U kuvalu za vodu se nakuplja dosta kamenca. To je normalna pojava zbog isparenja tvrde vode koja za sobom ostavlja minerale kao što su kalcijum i magnezijum karbonat. Ne šteti ljudskom zdravlju ali je runo i može oštetiti grejače kuvala.
Zbog toga se trudimo da ga što češće čistimo, a obično za to koristimo sirće ili sodu bikarbonu. Međutim, još jedna namirnica iz kuhinje može napraviti fantastične rezultate prilikom čišćenja kuvala.
U pitanju je pirinač!
Sve što vam treba jeste kašika pirinča i malo vode.
"Pomešajte kašiku pirinča i vode u kuvalu, protresite i isperite. Videćete da je pirinač očistio kamenac zahvaljujući svojoj gruboj teksturi. To znači da ne morate kupovati skupa i jaka hemijska sredstva za čišćenje i ne morate se brinuti da ćete oštetiti unutrašnjost svog kuvala za vodu ili udisati opasne pare", rekao je stručnjak za čišćenje Maniš Jain.
Nakon ovakvog čišćenja, temeljno isperite kuvalo kako biste izbegli mogućnost da ostaci utiču na ukus vode. A ukoliko vam se kamenac zadržao na bočnim stranama, možete ga ukloniti limuntusom i to tako što u prokuvanu vodu dodate kašiku limuntusa i ostavite da odstoji nekoliko minuta a onda isperite temeljno.
BONUS VIDEO:
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.