinju.

Boje poda i plafona čine ovaj deo stana povezanim na naročit način, dok u dnevnom boravku dominira bela boja. Pažnju prvo privlače prozori na dužem zidu sobe, a vrlo prozračne zavese do poda propuštaju dosta svetla.

dvosoban stan u dve boje 13.jpg
Youtube / Never Too Small 

Uz desni zid se našlo dovoljno mesta za mali trpezarijski sto, prikladno pozicioniran u blizini kuhinje. U belini dnevne sobe ističe se praktična tamnozelena sofa, a čitav nered je sakriven u dubokom plakaru sa kliznim belim vratima. 

Sav namešaj je odignut od poda tankim stopicama, čime se postiže još rasterećeniji efekat, a čišćenje znatno olakšava. 

dvosoban stan u dve boje 9.jpg
Youtube / Never Too Small 

Spavaća soba je povezana s kupatilom dvokrilnim vratima koja se sklapaju kao "harmonika". Peskirano staklo na njemu čuva intimu, ali propušta i dovoljno svetla. U stanu u kojem nema pušača može se isplanirati otvorena garderoba kako je to ovde slučaj.

dvosoban stan u dve boje 11.jpg
Youtube / Never Too Small 

Dodatni smeštajni prostor je u velikoj ostavi levo od ulaznih vrata koja je, inače, planirana kao sklonište, uobičajeno za mnoge zgrade u ovom gradu. Zavirite i u galeriju slika i pogledajte još zanimljivih rešenja u ovom dvosobnom stanu od 47 kvadrata.

Youtube / Never Too Small Ideje za dnevnu i spavaću sobu, kuhinju i kupatilo

Tekst: Lepa&Srećna