"Dugo sam promatrao ovaj objekat a onda shvatio da je posebno građen pa smo skupa s roditeljima odlučili da ga kupimo na licitaciji i obnovimo”, piše naš čitalac Vladislav Bukovac iz Novske.

PROČITAJTE JOŠ: Saveti arhitekte za uređenje malog stana: mladalački stambeni prostor od 38 kvadrata (FOTO)

"Moje carstvo je na spratu i prostire se na 140 kvadrata, a sam oblik kuće je uglavnom zadržan ako se izuzmu sitne dopune i izmjene. Meni najdraže je bilo biranje komada nameštaja koje sam pomno birao.

Međutim, najveću čar i draž imaju ukrasni detalji dobiveni na poklon od mušterija i prijatelja s raznih putovanja – tu su uspomene iz Italije, Amsterdama, Londona, Njemačke, Splita…”, objašnjava Vladislav.

“U samo srce doma vode stepenice koje sam osobno sam obradio u "shabby" stilu.

PROČITAJTE JOŠ: Enterijer za ljubitelje žute, tirkizne, ružičaste boje: boje bombona za pozitivnu energiju

U stubištu su velike lanterne koje osvjetljavaju prostor za ulazak u hodnik koji vodi do kuhinje.

Kuhinja nije velika, ali je odlično opremljena a zadržane su stare pločice sivkaste boje - dopada mi se kombinacija staroga sa novim.

U kuhinji je blagavaonski stol osvjetljen visilicom na kojoj vise kuglice iz Rima dobivene na poklon. Na stolu se mogu vidjeti neki od naslijeđenih primjeraka posuda, svijećnjak, etažeri... “, piše Vladislav.

Njemu je omiljeni kutak dnevni boravak koji je potpuno preuređen. Naročito su mu dragi bogati italijanski luster od kovanog gvožđa, kao i kamin bele boje na kojem se nalaze detalji i uspomene. 

Vladislav koristi nekoliko površina da izloži sezonske dekoracije - jedna od njih je i bela komoda u dugačkom hodniku.

A posebno drag mu je 80 godina stara šivaća mašina koju je dobio na poklon od bake - inače, njen svadbeni dar!

Uređenju njegovog doma nipošto nije kraj - kako nam piše, Vladislav tek planira uređenje dve prostorije - garderobe i gostinske sobe! A kako izgleda ovaj topli dom u detaljima, pogledajte u našoj galeriji slika...

Izvor: Lisa / Moj stan

LepaiSrecna Uređenje stana je moja strast, kaže naš čitalac Vladislav Bukovac! Pročitajte njegovu divnu priču o tome kako je njegov dom dobijao izgled u kojem danas uživa čitava porodica…