Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uradi sam: božićna pšenica u neobičnim oblicima (FOTO)

Božićna pšenica je simbol novog života i plodnosti. Veruje se da od njenog rasta zavisi da li će nova godina biti plodnija u odnosu na staru. Ukrasite dom čovečuljcima i ježićima od božićne pšenice, evo kako!

  Izvor: Foto: Promo / Sivenjeikrojenje.com, Creationsbyane.blogspot.com

Da bi vaš dom krasio kreativni mali jež od pšenice potrebno vam je:

  • piljevina
  • najlon čarapa (dokolenica ili iseći staru dugačku najlon čarapu)
  • dugmići za oči i njušku
  • pšenica

Postupak:

Najlon čarapu navucite preko veće šolje i napunite je piljevinom. Veličinu ježa odaberite sami. Pažljivo na jednu stranu, koja će predstavljati leđa od božićnog ježa, stavite pšenicu. Najlon čarapu zatim dobro zategnite i na dno podvežite čvorić, možete čak i nogice da oblikujete od piljevine. 

Nogice se prave tako što uhvatite malo piljevine, formirate krug i podvežete ga kanapom. Bilo bi dobro da vam neko pomogne, jer pšenica ne bi trebalo da se prospe sa strane ili napred. Uključite mališane u ovaj kreativni rad! Kada sve ovo uspete, rukom napravite oblik njuške koja treba biti malo špicasta. 

Nekoliko dana (2 do 3) je potrebno leđa ježa držati u vodi na toj strani gde se nalazi pšenica, da bi se piljevina dobro natopila i da bi pšenica proklijala. Pazite da ježu ne pokvasite ostale delove tela. Kada krene da klija, jednostavno samo održavajte vlažnost žita i pšenica će biti predivna! Na kraju, ježu dodajte oči i nos od dugmića ili polimerne gline ili čak od filca.

Software:Google
Izvor:

VIŠE: Uradi sam: evo kako da upakujete poklon kimono tehnikom (VIDEO)

Za simpatičnog čovečuljka od pšenice vam je potrebno:

  • piljevina
  • najlon čarapa (dokolenica)
  • pšenica
  • ukrasi za glavu (malo vunice za brkove, žica za naočare, marker za nos i usta, dugmad ili plastične oči za oči...)

Postupak: 

I za čovečuljka je potrebno da staru dokolenicu staviti na šolju. Prvo stavite kašiku ili dve pšenice i zatim čarapu napunite piljevinom. Kada ste dobili željenu veličinu "glave" zavežite čarapu pri vrhu. Za nos i uši je potrebno malo uštinuti piljevinu, formirati krugove i podvezati koncem. 

I ovde je potrebno da vrh glave, gde će božićnom čovečuljku narasti "kosa", bude 2 do 3 dana natopljen vodom. Jednostavno u tanjirić sipajte vodu i okrenite pšenicu da se namoči. Nakon toga je samo potrebno održavati vlažnost pšenice. Nakon tri nedelje ćete videti uspeh! 

  Izvor:

Zavirite i u našu FOTO-GALERIJU!

Izvor: Moj ručni rad

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije