Pre nešto više od godine LukTil (13) iz SAD počeo je da gradi kućicu za sebe jer je želeo da ima prostor koji bi bio samo njegov. Sagradio je u dvorištukuće svojih roditelja za samo 1.500 dolara (oko 1.300 evra).

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO) Više nikada nećete baciti plastičnu flašu: evo kako da iskoristite plastičnu flašu u domaćinstvu (56 NAČINA)

Kućica ima nešto više od osam kvadratnihmetara.

Njegovo tinejdžersko utočište krasi mali dnevniboravak s televizorom i spavaćasoba u potkrovlju. U svojoj kućici Luk najčešće piše domaće zadatke, a nekoliko puta nedeljno i prespava u njoj. Ponekad ga posete prijatelji pa napravi palačinke na maloj kuhinjskojploči.

Najpre je morao da smisli kako sve da finansira, ali i to je rešio fantastično.

Kako je Luk skupio novac i kako izgleda njegova kuća pogledajte OVDE!

PageBreak

Pomagao je komšijama u zamenu za novac ili materijale koji su mu bili potrebni za gradnju, ili čak za neke usluge. Na primer, u susret mu je izašao električar koji mu je u kućicu sproveo struju u zamenu za čišćenjegaraže.

PROČITAJTE JOŠ: URADI SAM: kako da napravite fotelju za dvorište od automobilske gume (VIDEO)

Čak 75 odsto materijala, koji je Luk iskoristio za gradnju, je reciklirano.

Našli su se tu i ostaci bakine staze kao i vrata koja su nekada krasila kuću ujakovog prijatelja. Kućica ima sve što joj je potrebno. Na vodovod nije spojena, ali dečak nema problema s tim.

Kako izgleda unutrašnjost Lukove kuće - pogledajte OVDE!

PageBreak

"Volim minimalizam i želeo sam da imam saopstvenu kuću bez ogromne hipoteke", rekao je.

PROČITAJTE JOŠ:  Platforma za spavanje: krevet sa fiokama koji će oduševiti vašeg dečaka ili devojčicu (SOBE ZA TINEJDŽERE)

Otac Greg mu je odmah na početku rekao da ga podržava, ali samo u slučaju ako uspe sam da sakupi novac i izgradi kuću kakvu je zamislio.

"Bila je to prilika da dete uradi nešto više od samog igranja video igrica i bavljenja sportom, i da nauči neke lekcije iz života", rekao je ponosni otac.

Dečak na ovoj kućici ne staje. Već razmišlja o studentskim danima - ima ideju da izgradi nešto veću mobilnu kućicu u kojoj bi živeo tokom studiranja kako ne bi trošio novac na klasični studentski smeštaj.

Tekst: Tina Kos

Izvor: 24 sata.hr