Sanjate o većem prostoru? Dizajneri enterijera odlučili su da podele nekoliko korisnih saveta u misiji stvaranja većeg životnog prostora koji ćete postići bez majstorske podrške!

PROČITAJTE JOŠ: Koliko košta nova kuhinja: sve o izboru materijala i modela za potpunu adaptaciju kuhinje (FOTO + SAVETI)

Krevet velikih dimenzija

Ako posedujete veliki krevet s baldahinom, a razmišljate o postiznju prostora većim, dizajneri interijera predlažu da ga zamenite za jednako efektan krevet koji stiže s tapeciranim okvirom. Ovaj model kreveta, poput baldahina, delovaće upečatljivo, a da pritom ne zagušuje prostor i čini ga manjim. 

Greška broj 2 smanjuje prostor u vašem domu - pročitajte na sledećoj strani!

PageBreak

Tamne boje

Ako se ne možete pohvaliti prevelikom kvadraturom životnog prostora, dizajneri enterijera savetuju da izbegavate tamne boje zidova, nameštaja i dekoracije. Jarke i svetle boje imaju moć stvaranja vizualno većeg prostora.

PROČITAJTE JOŠ: 3 ideje za uređenje jednosobnog stana: svetle boje i trikovi za povećanje prostora (FOTO)

Kako da sprečite grešku broj 3 - otkrijte na sledećoj strani!

PageBreak

Glomazan nameštaj

Ako pokušavate da zadržite otvoren i prozračan izgled prostora, izbegavajte teški i glomazan nameštaj u korist nameštaju čistih linija i skromne siluete koji prostor ne čine teškim.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO) 5 perfektnih kombinacija boja u enterijeru: kako da izaberete nijanse za stan poput iskusnih dizajnera

Grešku broj 4 pravimo skoro svi- otkrijte na sledećoj strani!

PageBreak

Teške zavese na prozorima

I kad su otvorene, teške draperije na prozorima i dalje imaju potencijal blokiranja prirodnog svetla koje vaš prostor zahteva. Prema rečima dizajnera interijera, prirodno ili dnevno svetlo najveći je saveznik kad je u pitanju suzbijanje manjeg izgleda prostora.

PROČITAJTE JOŠ: 10 super saveta za udobniji mali stan: kako da vaš dom izgleda prostrano i veće (FOTO)

Kako nam ukrasi i detalji smanjujmuj prostor - otkrijte na sledećoj strani!

PageBreak

Sakupljanje i pretrpavanje prostora nepotrebnim predmetima

Prema rečima dizajnera enterijera, ovo je najčešći i najgori problem kad je reč o postizanju životnog prostora većim. Kad se mnoštvo predmeta nalazi svuda, prostor će prirodno delovati tesno i zakrčeno. Imajući odgovarajuće mesto za odlaganje, eliminisaćete pretrpan i kvadratima zakinut pojam prostora.

PROČITAJTE JOŠ: Kako sakriti kuhinju u garsonjeri: 37 kvadrata za život, rad i kutak za decu (FOTO)

Zašto ne treba da imate tapete ako živite u malom stanu - pročitajte na sledećoj strani!

PageBreak

Tapete prenaglašenih motiva

Ako životni prostor želite istaknuti živopisnim tapetama, fokusirajte se na jedan zid i birajte oku ugodne verzije.  Prema rečima dizajnera enterijera, nikad nije dobro vreme za uključivanje prešarenih tapeta u životni prostor.

PROČITAJTE JOŠ: Kako smo uredili rustični dom za dvoje: jednosoban stan u starogradnji Subotice pretvoren u enterijer snova (FOTO)

Sve slike ideja za povećanje prostora pogledajte u foto galeriji!!!

Tekst:  I. B. 

Izvor: Tportal

LepaiSrecna Živite u malom stanu, a želite udoban i prostran dom? Evo kako da uvećate svoj stan tako što ćete izbeći najčešće greške...