Roštiljanje u prirodi s porodicom i društvom je neizbežno kada je u pitanju proslava Prvog maja. Važno je samo da nas posluži lepo vreme i uz kvalitetnu hranu dobar provod je zagarantovan.
Na roštilju možete pripremiti razne vrste mesa, ribe, povrća, pa čak i voća. Ipak, bez obzira da li imate klasičan roštilj na drva ili drveni ugalj, ili moderni električni roštilj, rešetke moraju biti savršeno čiste. Mi vam donosimo savet kako da brzo i jednostavno sa njih uklonite sve nečistoće. Potrebna su vam samo dva sastojka - crveni luk i belo sirće.
Ako imate električni roštilj pre čišćenja ga možete zagrejati. Isprskajte roštilj belim sirćetom kako bi se masnoće što brže rastvorile. Potom uzmite polovinu crvenog luka i sastružite masnoću sa rešetki roštilja. Na kraju možete preći još jednom preko rešetki sa aluminjskom folijom.
Izvor: Lepa&Srećna