Dekupaž tehnika je sve omiljenija - primenjuje se često na drvenom nameštaju, ali i na plastičnim predmetima, koricama starih knjiga...

Za ovakvu primenu dekupaž tehnike potrebni su vam lepak, akrilne boje, lak...

Osnovna uputstva za ovu tehniku pročitajte OVDE.

Međutim, danas vam otkrivamo tehniku dekupaža na sveći uz pomoć salvete. Brzo je, lako je, efektno je, i može biti idealan ručno rađeni poklon za 8. mart ili deo novogodišnje dekoracije. 

Dekupaž na sveći sa salvetama– potreban materijal:

Za izradu ove dekorativne sveće biće vam potrebno sledeće:

  • jedna ili (po želji) više sveća koje su veće – dekupaž neće imati taj efekat ukoliko odaberete tanke i male sveće, prema tome birajte glomazne sveće koje su naravno – bele!
  • salvete za dekupaž – odaberite neke u cvetnom dezenu ili sa srcima – u zavisnosti od prilike za koju pravite ovu sveću.
  • pegla
  • makaze

Dekupaž na sveći sa salvetama– izrada:

Pripremite svoju sveću tako što ćete ukloniti sa nje sve eventualne neravnine. Odaberite željenu salvetu i odvojite od nje gornji, najtanji sloj na kom se nalazi slika. Ugrejte peglu (na najmanju temperaturu, kako vam salveta ne bi izgorela).

Postavite salvetu na sveću i “iskrojite” je tako da savršeno leže na sveću (ako ostane neki višak, možete ga kasnije makazama iseći). Prislonite salvetu na sveću i preko nje prelazite lagano peglom. Površinski sloj sveće će se topiti i na taj način će zalepiti salvetu. Budite pažljivi da ne pokidate salvetu.

PROČITAJTE JOŠ: Dekoracija od salveta za svečane prilike: romantično srce (VIDEO)

Kada ste zalepili čitavu salvetu, preostaje vam da sredite ivice tako što ćete ih poravnati makazama i krajeve na kraju ublažiti sa peglom.

Dobili ste savršeni poklončić za dragu osobu. Vašu sveću (ili sveće) upakujte u celofan i zavežite ukrasnu mašnu. Ukoliko pronađete mirišljavu sveću, poklon će još više da oduševi primaoca.

Izvor: Mojručni rad