Sve što vam je potrebno za ovaj zanimljivi projekat su dve stare drvene stolice (od tanjeg drveta).

Korak broj 1

Birajte one stolice koje sa strane izgledaju lepo, zanimljivo, koje imaju nekakvu figuru. Uklonite prednje nogare i sedište kako bi započeli pravljenje klupe. 

Korak broj 2

Napravite sedište za klupu. Pronađite duže drvene letve i koristite veće šrafove iz sigurnosnih razloga (kako bi što bolje pričvrstili sve jedno za drugo). Zatim to sedište takođe pričvrstite i za naslone stolica koji su preostali za zadnjim nogarima. 

Korak broj 3 

Napravite dno sedišta. Naime, koliko god dobro pričvrstili čitavu konstrukciju, ona će se svakako malo ljuljati kada sednete. Zato bi bilo poželjno da napravite "duplo dno". To drugo dno je malo manje i zapravo pričvršćuje donje delove nogara i čini klupu znatno stabilnijom. Pažljivo merite! Ono vam, na posletku, može poslužiti kao mala poličica...

Korak broj 4 

Popunite rupe i počnite da farbate! Za popunjavanje možete da koristite najobičniji git za drvo, ili da pomešate strugano drvo sa malo laka i popunite sve rupice i neravnine. Klupu zatim ofarbajte u željenu boju i sačekajte da se osuši. 

Korak broj 5

Tapacirajte klupu kako bi vam bila udobnija za sedenje. Izaberite omiljeni materijal i postavite ga na gornje sedište. Ono ne treba da bude "knap" već samo malo veće od samog sedišta, a takođe nije ni mnogo debelo, već samo ravno i udobno. 

VIŠE: Kako da napravite neobičnu klupu

Zavirite i u našu FOTO-GALERIJU!

Izvor: Lisa / Moj stan

LepaiSrecna Nameštaj u francuskom stilu biće predivan ukras u vašem dvorištu! Ukoliko imate par starih drvenih stolica koje ne biste bacili, evo nekoliko saveta kako da od njih napravite šik bištenski kutak za uživanje...