Ako želite da zamračite kuću, a nemate dovoljno novca za postavljanje originalnih roletni, onda će vas ovo jeftino rešenje oduševiti, piše Lepa & srećna.

Roletne su odlične u borbi protiv jake dnevne svetlosti, vrućina i kao prostiji tip izolacije. Međutim, cena za postavljanje roletni raste i neke porodice u Srbiji ne mogu to sebi da priušte.

PROČITAJTE JOŠ: Kako se postavlja termoizolacija: korak po korak do savršeno izolovanog zida (URADI SAM)

Potrebno je da kupite prostirku koju često ljudi nose na plažu. Prostirka je sa jedne strane od trske, a sa druge od aluminijumske folije. Prislonite prostirku uz prozor, tako da strana od aluminijuma bude prislonjena uz staklo, a fiksirajte je tako što gornji deo prostirke zaglavite prilikom zatvaranja prozora.

Na prostirci se nalaze i crne trake od lastiša pomoću kojih možete vezati prostirku za prozor ili garnišnu. Trake su često slabog kvaliteta, ali kada se pokidaju možete sami dodati nove trake ili lastiše koje imate kod kuće.

PROČITAJTE JOŠ: Uradi sam: efekat peskiranog stakla, da vam niko ne viri kroz prozor (VIDEO)

Ukoliko imate venecijanere, postižete još bolji efekat, tako što postavite prostirku iza venecijanera, a ona će zbog čvrstine stajati, čak iako su vam neki prozori fiksni (ne otvaraju se) pa ne možete da je zaglavite pri zatvaranju.

PROČITAJTE JOŠ: URADI SAM: kako da sami tapacirate stolice (VIDEO)

Efekat zamračenja je zagarantovan, a cena ove prostirke kreće se od 200 do 300 dinara, a možete je nabaviti u skoro svakoj radnji za kuću ili u samoposluzi. Ovo je rešenje idealno i za podstanare koji ne mogu da investiraju u roletne za stan koji će možda uskoro napustiti, a često i ne smeju da izvode radove zbog zabrane stanodavca.

Izvor: Lepa & srećna