Svaka ideja koja pomaže da se kuća lakše, brže i jeftinije ugreje tokom zimskih dana je više nego dobrodošla. Brojni saveti se dele i na društvenim mrežama, a posebnu pažnju je privukla priča Medi Vajskap.

Ona se s porodicom skrasila u kući staroj 130 godina u Ajovi, gde su poslednjih dana temperature išle i do -26 stepeni. Najveći problem su stari prozori koji ne pružaju dovoljnu izolaciju od zime.

Da bi se izborili sa novim talasom zahlađenja, ona i muž su morali da hitno nešto preduzmu. Jedne noći su bili prinuđeni da svi spavaju zajedno u dnevnoj sobi, na ugaonoj garnituri. To je bila jedina prostorija koju su uspeli da zagreju, a pritom su i dodatno grejali jedni druge.

Strašna hladnoća je naterala Meri da u kuću uvede čak i velike pse koji inače žive napolju. Pirinejski psi vole sneg, ali je noćna temperatura bila preniska i za njih.

Sledećeg jutra su Meri i njen muž nabavili plastične folije i njima kompletno prekrili prozore, uključujući i njihove okvire. Pokazalo se da je, za samo nekoliko sati, temperatura u kući postala znatno prijatnija. Već iste večeri, svi su mogli da spavaju u svojim krevetima.

Pogledajte Merin video, savet je sigurno dobrodošao za starije kuće ili vikendice u kojima treba provesti svega nekoliko dana pa je važno da se brzo zagreju.

Pročitajte i koji trik primenjuju Nemci da bi bolje zagrejali kuću.

Tekst: Lepa&Srećna / J. G.