Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PROLEĆNO SREĐIVANJE KUĆE: odlične ideje za police i biblioteku za uredne knjige

Sredite vaše knjige i odaberite biblioteku koja će odgovarati vašem enterijeru!

  Izvor: Foto: Shutterstock

Ako za vas tablet još uvek nije zamenio knjigu, i ako vam je ona jedan od najboljih prijatelja, onda će vam nekoliko ideja dobro doći da razmislite o njihovom slaganju i sistematizaciji.

Čako iako imate mali stan u kojem su dnevni i spavaći boravak u jednom, biblioteka treba da ima svoje mesto.

Knjige se mogu lepo klasifikovati i rasporediti na nekoliko načina.

Budte iskreni prema sebi i kolekciju koju ste možda i nekoliko decenija pravili ovog proleća dobro pregledajte, poklonite drugima popularne hitove za koje verujete da im se više nećete vraćati ili koji su poslužili da ulepšaju samo jedan godišnji odmor.

Klasicima svkakao treba naći adekvatno mesto, ali ne na način da ne znate gde se nalaze. Odvojite knjige u grupe na one koje često koristite i one koje su specifične ili stručne i ne zahtevaju svakodnevnu primenu, pa tako i fizički one koje vam češće trebaju postavite da budu nadohvat ruke.

Povezane vesti

Što se tiče biblioteke, retko kada ćete kupiti gotovu, već ćete je raditi po meri, naročito ako vam je stalo da iskoristite svaki kvadratni centimetar.

  Izvor:

Ako imate slobodne zidove, njih je najlakše pokriti jednostavnim i modernim sistemom otvorenih polica. Čak i zid sa vratima ili prozorom može da bude iskorišćen za biblioteku ako se naprave skladen plitke police oko štokova.

  Izvor:

Neke ideje su toliko maštovite da postoje biblioteke ispod stepenišnih gazišta, a što se tiče samog prostora ispod stepenica, on gotovo uvek može da bude koristan.

  Izvor:

Sistem polica od poda do plafona je najbolji način da smestite najveći mogući broj knjiga koji može da stane na određenu zidnu površinu.

  Izvor:

Biblioteka može da zameni klasično uzglavlje - knjige za večernje sate biće uvek pri ruci.

  Izvor:

Moderni ambijenti slobodnih zidova sa manjim brojem knjiga dopuštaju varijacije polica koje služe ne samo za knjige već i za detalje.

  Izvor:

Izvor: Lepa&Srećna

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije