Možda volite boje i različite desene, ali to ne znači da bi trebalo zanemariti značaj divne bele posteljine u spavaćoj sobi.

Iako izbor bele posteljine na nekoga možda deluje zastrašujuće - na primer, na one koji imaju kućne ljubimce kojima dozvoljavaju da se penju u krevet ili volite jutarnju kafu u krevetu (a nepažnje su uvek moguće), ipak treba da uvek imate na umu da bela posteljina nije teška za održavanje. Pošto se pere na vrlo visokim temperaturama, mrlje će se zapravo lakše ukloniti nego sa desenirane.

I ne, to nije dosadna varijanta - odnosno, ne mora da bude.

Naime, bela posteljina je izuzetno upotrebljiva i sa njom možete kombinovati bilo koju boju kao dekorativni akcenat. Ako ste se odlučili za boje na zidovima, bela posteljina će usmeriti pažnju na krevet koji zaista i treba da bude glavna tačka vaše spavaće sobe.

Čim prostrete beli pamučni čaršav na krevet videćete kako soba odjednom deluje novo, a cena takvog izbora zaista nije velika. Ne zaboravite ni mogućnost kombinovanja različitih mustri u samom tkanju - belo "na belo" - ako se odlučite da ih izmešate u kombinaciji, tako da jastuci budu u drugačijem tkanju od čaršava, dobićete vrlo luksuznu posteljinu. Ovo naročito važi za teške, damastne materijale koji ne moraju da budu preskupi.

Druga mogućnost je da izaberete samo belu boju za dušečni čaršav i jorgansku navlaku, a da jastučnice budu u veoma svetlim pastelima - biće to jedna umirujuća kombinacija.

Ako više volite dramatične efekte, uz belu posteljinu dodajte detalje u jarkoj boji ili bele jastuke uz neki romantičan ili šaljiv natpis.

Najvažnije od svega - ako se partner i vi ne slažete u pogledu boja za posteljinu, bela će predstavljati savršen kompromis i balans između muškog i ženskog dekora.

Bela boja dokazano umiruje i pospešuje kvalitet sna, pa nije slučajnost da je u vrhunskim luksuznim hotelima bela posteljina standard. Pored toga što se na beloj ne može prikriti nikakva nečistoća, ova posteljina ima smirujući učinak.

Trendovi dolaze i prolaze, a u modi su čas, pruge, cvetovi ili tufne dok je bela uvek na prvom mestu.

Pobrinite se da vaš stil sobe ostane bezvremenski. Držite se bele boje koja nikada neće nestati sa trendi radara. Bela posteljina je uvek u trendu, moderna i izgleda sjajno u svakoj spavaćoj sobi, pa zašto je onda ne voleti.

Tekst: N. V. T.

Izvor: Moj enterijer