Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO SE PRAVI BAZEN: iskopavanje zemlje, betoniranje i instalacije (VIDEO)

  Izvor: Foto: Shutterstock

Pravljenje bazena je veliki poduhvat, ali uz dobre majstore može se u dvorištu napraviti kutak za pravo uživanje, piše Lepa&Srećna.

Prva faza obuhvata iskopavanje zemlje i osnovno uređenje okoline bazena. Višak zemlje može se iskoristiti za nivelaciju terena, kao i za uređenje ostatka dvorišta.

Povezane vesti

Sledi postavljanje prvog tampon sloja i odgovarajuće vodovodne instalacije.

Nastavak ovog postupka pogledajte u video klipu. U njemu je prikazan sistem "uradi sam", mada se mnogi u komentarima šale da je lako "uraditi sam" kad je tu još tridesetak radnika.

Ipak, imajte na umu da je ovo vrlo bazičan postupak.

Kod nas profesionalci rade u mnogome drugačije. Pre svega, uz bazen je obavezna odgovarajuća upojna jama. U nju odlazi prljavština iz vode posle prečišćavanja kroz filtere.

Takođe, neophodno je i mesto za mašinsku kućicu - neko će napraviti šaht za pumpu i ostale instalacije, a neko iskoristititi nadzemni objekat u kojem ima dovoljno mesta.

Povezane vesti

Profesionalci polažu propisnu betonsku ploču, betonski radovi se šaluju i armiraju tako da se onemogući pucanje betona, a postigne preciznost i kvalitet rezultata.

Posebni radovi izvode se da bi se uredila "plaža" oko bazena - makar jedan uski okvir i uredno popločane stazice kako bi prilaz bazenu bio prijatan.

Takođe, imajte na umu da bazen traži i "slugu" a ne samo "gospodara". 

Neophodno je da se redovno proverava kvalitet vode u njemu i on se ne sme prepustiti slučaju, naročito tokom vrelih letnjih dana. Tada se hemijska ravnoteža mora svakodnevno održavati dodavanjem propisanih sredstava.

Takođe, neophodno je redovno održavati čistoću poda i zidova bazena. Zato će se mnogi odlučiti da ih oblože pločicama kako bi higijena uvek bila na nivou.

Povezane vesti

Izvor: LepaiSrecna

Ovo ne smete propustiti

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije