Koliko puta ste do sada rekli: treba mi samo kućica u prirodi, terasa da tokom dana uživam u pogledu i mesto gde ću da noću prespavam?

Ivo Soldan i njegov brat su za svoju tetku napravili upravo to - vikendicu od 25 kvadrata u koju su uspeli da smeste spavaću sobu, deo za kuvanje i kupatilo. Ispred ulaza je i lepa terasa a čitav objekat je koštao 10.000 evra.

Osnovna konstrukcija za kuću leži na metalnim ankerima ubetoniranim u zemlju, tako da je odignuta od tla. Zidovi su od OSB ploča šrafljenih na drvenu konstrukciju, uz uobičajenu izolaciju od stiropora. 

Pred kućom je predivan trem, dovoljno prostran da u njega smestite garnituru za sedenje. Veoma je lepa kombinacija sive boje i bele stolarije koja je, takođe, izrađena od drveta.

Svi unutrašnji zidovi su, kaže Soldan koji je ovu kuću napravio u Slavonskom Brodu, urađeni od gipsanih ploča, kupatilo je završeno pločicama, a u sobi je pod od laminata.

Unutrašnjost je vrlo moderno uređena, a mi vam u galeriji slika dajemo ideje za kuće od drveta kao i za rustične enterijere pogodne za takve vikendice.

Shutterstock Ideje za vikendice i njihovo uređenje.

Izvor: Lepa&Srećna